Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolovi 8.mjesec trudnoce


Autor Poruka

Ivy555

25.04.2015. 21:20

Postovani! Usla sam u 32.tjedan trudnoce, i unazad tri dana ukoliko hodam ma 10 metara ili sjedim 5 minuta osjecam jaka zatezanja trbuha toliko da se moram skvrcit jel ne mogu uspravna biti i popiti normabel. Svjesna sam da su to kontrakcije i da se tijelo priprema na porod, ali nije to jedini problem.. Dva dana zaredom osjetim bebu jako nisko, imam osjecaj kao da mi unutra netko kopa po stidnoj kosti (oprostite sto se ovako izrazavam, ali ne znam drugacije opisati) i kao da ce mi ispast van - to se obicno dogada u popodnevnim i vecernjim satima.To ne boli ali je uzasno nelagodan osjecaj. Bila sam na pregledu prije 10 dana, sve je bilo u redu, stoga Vas molim da mi kazete zasto se ovo "čeprkanje" pojavljuje toliko nisko i da li je to normalno, te sto mi savjetujete.. Hvala unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.04.2015. 22:20

Savjetujem pregled. Do tada uzimajte magnezij i normabel i mirujte.

Ivy555

30.04.2015. 00:10

Poslusala sam Vas savjet i otisla na pregled, srecom nisam otvorena, maleni je velik i tako se smjestio u zdjelici, no kao sto ste mi i Vi rekli preporuceno mi je mirovanje.No sada se pojavljuje drugi problem..Valjda zbog takvog polozaja bebe imam uzasne bolove u donjem dijelu leda, koji se protezu u straznjicu te u lijevu nogu, ponekad ne mogu hodat ni 5 metara.. Citala sam malo o tome i pretpostavljam da se radi o isijasu, pa me zanima da li je meni preporucljivo otici na prenatalnu masazu ili ju je u mojoj situaciji bolje izbjegavat? Hvala puno.

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.04.2015. 11:10

Da, vjerovatno se radi o limboishijalgiji.
Tu masaže uglavnom ne pomažu no možete pokušati.

Ivy555

07.05.2015. 14:00

Evo mene opet..Sinoc sam legla u krevet i samo odjednom me uhvatila nagla treskavica, oblio me znoj i tlak mi.je narastao na 131/82, znam da to jos uvijek nije visoki, ali ja sam inace niskotlakas.. Ugl cim sam obavila nuzdu simptomi su nestali.. Prije 6 dana sam imala iste simptome samo popracene mekanom stolicom, i tlak je bio 143/9, pa sam otisla na hitnu Petrovu, bilo me strah da nije nesto s bebom..Sve je bilo u redu i simptomi su nestali, pa sam tri dana bila na strogoj dijeti, napominjem kako sam imala zatvor cijelo vrijeme, o cetvrti dan sam pocela normalno jesti, a jucer se opet dogodilo ovo.. Obzirom da kazu kako je beba velika i dosta se nisko smjestio, zanima me da li mozda on pritisce crijeva pa ja zato ne mogu normalno obavljat nuzdu i zato mi se pojavljuju ti simptomi? I da li mi mozda preporucujete cepice za trudnice? Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.05.2015. 18:15

Moguće je ovo što ste sami odgovorili. Probajte Portalak sirup svaku večer po jednu malu žličicu. Čepiće izbjegavajte jer su preagresivni.

Anameri

09.10.2021. 17:30

Pozdrav.
U 31. tt sam hospitalizirana radi progresije nalaza ( otvorila sam se prst ) te su mi dali dvije doze dexametazona te pijem 4x10 mg cordipina. U utorak sam pustena kuci na mirovanje da bi u cetvrtak prokrvarila, nije bila svjeza krv nego vise kao ugrusak velicine kovanice od 5 kn. Odmah sam se uputila na hitnu gdje su me gledali spekulima te je dr rekla da ne vidi unutarnje krvarenje, pregledala me vaginalno - i dalje sam samo prst otvorena. Ctg su mi radili te on nije biljezio trudove te su me pustili kuci na mirovanje. Prestala sam krvariti, ali sam uzasno zabrinuta. Bebu osjetim normalno, aktivna je kao i inace.
Recite mi od cega je moglo doci do tog krvarenja? Prije nego sto sam obrisala krv, obrisala sam vecu kolicinu nekakve bijele sluzi.
Hvala na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

10.10.2021. 12:35

Poštovana, vrat maternice je vrlo prokrvljen. Dovoljno je da kod otvaranja pukne kapilara i to dovodi do krvarenja. Mirujte uz terapiju i sve će biti u redu.