Žene koje jedu hranu bogatu vlaknima izložene manjem riziku od raka dojke
Analiza 10 studija pokazala je da žene koje jedu hranu bogatu vlaknima imaju za 11 posto manji rizik od razvoja raka dojke.
Analiza 10 studija pokazala je da žene koje jedu hranu bogatu vlaknima imaju za 11 posto manji rizik od razvoja raka dojke.
Studija provedena na 2.836 žena u postmenopauzi pokazala je da je veća gustoća tkiva dojke povezana s većim rizikom od raka dojke te većom agresivnošću raka dojke.
Prema rezultatima američkog istraživanja koje je provedeno na životinjama izgleda da gubitak pamćenja koji je povezan sa starenjem nije nepovratan.
Svjetski dan hepatitisa obilježava se 28.7. 2011. u čast rođendana Nobelovca Baracha Bloomberga, liječnika koji je 1963. godine otkrio površinski antigen hepatitis B virusa (HBsAg). To se otkriće smatra jednim od najznačajnijih iz područja zaraznih bolesti, jer je otvorilo put testiranju krvi, te razvoju cjepiva protiv B hepatitisa.
Nova studija provedena u SAD-u pokazala je da su osobe koje su ovisne o metamfetaminu ili nekom drugom stimulansu izložene većem riziku od razvoja Parkinsonove bolesti.
Istraživanje provedeno na 1.294 pušača hospitaliziranih zbog simptoma akutnog koronarnog sindroma pokazalo je da su pušači koji nastave s pušenjem i nakon hospitalizacije, izloženi većem riziku od smrti.
Analiza 21 studije pokazala je da su osobe koje jedu velike količine lukovičastog povrća izložene 46 posto manjem riziku od razvoja raka želuca. U lukovičasto povrće spadaju crveni luk, češnjak (bijeli luk), luk kozjak, vlasac i poriluk.
Prema mišljenju znanstvenika začepljenje arterije ne samo da pridonose razvoju srčane bolesti nego mogu utjecati i na protok krvi u mozgu te uzrokovati demenciju.
Američko istraživanje provedeno na 6.044 ispitanika starijih od 50 godina pokazalo je da što ste optimističniji, to ste izloženi manjem riziku od razvoja moždanog udara.