Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


BETA HCG


Autor Poruka

simona1

17.12.2014. 11:20

Sad mi je puno lakse,ali me zabrinjavaju grudi.Boljele su me uvijek pred menzes ali ovo je puno dgrugacije bolno a uz to kao da imam neku vatru koja gori u grudima sve vrijeme.Nisam napomenula da imam ednometriozu.Prije 2 i pol god.radila sam laparaskopiju..ali nije bila najuspjesnija,ostalo je dosta tih ranica i priraslica.Znaci ni u kom slucaju ne moze biti trudnoca po svemu recenom?Beta nalaz bi pokazao vecu vrijednost?Jesu li vrijednosti 0.1....referentna vrijedn.4 minimalne i kad bi se radilo o drugom ili trecem tjednu?I da li bi one u tom slucaju bile vece?Ja Vam se zahvaljujem,ujedno izvinjavam na ovim sumnjama,koje su jos uvijek prisutne bez obzira na Vas odgovor.Ali zaista ovi dani su mi toliko dugi do iscekivanja menzesa da sam prosto pocela da vjerujem u svoje sumnje..Hvala Vam!

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.12.2014. 20:45

Ne trebate brinuti.

mateariri

31.12.2014. 18:10

Pozdrav! Zadnja mesntruacija je bila 28.11.2014., test je pokazao trudnocu, danas sam vadila betu,rezultat 248. Kod ginekologa idem tek 19tog. Zanima me dali je Beta u redu, ili je premala?

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.12.2014. 22:15

Nije premala. Odgovara izostanku menstruacije.

Maja_K1

27.04.2015. 21:40

Pozdrav, zadnju menstruaciju sam imala 16.3., ciklus inače normalan 28-30 dana. Nakon što tjedan dana poslije očekivanog nisam dobila napravila sam 3-4 različita testa,te krajem istog tjedna dobila smeđi iscjedak..sutradan sam otišla kod svog ginekolga (to mi je bio 36.dan ciklusa), na uzv nije vidio nikakvu trudnoću, dao mi je duphastone tablete, da pijem 2 x 10mg pet dana( jer je bio mišljenja da se možebitna trudnoća još nemože vidjeti ili je vanmateričn) ,tokom kojih je taj tamnosmeđi iscjedak trajao,napravila sam još dva testa na trudnoću koja su bila pozitivna, te na kraju petog dana terapije dobila sam menstruaciju.. treći dan menstruacije otišla sam kod drugog ginekologa koji je mi je tražio vađenje bete Hcg, rezultat je bio negativan te je njegovo mišljenje da uopće nije bilo trudnoće, ili ako je i bilo da je se dužina trajanja mogla mjeriti u satima koliko je bila kratka..
Žao mi je zbog podugačkog teksta, ali s obzirom da mi ništa nije jasno pokušala sam slikovito predočit svoj problem happy
Mene sada zanma, ako prvi ginekolog nije vidio trudnoću, ako je drugi utvrdio na temelju bete da je uopće nije ni bilo, zašto je 7 različitih testova (od različitih proizvođača) bilo pozitivno? od čega tamnosmeđi do skoro crni iscjedak tjedan dana, pa poslije normalna menstruacija? šta je moglo izazvati pozitivne testove osim trudnoće?
Lijep pozdrav, i unaprijed zahvaljujem

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.04.2015. 09:20

To ne znam. Nije se radilo o trudnoći. Jedino relevantno je vađenje beta hcga iz krvi.