Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kašnjenje menstruacije!!!


Autor Poruka

mdxy

24.04.2014. 17:25

Poštovani doktore, menstruacija mi kasni, trebala sam je dobiti 18.04 ali još je nema, trebam naglasiti da sam 29.03 imala nezasticen seksualni odnos ali decko nije ejakulirao u mene. prije toga tri mjeseca sam zivjela u drugoj drzavi i nisam imala nikako odnose. menstruacije su bile 22.01, pa 15.02, pa u martu 18. Peti dan nakon sto sam vidjela da mi menstruacija kasni prvo sto sam uradila je test na trudnocu i bio je negativan, opet sam uradila jos jedan koji je takodje negativan,da li testovi mogu pogrijesiti? Sta mislite koji je uzrok kasnjena menstruacije i nakon koliko dana bi se trebala javiti ginekologu ako ne dodje. lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.04.2014. 23:55

Ne znam koji je uzrok. Cista, upala, pcos, i slično.
Trudnoća nije. Pričekajte još nekoliko dana da nastupi.

mdxy

30.04.2014. 20:40

Stigla je mada je jos 5 dana kasnila, ginekolog je rekao da nije nista kada sam isla, vec nagla promijena klime, ishrane, nacina zivota itd. hvala vam happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.04.2014. 21:50

Molim.

20.01.2015. 22:00

Poštovani,

Imam 16 godina.prvu menstruaciju sam dobila čini mi se 8.2.2014.godine. Taj mjesec menstruacija je bila potpuno normalna. Naredna dva-tri mjeseca je nisam dobila, kako sam čitala to je normalno. Potom sam dva mjeseca redovno dobila, a onda je uslijedio grozan period.od menstruacije ni traga. Ono što sam primijetilas jeste da ja skoro uvijek imam bijelo pranje. Međutim, menstruaciju nisam nikako dobijala. Ono sto je istina jeste da kako sam krenula u srednju školu, prošla sam kroz stresan period, trebalo je tu mnogo živaca i snage uložit, bilo je tu dosta stresa i nervoze, pa sam to i opravdala. Prošli mjesec sam imala jako malo,skoro pa i neprimjetno menstruacije, pa ni taj mjesec nije bio menstrualni ciklus, već samo kapljiva krvi. Danas sam dobila menstruaciju, i radovala sam se jako, Medjutim posliie sam vidjela da je i ona trajala jako malp,znaci poslije krvi nije ni bilo. Zbog straha, neugodnosti, jednostavno nisam u stsnju posjetiti ginekologa pa se nadam sa ćete mi vi odgovorom pomkci,iskreno nadam se lijepom i ohrabrujućem odgovoru.
Ja se uzvinjavam što možda previše otvoreno govorim o ovome, ali nisam mogla pronaći riječi kojima bi to kulturnije iznijela.

Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.01.2015. 17:45

Svakako savjetujem pregled i UZV i gestagenu terapiju da vam se ustabili ciklus i izazove vrijelomno krvarenje. Ovu terapiju nužno bi bilo koristiti nekoliko ciklusa da se isti popravi. Svakako bi uputno uzimati nakon obrade u oralne kontraceptive iz istog razloga. Vjerovatno se radi o pcos-u jer iste počne kod većine pacinetica peripubertalno.
Dakle morate otići ginekologu.