Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Krvna slika


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tasha159

17.04.2014. 19:55

Poštovani, djete već godinu dana radi anemije pije ferumlek, hemoglobin je sada 111. Međutim, zadnja 2 nalaza pokazuju da je pod virozom( krv je badema u prvom i četvrtom mjesecu), ali on nema apsolutno nikakvih simptoma bolesti, ne smrca, ne kaslje, uredno jede i spava, dobrog općeg stanja, jako živahan. Vrticko je djete, ima 2 godine. Od doktorice ne dobivam konkretan odgovor pa bi bila zahvalna na Vašem mišljenju.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

21.04.2014. 11:00

Nemam uvida u nalaze krvne slike pa je teško komentirati. U toj dobi su normalno povišeni limfociti i to nije znak viroze. Hemoglobin je na doljnjoj granici normale. dobro je da dijete izgleda zdravo unatoč pohađanju vrtića. Učestale infekcije znaju potrošiti željezo pa bi bilo dobro u prehrani povećati unos tamnog mesa (npr teletine, janjetine, kozletine ili peradi (ne prsa već batak i zabatak). Ukoliko bude izraženijih promjena krvne slike (sniženi leukociti, trombociti ili slabokrvnost postane izraženija) tada preporučam pregled hematologa.