Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Drasticno povecanje grudi u 5-6 mjeseci


Autor Poruka

anakin

21.12.2014. 21:30

Postovani, poznato mi je da imam fibriocisticne grudi i nekoliko cisti na jednom jajniku (policisticni jajnik). U zadnje vrijeme grudi su mi se povecale cak za nekoliko brojeva kosarice i na dodir su teske, tvrde i osjetljive. Simptomi su izrazeniji u drugoj polovici ciklusa, ali sveukupno povecanje je znacajno tokom cijelog ciklusa, u odnosu na ranije stanje. Kod mene se ocigledno radi o vecoj neravnotezi hormona, pa bih ih pokusala bilo kako izbalansirati. Mislite li da je problem naglog povecanja grudi povezan s jajnicima? Radi li se o dominaciji estrogena ili progesterona? Ne radi se zaista o malenom povecanju, zbog cega me sve skupa jako zabrinjava i utjece na svakodnevicu, osjecam bol u ledjima i nelagodu prilkom vecine tjelesnih aktivnosti. Hvala na bilo kakvom savjetu.

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.12.2014. 00:50

S progesteronom. Probajte koristiti ulje nočurka.
Nije vezano uz pcos.

anakin

22.12.2014. 12:35

Postovani, hvala vam na odgovoru. Htjela bih na svoju ruku u privatnoj klinici prekontrolirati spolne hormone - mozete li me uputiti kada se vadi progesteron i koje druge hormone bi trebalo izvaditi (u kojem dijelu ciklusa) vezano uz policisticni jaknik i fibroadenome? Moze li povecanje grudi biti vezano uz poviseni prolaktin? Bi li se on mogao puno povecati u psihicki stresnom razdoblju?

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.12.2014. 23:20

Spolne hormone tijekom menstruacije dakle 2-5. dana ciklusa a progesteron 21.dan ciklusa.