Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Operirani aterom na bedru


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

maja2211

09.07.2013. 14:55

Poštovani,
u predjelu unutarnje strane bedra, u petak 05.07., na hitnoj kirurgiji, operiran mi je inflamirani aterom (tako je navedeno u dijagnozi). Kirurg je napravio inciziju, zarezao je, očistio gnoj i u ranu zagurao gazu sa betadinom. Bolilo me i cijeli vikend sam mirovala, sama sam previjala još sa betadinom i primjetila da još curi gnoj. Ta kvrga koju su operirali bila je ljubičasto crvena i strašno je bolila i iz nje je spontano počeo curiti žuto-bijeli gnoj, bez mirisa, a kamo li smrada, zato sam potražila liječničku pomoć. Gnoj koji je iscurio nije imao nikakav miris, i sada kada previjam, nemam nikakvog mirisa. Sad me mući da li je to uopće bio aterom, jer gledajući i čitajući nisam baš sigurna da li je to stvarno aterom. Uz to još sam dobila antibiotik.
U ponedjeljak sam bila na kontroli, rečeno mi je da je sve do sad kako treba, da nastavim mirovati i uzimati antibiotike, u nalazu piše, rana uredna, otok u regresiji, nc status uredan.
Mene sad zanima, da li je normalno da još izlazi gnoj i da je još sve otečeno? Jer je meni još uvijek prisutna oteklina oko tog reza, koji je veličine 3-4 centimetara. Zanima me i koliko traje oporavak nakon takvog zahvata i kada će doći do poboljšanja? Imam 23 godine, i do sada nisam imala nikakvih ozbiljnjih bolesti. Sve je uredno i kako treba, do ove izrasline.

Unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.07.2013. 20:50

Vaša pitanje su čisto kirurška i trebali ste ih postaviti na kontroli. Načelno, čini mi se da je postoperativni tijek uredan, a i nema razloga ne vjerovati da je sve u uredu ako su Vam tako rekli.

maja2211

03.11.2013. 18:50

Poštovani, opet ja s novim pitanjem. Napisala sam u proslom pitanju sve o tijeku operacije svog ateroma.... Sada se opet nesto cudno dogadja s tim. Molim vas, pomozite mi... Nakon operacije, mjesec dana sam hodala kod svoje doktorice, previjala je, tretirala sa betadinom. Sve je bilo u redu. Prije par dana, bol se vratila. I kroz postojani oziljak od reza, postupno se cijedio gnoj, cisti zuti gnoj. A od jucer i krv bez gnoja. Ne boli sada uopce i normalne je boje. Sad se bojim sta se to opet događa, mozete mi molim vas objasniti što bi to bilo?? Hvala Vam unaprijed.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

03.11.2013. 19:25

Načelno, navedena zbivanja govore u prilog upali, možda promjena nije u cijelosti odstranjena. Najbolje bi bilo da se javite kirurgu, jer Vi i ja možemo samo nagađati o čemu je točno riječ.

maja2211

05.11.2013. 22:55

U redu, hvala Vam. Nadam se da zaista samo treba odstraniti do kraja i da je to to. Hvala Vam jos jednom.

maja2211

29.07.2014. 19:50

Poštovani, konačno se priča o mom ateromu, ako to uopće i je bio aterom, privodi kraju. Prošli tjedan sam bila kod svoje doktorice da to rijesim. Dobila sam kombinaciju antibiotika klavofarm i medazol. Nakon toga, par dana je bio mir i nikakvih primjesa gnoja. Jucer ujutro, izbila je kvrga van, odjurila sam doktorici, koja cim je vidjela, stisnula je to, izaslo je sigurno 5 ml gnoja. Ponovila je antibiotik, ista kombinacija. I stavljanje betadin obloga na to. Ona je rekla da je to sasvim uredno, da nema potrebe za kirurgijom, da tako treba biti.
I rekla je da ne bi rekla da je to aterom, vec da mi to stalno recidivira zbog brijanja... Ja sam tek sad zbunjena, prvo mi je prosle godine receno da je aterom.... Sad da ipak nije. Ne znam vise komu da se obratim.... Muci me to, a opet me doktorica smiriva da to tako treba. Istiskivati gnoj, betadin i antibiotik....
Molim Vas ponovno za Vaše mišljenje.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.07.2014. 23:20

"Istiskivanje gnoja" obično nije baš najbolje rješenje, a još manje trajno. Ali, opet, ovisi o čemu je riječ. A to, na žalost, ne znamo.

maja2211

30.07.2014. 10:05

Možete mi onda preporuciti komu da se obratim s tim?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

30.07.2014. 10:55

Dermatologu ili kirurgu.