Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 117 | Broj poruka: 354

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Atopijski dermatitis + koprivnjača


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Karlo58

23.08.2024. 00:40

Pozdrav. Već dugo se borim protiv atopijskog dermatitisa, a unazad par godina mi je pojao i alergijski osip, koprivnjača. Prošao sam podosta kortikosteroida (advantan, fusicutan, fusicutan plus) i uvijek bi mi bilo super poslije terapije, ali nakon nekog vremena bi mi se stanje vratilo i tako u krug. Prije koji dan bio sam na pregledu kod dermatovenerologa u Sisačkoj bolnici i promijenio mi je tablete protiv alergije s Nixara na Letizen i prepisao mi je terapiju elcom losion 40.0 s excipial u lipolotionu 100.0. Naime, nije mi rekao koliko dugo to trebam koristiti, a u upustvima sam pronasao da pise jednom dnevno. Pa evo, zanima me koliko dugo ta terapija mora trajati i smijem li se poslije namazati obicnom kremom poslije mazanja tog losiona? Također, me zanima postoji li neki bezreceptni preparat koji je “vrhunski” za lijecenje suhe koze i atopijskog dermatitisa ili neki vitamini, dodatak prehrani ili slicne stvari za atopijski dermatitis i koprivnjacu?

Ante Perica, dr. med.

02.09.2024. 15:45

Poštovani, ako je kod Vas riječ o dvije vrlo zahtjevne bolesti atopijskom dermatitis i urtikariji nužno je da redovito dolazite na kontrolne preglede kod dermatologa i da zajedno na osnovu kliničke slike odredite terapiju. Znači uz losion Elocom u Excipial lipolosion koji se aplicira jednom dnevno tijekom dana potrebno je što više puta kožu namazati neutralnom kremom po mogućnosti za suhu kožu. Danas je na tržištu prisutna velika paleta krema za suhu kožu a spomenuti će neke koje se u Hrvatskoj najčešće koriste i to su Lipikar, Xeracalm AD, Trixera krema, Triderm Lenil, Xemose i slične. Što se tiče korištenja Elocom/Excipial lipolosiona možete ga koristiti jednom dnevno 5 dana, a zatim svaki drugi dan još desetak dana.