Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kratka menstruacija...?


Autor Poruka

LAURINIA

03.05.2010. 18:50



imam vrlo redovite cikluse: unatrag godinu dana 28-30 dana. Trajanje menstruacije 4 dana
menstruaciju sam imala 28.03;
16.-dan ciklusa sam imala nezasticeni odnos sa djelomicnom ejakukacijom, menstruaciju sam dobila 25.04 ali je trajala samo dva dana (u nedjelju sam dobila, u utorak je prestala), sa time da je bila jednakom intenziteta kao i ranije - nije bila oskudna.
Sto bi moglo navedeno znaciti? Da li je, odnosno koliko je moguce da sam trudna?

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.05.2010. 19:25

Poštovana. Menstruacija ne mora biti uvijek 5 dana. Često menstrualno krvarenje bude i jedan ili dva dana, i bude čak oskudnijeg intenziteta. Ima žena kod kojih se menstruacija dogodi u jedan dan i bude obilna, te se sluznica materišta odljušti vrlo brzo. Mislim da niste trudni ali ako se želite i sama uvjeriti, napravite test na trudnoću. Razgovarajte sa svojim liječnikom po pitanju kontracepcije kako bi izbjegli neželjenu trudnoću, jel prekinuti snošaj i nije previše sigurna zaštita.

sunflower

23.02.2011. 10:50

Poštovani,

molim za Vaše mišljenje. Imam 26 godina, menstrualni ciklusi su mi oduvijek uredni i traju 28 dana. Zadnja menstruacija mi je kasnila 1 dan i trajala je jedva 1 dan (inače traje bar 3), što me poprilično zabrinulo. Bila je izuzetno bolna, količina i boja krvi su mi se činile uobičajene za prvi dan, a krvarenje je trajalo od 10h do cca 19h i nakon toga ništa, samo slabi smećkasti iscjedak naredna dva dana.
Prestala sam piti Yaz jer mi je povećavao učestalost migrena tako da prilikom spolnih odnosa partner i ja trenutno koristimo samo prezervative, i to uz najveći mogući oprez te nikad nije došlo do puknuća, ali je partner ejakulirao u prezervativ unutar rodnice. Inače od lijekova uzimam Methotrexat (10 mg tjedno), Salazopirin i Folacin, te su mi prije dvije godine odstranjeni fibrom i endometriomi na jajniku.
Koliko je to moguće ustvrditi virtualnim putem, interesira me imam li, prema Vašem cijenjenom mišljenju, opravdanog razloga za paniku zbog iznenadne kratkoće menstruacije?

Unaprijed Vam najljepša hvala na odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.02.2011. 13:10

Poištovana, mislim da nema razloga za brigu. Uzimali se kontraceptivne pilule i zbog toga Vam je ciklus kratak.

jelena_b

11.04.2011. 21:22

Postovani doktore, kod ginekologa sam bila radi neredovne menstruacije. Uspostavio je dijagnozu da imam polisticne jajnike i dao mi Dobraston i Folacin. Tablete mi je uzeo tata u ljekarnoj gdje su nam kartoni, da bih danas otisla po neku uputnicu i u kartonu je pisalo trudnoca.Sad me zanima kako su mogli to da pretpostave na osnovu tableta, i citala sam po internetu i pise da je Folacin inace za trudnocu, pa me zanima za sta su jos te tablete!
Inace nisam pregledna i obavila sam samo ultrazvuk!
Hvala unaprijed ako mozete da mi odgovorite!

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.04.2011. 10:45

Poštovana, točno je da se folna kiselina/Folacin/ primjenjuje uglavnom u prvom trimestru trudnoće, kao prevencija neuralnih defakata u djeteta.
Dabroston, se daje da se izazove krvarenje premda se isto može davati u ranoj trudnoći kao suportiv održavanja trudnoće.
Dakle iz vašeg izlaganja ne mogu pojmiti da li ste trudni ili niste. Pa trebate pitati svog ginekologa da li se radi o trudnoći.

jelena_b

12.04.2011. 20:15

Hvala na odgovoru, to je bilo prije 4 mjeseca, inace 3 mjeseca pijem jaz pilule i imam redovne menstruacije, a prije sam imala preskakanje menstruacije, zbog toga i pijem jaz. Valjda bi mi doktor saopcio da sam trudna, tako da je nemoguce, ipak mi nije jasno davanje takvih tableta, u svakom slucaju hvala vama.

