Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kašnjenje menstruacije


Autor Poruka

Lola7351

16.06.2011. 21:22

Poštovani. Menstruacija mi kasni 6 dana. Stalno imam pritisak u trbuhu i osjećaj kao da ću dobiti, no ništa. Također unazad par dana imam i bjelkasti iscjedak. Možete li mi reći koji su mogući uzroci izostanka menstruacije (osim trudnoće, ona je isključena)? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.06.2011. 19:25

Poštovana, u najčešće uzroke spadaju anovulacijski ciklusi, ciste na jajnicima, policistični jajnici, stres,itd.

jelicaaa

11.08.2011. 20:25

Poštovani doktore, menstruacija mi kasni već dva mjeseca bila sam kod ginekologa na privatnom pregledu i napravio je ultrazvuk i nije vidio nikakve znakove trudnoće. Napravila sam i dva testa koji su pokazali negativan rezultat. Dobila sam da pijem Duphaston tablete da mi izazovu krvarenje, ali me zbunjuje ginekolog rekao je da krvarenje neće nastupiti u slučaju da sam trudna, da li to znači da i dalje postoji mogućnost za trudnoćom, iako su napravljena dva testa zadnje je napravljen 8 tjedana što mi je kasnila menstruacija i devet tjedana nakon kasnjenja sam bila na ultrazvuku i nije bilo vidljivo ništa. Pa ako bi mi mobli malo pojasniti da li imam razlog za zabrinutost i zašto može toliko kasniti menstruacija jer mi nisu rečeni mogući razlozi na pregledu. Puno Vam hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.08.2011. 01:40

Poštovana, pogledajte u prijašnjem postu razloge kašnjenja menstruacije.
Ako su oba testa negativna, onda nikako niste trudna. Također Vam savjetujem Duphaston 2x1 kroz 10 dana ili 3x1 kroz 7 dana. Nakon toga ubrzo ćete dobiti menstruaciju.

Tajcii

14.09.2011. 20:35

Postovani, otkako sam dobila prvu menstruaciju redovno mi kasni 10 - 20 dana... Poslednji put sam imala menstruaciju 01.08.2011 i sad mi kasni 17 dana... 26.08.2011 sam imala prvi sexualni odnos i koristili smo zastitu uz prekinuti snosaj... Jedan dio tencosti je kapnuo na moj polni organ, ali sam ja uspjela na vrijeme da obrisem.. Da li postoji mogucnost da sam ostala trudna ili je kasnjenje menstruaciju zbog stresa i upale mokracnih kanala.. Jer osjecam jake bolove po dnu stomaka, po dnu ledja, mokraca mi je blijedo zuta i mutna, a uz to imam osjecaj pecenja dok mokrim...?? Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.09.2011. 01:25

Poštovana, s obzirom na oligomenoreju(produžen ciklus) savjetujem da napravite spolne hormone i obavite ginekološki pregled i UZV.
Svakako se kod Vas radi i o infekciji mokraćnog sustava. Savjetujem liječenje iste. Nikako niste trudna.

q_scared

19.09.2011. 13:15

Poštovani,

moja posljednja menstruacija bila je 7.8. I inace sam imala dosta neredovite menstruacije, ali u posljednje vrijeme su se stabilizirale, do sada...Napravila sam test na trudnocu i negativan je, bila sam kod svoje ginekologice koja mi je napravila vaginalni ultrazvuk i zakljucila da imam policisticne jajnike. Posljednjih dana mene uzasno boli s lijeve strane. To je bol slicna onoj menstrualnoj. Boli me kad mokrim takodjer...Ali samo s te lijeve strane. Jel moguce da se dogadja ovulacija?
Moja ginekologica mi je savjetovala da pocnem uzimati YAZ kontracepciju, ali s obzirom da sam o kontracepciji cula svakakve price ne zelim ih uzimati, a i nema svrhe jer ne namjeravam ulaziti u spolne odnose u skorasnje vrijeme. Cula sam da postoje neke druge tablete koje samo reguliraju ciklus?
Hvala Vam unaprijed na odgovoru, puno cete mi pomoci.

Pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.09.2011. 17:10

Poštovana, ako Vam je Vaša liječnica savjetovala uzimanje kontraceptivnih pilula, mislim da bih ste to trebali i poslušati.
Nije Vam iste propisala u svrhu kontracepcije nego u svrhu regulacije funkcije jajnika i zbog policističnih jajnika.
Što se tiče bolova u lijevom donjem trbuhu i smetnje s mokrenjem, mislim da se nikako ne radi o ovulaciji nego o cistitisu kojeg je nužno liječiti.

