Ljubitelji čokolade imaju zdravije srce


Ljubitelji čokolade imaju zdravije srce

Rezultati 10-godišnjeg australskog istraživanja koje je provedeno na 1.216 žena starijih od 70 godina pokazali su da konzumiranje čokolade može smanjiti rizik od srčane bolesti.

Naime pokazalo se da žene koje jedu čokoladu barem jednom tjedno imaju 35 posto manji rizik da će biti hospitalizirane ili da će umrijeti zbog srčane bolesti, te 60 posto manji rizik da će biti hospitalizirane ili da će umrijeti zbog zatajivanja srca.

Znanstvenici ističu da za postizanje pozitivnog učinka nije potrebno jesti velike količine čokolade, te da je izuzetno bitno da ukoliko se poveća konzumacija čokolade da se smanji unos kalorija u drugim obrocima.

Poznato je da čokolada sadrži visoke koncentracije spojeva znanih kao flavonoidi koji mogu pomoći u snižavanju krvnog tlaka te smanjiti rizik od bolesti srca i moždanog udara.

Izvor:
Reuters 

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.