Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li sam trudna?


Autor Poruka

kayoll

26.05.2010. 10:50

Pozdrav

priv put sam na ovom forumu i zamolila bih vas da mi date odgovor na moje pitanje.Mozda otvaram temu sa istim naslovom,ali molim da mi ne zamjerite jer se ne znam bas dobro snaci.Naime,nekoliko dana poslije menstruacije sam imala odnos s partnerom uz kontracepciju(kondom).Mozda se desilo da je kondom pukao,nismo bili sigurni.Za 10 dana bih trebala dobiti menstruaciju ali izgleda da je malo "uranila".Nisam imala naznaka da bih uskoro trebala dobiti,ali odjednom su se pojavile tamne POVREMENE fleke krvi koje traju evo vec drugi dan.Grudi mi nisu nadute i nemam nikakvih bolova.Citala sam da bi se pojava krvi mogla javiti i u trudnoci.Ne smijem ici ginekologu a test nisam nikad koristila.Ne znam kako da budem sigurna da nisam trudna.Stomak mi je tvrd i imam slab apetit.Da li je ovo krvarenje normalno jer imam 20 godina.Molim vas da mi odgovorite.

Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.05.2010. 14:00

Poštovana , na osnovu Vašeg pitanja teško mi je ustanoviti da li ste trudna.
Ako Vam je menstruacija uranila 10 dana, mislim da niste trudna nego da se radi o neurednom krvarenju.
Predlažem Vam da u vrijeme očekivane menstruacije učinite test na trudnoću.
Svakako bi bilo dobro da posjetite ginekologa.

petra m.

16.06.2010. 22:05

lijepi pozdrav
imam jedan mali problem menstruacija mi kasni evo vec dva tjedna, bila sam kod svog ginekologa i on me poslao da napravim chg. ocekivano nalaz je bio pozitivan(62.82UI/L) ali se na uvz-u nista ne vidi,bila sam opet danas i beta je u porastu(566.85UI/L) ali se na ultrazvuku jos uvjek nista ne vidi.
zadnja menstruacija je bila 02.05.
dali postoji mogucnost da je to lazna ili u naj gorem slucaju vanmaternicna trudnoca.
imam 22.godine( 3."nism sigurna" trudnoca)
unapred hvala

vedrana 7

16.06.2010. 23:30

poštovani kasni mi oko 2 tj mjesečnica... prosli mjesec sam dobila 6.5 i nakon tgoga imala odnose...kupila sam test i bio je negativan, nzn dal mi kasni možda jer sam pila antibiotik lekoklar zbog sinusa i imala sam proljev u virjeme kad ću dobiti...ne razumijem di je problem? zasto kasno=??

Puno hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.06.2010. 10:05

Poštovana, obratite se na ginekološki pregled, uzroci kašnjenja menstruacije su razni.

sneky88

04.08.2010. 11:36

Poštovani,
rodila sam prije godinu dana, i prvu mjesečnicu nakon poroda dobila sam pomoću tableta za izazivanje menstruacije i od tada sam bila na pilulama triquilar. Prije dva mjeseca sam ih prestala piti zbog mučnina i povraćanja, i prva mjesečnica nakon toga mi je kasnila tjedan dana, a druga, koju trebam dobiti još nije došla,od zadnje menstruacije je prošao 41 dan. Prilikom spolnog odnosa nismo koristili zaštitu, a suprug nije ni jednom ejakuirao, niti mu je bilo ''blizu'', prije 3 dana sam radila test za trudnoću i pokazao je negativno.
Već godinu dana imam problema sa ''ranicom'' i skoro stalno sam na nekim vaginaletama, a trenutno uzimam Betadine vagitorije svaku drugu večer. Neznam da li je razlog kašnjenja trudnoća ili nekakav poremećaj u hormonima, da li bi trebala napraviliti još jedan test ili odmah otići ginekologu.

Unaprijed zahvaljujem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.08.2010. 13:45

Poštovana, mislim da nije nužno raditi test na trudnoću jer je isti negativan.
Mislim da je potrebno javiti se svome liječniku na pregled da se ustanovi koji je pravi razlog izostanka menstruacije.
Obično se nakon poroda jajnici malo zavuku pa ne funkcioniraju onako kako su to inače činili. Obično budu malo mikrocistični pa se stoga ciklus malo produži.

sneky88

05.08.2010. 09:05

Puno vam hvala na odgovoru.
Nova sam na forumu i malo se teško snalazim, nisam bila sigurna kako sve ovo fukcionira pa sam ostavila pitanje na još jednoj temi. Pitanje zanemarite i molim vas nemojte mi zamjeriti.

1111

17.08.2010. 00:25

Pozdrav! Molim vas hitnu pomoć, naime pred par sati bila sam s dečkom, nismo imali spolni odnos niti sam ga ikada imala ali oboje smo se zadovojavali rukama. On nije svršio, ali čula sam za tzv ljubavne kapljice pa se bojim je li moguće da nakon što je ponekad dodirivao svoj penis mogao unjeti spreme svojim prstima u mene. Prem da nismo osjetili ništa "mokro" on je uglavnom oprao ili obrisao ruke prije no što me je dirao, ali ne mogu 100% biti sigurna da je uvijek. Također nije bilo izravnog kontakta naših spolovila osim što me je na par sekundi s penisom dodirivao po stražnjici. Menstruacija mi je prošla pred 2 dana, te mi je ovo 7 dan ciklusa prem da postoji mogućnost da je i 8. Ciklusi su mi redovito svaki mjesec i uvijek prođe razmak od oko 20,28 dana ali nikad nisam zaista obraćala pozornost na praćenje toga zato ne mogu pouzdano izračunati svoje plodne i nepolodne dane. Pretpostavljam da će moje pitanje mnogima izazvati podsmjehivanje ali zaista ne znam što učiniti. Ne znam bih li trebala uzeti pilule za dan poslije jer ne znam je li sve ovo samo bezvezno paničarenje ili zaista postoji mogućnost da sam trudna, ne znam postoje li neke pilule bez recepta ginekologa jer ga još nemam.Molim vas pomozite

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.08.2010. 21:45

Poštovana, na taj način nećete ostati trudna. Nije potrebnapostkoitalna zaštita.
Ako namjeravate uskoro stupiti u seksualne odnose predlažem Vam pregled ginekologa i da sa njime razgovarate o kontracepciji i mogućnostima i metodama iste.