Ceca93

20.09.2011. 11:05

Molim vas pomozite..menstruacija mi kasni vec tri dana..a zadnjih mjeseci je bila redovna..imam sve simptome kao kad trebam dobiti,bolove u grudima,bolove u stomaku..otecene grudi..itd..ali nigdje menstruacije...imala sam seksualne odnose sa deckom...nismo koristili kontracepciju...ali nije svrsio u mene..u to smo 100% sigurni...da li postoji mogucnost da sam trudna?molim vas pomizite..sad

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.09.2011. 18:10

Poštovana, ako imate predznake nadolazeće menstruacije mislim da trudnoću možete isključiti.

strah

26.09.2011. 14:05

postovani,imala sam spolni odnos prije mjesec dana bez zastite,menstruacija mi kasni 8 dana,no uvijek spolni odnos sam imala bez zastite i menga mi je uredna bila...inace menstruacije mi je znala kasni po 3 mjeseca,i dan danas mi nije redovita,i jako je bolna,cak tjedan dana imam menstruaciju. Sad nemam nikakve znakove da cu dobit,a inace me bole leda,grudi mi narastu i imamo bolove,no ovaj mjesec dogodilo se mnogo stresnih situacija,tata mi je u bolnici,prekinula sam s deckom,puno sam naprezala trbuh tj radila trbusnjake,sve sto me muci drzim u sebi. Ali zadnji dan prosle menstruacije kupala sam se u bazenu ali bilo je jako hladno,inace sam jako osjetljiva sto se tice takvih prehlada,vec sam jednom imala upalu jajnika al nisam isla doktoru nego sam lijecila kd kuce i od tad imam jake bolove u podrucju jajnika,ovaj mjesec se i nisam bas cuvala sto se tice oblacenja,i sad imam jake bolove u donjem dijelu trbuha,bol ide prema nogama i bolovi su jako cesti,dok obavljam nuzdu imam osjecaj da ce sve zivo iz mene izac koliko me jajnici bole,prehrana mi i nije bas normalna,jedem 2-3 puta na dan ali vecinom uvijek istu hraniu pretezito u malim kolicinama,nejedem nista od povrca,znaci nemam nikakve znakove za trudnocu ni menstruaciju,osim sto bi trudnocu mogla bi razlog,zanima me koji bi drugi razlozi mogli bit?...i sta ucinit? Hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.09.2011. 01:25

Poštovana, ako Vam menstruacija kasni 8 dana savjetujem svakako da napravite test na trudnoću. Ako je isti negativan savjetujem da se javite ginekologu da Vam se daju gestageni preparati kojim ćete "izazvati"menstruaciju.
Morate malo razgovarati sa svojim liječnikom, jer ciklus na 3 mjeseca nikako ne spada u normalan ciklus.

Smoki

23.05.2012. 12:15

Poštovani,
kasni mi menstruacija 10 dana. Inače mi nisu redovite, ali nisu ni kasnile ovoliko dugo.
Imam sve simptome nadolazeće, grčeve u stomaku, mučninu, slabost, bolove u leđima, ali nikako da dođe.
Rodila sam prije 7 mjeseci. Nemam nikakvih problema (gin. pregled obavljen prije mjesec dana).
Imam redovite spolne odnose, ali uvijek sa zaštitom (kondomi, provjereni nakon odnosa iako se ejakulira vani).
Trebam li se zabrinuti?
Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.05.2012. 20:25

Poštovana, ako ste sigurni da nije došlo do ejakulacije, ne znam zašto se brinete.

Bongo

06.11.2012. 11:50

Pozdrav!
Trebala sam dobiti menstruaciju 2.11. (prosječno razdoblje od jedne do druge menstruacije mi je 25 dana), a danas je već 6.11. i ja ju još nisam dobila.
2.11. sam ujedno i imala seksualni odnos s dečkom, ali uz korištenje kondoma.
Iscjedak mi je zadnjih tjedan dana malo obilniji.
Postoji li mogućnost da sam trudna, ili ima drugih mogućih razloga kašnjenja)?
Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.11.2012. 22:55

Ne postoji šansa ako vam je to bio jedini odnos. Pričekajte još koji dan.

Bongo

07.11.2012. 14:25

A što ukoliko je bilo ejakulacije? Naravno uz korištenje kondoma kao što sam već rekla koji nije pukao

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.11.2012. 16:50

Ni onda.

melja5

08.11.2012. 00:35

Ovako, inače imam redovitu menstruaciju, no ovaj mjesec mi kasni već 7 dana što me malo zabrinjava. Nisam imala spolne odnose, pa mi nije jasno zašto mi kasni, ako je inače redovita. Jel moguće da je zbog male promjene radnih navika i nespavanja??
Hvala unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.11.2012. 09:55

Poštovana, svakako da je navedeno moguć uzrok izostanka. Pričekajte još koji dan pa se javite na pregled i uzv.