Dolores_Haze

29.04.2012. 11:15

Poštovani doktore,
jako sam u brizi. Naime, prekjučer sam dobila menstruaciju, a jučer do popodne ju nisam više imala. Bila je iznimno oskudna i nisam osjećala ništa. Kasnila je cca. tjedan dana i u tih tjedan dana me boljelo neuobičajeno; kao da se maternica u meni razdvaja, ne mogu točno objasniti taj osjećaj. Imala sam spolni odnos prije 3 i pol tjedna (2.4.), koristili smo zaštitu i nije došlo do ejakulacije. No, ono što me brine je to da sam tad bila u plodnim danima (menstruacija mi je taman završila). Svaki mjesec kad imam spolni odnos mi kasni tjedan-dva, ali je regularna (uvijek točno 5 dana normalnog krvarenja), ali ne i sada. Moj dečko mi svaki put kad god mi kasni, nabija stres pa sam zaključila da mi zato i kasni. Ovo je i mene jako zabrinulo i u stresu sam još više.
Molim Vas da odgovorite što prije. Jako je važno. happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.05.2012. 10:55

Poštovana Dolores, neki put menstruacija bude vrlo oskudna. Svakako bih ipak napravio test na trudnoću te UZV pregled ovih dana.

adrijana123

11.05.2012. 02:05

Poštovani,

počela sam piti pilule Logest prije mjesec dana te sam dobila menstruaciju koja je trajala 2 dana i jako sam malo krvarila. Mesntruacija mi inače traje 4-5 dana te drugi dan bude obilna.Imam li ikakvih razloga za brigu zbog trudnoće?Inače, pila sam pilule prije 2 godine i to godinu dana, ali sam prestala nakon jedne godine te sam ih sada opet počela piti.
Hvala unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.05.2012. 13:45

Poštovana, nema razloga za brigu. To je i bit kontracepcije da su menstruacije oskudne, bezbolne i kratko traju.

stars96

21.09.2012. 11:00

molim za savjet
pijem kontracepcijske pilule diane već godinu i pol dana, počela sam zbog neredovitih ciklusa i bolnih menstruacija, s dečkom sam imala spolni odnos ali s kondomom i nije svršio u mene, sada me zanima dali postoji mogućnost da sam trudna jer mi je već po drugi put menstruacija ćudna, do sada kada sam znala dobiti odmah mi je krenila normalno i trajala je oko 6 dana, s tim da mi se 7. dan zna malo pojaviti, sada ove zadnje dvije su mi krenile oskudno, kao da ću dobiti pa mi se pojavi smeđi trag i prekine, a sutradan dobijem ali ne budu obilne kao prije nego rjeđe i traju kraće, oko 5 dana, sada mene brine jeli moguće da tijekom odnosa ostane ejakulat na prstima pa da se tako unese, čitam negdje da lažna menstruacija može trajati jedan do dva dana a da su nekom znale trajati cijelih sedam dana i da se zna desiti da budu takve dvije, tako da sam sada zbunjena, nikada mi se prije nije ovo desilo.

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.09.2012. 15:05

Poštovana, ako redovito uzimate pilule šansa za trudnoćom je vrlo mala gotovo nikakva.
Mislim da niste trudna što ćete se i sama uvjeriti ako napravite test na trudnoću.

t.f

17.01.2014. 21:05

postovani doktore poslednja mestruacija mi je trajala dva dana obilnije i jos dva dana vrlo oskudno a i ova sad je manje obilna nego sto su mi ostale koje traju i po pet dana nekad i sest. koristimo prezervative kao zastitu i cak i sa njima praktikujemo ejakulaciju napolju. Da li postoje neke sanse za trudnocu ili ne? cula sam razne price pa sam se naplasila. unapred zahvalna na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.01.2014. 13:30

Radi se o menstruaciji. Iste nisu uvijek iste u trajanju i obimu.

Dubrovcanka95

20.05.2014. 01:25

Postovani,
prije mjesec dana sam imala odnose s deckom,naravno uz zastitu prezervativa. Nakon toga nekih 7 dana sam dobila menstruaciju i sve je bilo normalno. Nakon toga nisam imala nikakve odnose i sada sam dobila menstruaciju,ali sam dobila 3 dana ranije i trajala je samo 3 dana (inace traje min 5.). O cemu se radi? happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.05.2014. 10:25

Radi se o menstruaciji. Neki put oscilira u trajanju i intenzitetu.

ivchy110

01.08.2014. 13:20

Poštovani,
imam 20 godina, menstrualni ciklusi su mi uvijek uredni, do sad 28-30 dana, a menstruacija je uvijek trajala 5 dana. Posljednja mentruacija je došla na vrijeme, intenziteta je bila kao i inače, imala sam grčeve u trbuhu kao i uvijek, ali nakon 2 dana krvarenje je prestalo. Ne uzimam nikakve ljekove, nisam imala nezaštićeni spolni odnos. Ovo mi nije normalno pa sam poprilično zabrinuta. Imam li razloga za brigu?
Unaprijed Vam hvala na odgovoru!

nodi5

01.08.2014. 17:00

postovani moja djevojka je dobila 1-6-2014 imali smo odnos 5-ti dan menstruacije nisam svrsio u nju takođe smo imali odnos 14-tog i nisam siguran dali je sta ostalo rekla mi je da je trebala dobit 26 ali je dobila 27-mog nekad nevece blizu ponoci ta menstruacija je trajala 2 dana i 3-ceg malo stomak je bolio puno nismo koristili nikakvu zastitu dosad je uvijek trajala oko 4-5 dana a sad samo 2 dana i pola treceg dali ima razloga za brigu jer je i povracala dan poslije kada je dobila dali ima razloga za brigu hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.08.2014. 19:10

Ivchy ne vidim nikakav problem kod vas.