1111

19.08.2010. 01:30

Zahvaljujem se na odgovoru

OFF

21.08.2010. 04:10

POZDRAV

radila sam kućni test na trudnoću u poslijepodnevnim satima rezultat je bio pozitivan,blijeda linija ali ipak linija.
sutra ujutro napravila sam novi test i on je pokazao minus...
znam da je najpouzdanije raditi test s prvim jutarnjim urinom,pa mi sad nije jasno,
jeli prvi bio lazno pozitivan?
molim Vas vaše mišljenje...

Unaprijed zahvalna

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.08.2010. 13:30

Teško mi je komentirati Vaš nalaz testa na trudnoću.
Niste mi naveli datum zadnje menstruacije niti to da li Vam je ciklus redovit.
U vrijeme očekivane menstruacije ako Vam je ciklus pravilan ili koji dan iza toga test mora biti pozitivan.
Predlažem za ponovite test na trudnoću za dva dana akone dobijete menstruaciju.

tanja94

25.08.2010. 18:40

Spavala sam prvi put s deckom i koristili smo zastitu,kondom nam nije puko a i izvadio ga je pre nego je svrsio.Ja sam trebala da dobijem 20-og ali nisam sacekala sam 5 dana i danas sam uradila test i pokazao mi je negativno ali i dalje nikako da da dobijem.Trebal li test ponoviti kroz par dana i da li je on siguran posto je proslo vec 2 nedelje od kako sam imala odnos ,postoji li mogucnost da sam trudna ?

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.08.2010. 22:15

Poštovana, mnogo je uzroka izostanka menstruacije i teško mi je u reći što je uzrok kod Vas.
Ako je test negativan ne morate ga ponavljati.
Pričekajte još koji dan, a ako je ne dobijete javite se ginekologu na pregled da ustanovi uzrok.

vida

25.08.2010. 22:15

Postovani!

Molim pomoć. Zadnju mjesecnicu dobila sam 31.7. , spolni odnos s suprugom imala sam između 10 i 13., 14.8. Vec više od tjedan dana ponekad na dan osjecam blage bolove (slicno ko menstrualne grceve) u donjem djelu trbuha i znaju me zabolit leđa, te imam konstantni iscjedak razlicitih gustoca. Također dok dojim dijete zabole me bradavice.
Samo da napomenem da suprug nije svršio u mene, da sam te simptome imala i prije, odnosno imam konstantne iscjedke te mi je na zadnjem ginekoloskom pregledu receno da mi se spustila i rodnica i maternica da da mi je flora vani, odnosno da ocekujem ceste upale. Rodila sam prije dvije godine. Također zadnjih tjedan dana dok ustanem iz sjedeceg polozaja zavrti mi se.

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.08.2010. 15:25

Poštovana, bolovi u donjem trbuhu vezani su uz dojenje jer se prilikom svakog podoja maternica stisne.
Što se tiče iscjetka preporučam Vam da učinite PAPA test i cervikalne briseve.

amande

01.09.2010. 13:10

Poštovani,

imam isto pitanje kao i kayell...situacija je slična--pucanje kondoma na što sam koristila postkoitalnu kontracepciju, naime uzela sam 3+3 tablete cilesta, a nakon 7 dana usljedilo je smećkasto krvarenje. S obzirom da sam i prije uzimala ostkoitalnu kontraqcepciju to me nije zabrinulo, no sada je od toga krvarenja prošlo već skoro 25 dana i još uvijek ništa od mejsečnice. Napravila sam kućni test gravignostom, koji je bio negativan. Već lagano paničarim, a doktorica mi ej na godišnjem. Što mi savjetujete da napravim? Ima li razloga za paniku?

UNparijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.09.2010. 10:55

Poštovana, ono oskudno krvarenje nakon postkoitalne kontracepcije je bila menstruacija.
Dakle iduća će uslijediti kroz nekoliko dana.Niste trudni.

anny-

28.09.2010. 21:15

pozdrav, molim za savjet!

Od nedavno imam odnose. posljednja menstruacija je bila 4.9., a odnos 11.9. (prekinuti snošaj,2 puta u večeri u razmaku 2 sata)..zabrinuta popila sam 2kontrac.tablete triquilar 13.9 oko 38h nakon odnosa, 18.9 smo se mazili i par sekundi ga je stavio bez kondoma, po prirodi sam paničar pa sam slj.dan ponovno uzela 2 tablete (znam da bih već trebala početi uzimati redovno kontracep.tablete ali nikako da odem kod ginekologa) , novi odnos je bio 24.9 ..a sljedeći dan se pojavio vidljivo smeđi iscjedak (trajalo je 2 dana,s time da je 2.dan bilo puno slabije) ...očekivana menstruacija bi trebala doći 2.10. ...s obzirom na uzetu postkoitalnu k. da li je moguće da je taj iscjedak bio slaba menstruacija ili ju trebam dobiti na vrijeme? zahvaljujem