Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Bellune 35

Autor Poruka

kbueno

17.12.2011. 21:20

Poštovana.. Jučer sam bila kod svog ginekologa, zbog kontracepcije, jer planiram početi da pijem pilule pa sam otišla da se posavjetujem.. Urađen mi je ultrazvuk, i doktorica mi je preporučila Bellune 35.. Pitala sam je da li ću se od toga udebljati ili tako nešto, ona je rekla da neće biti nikakvih problema, da ćemo početi sa manje hormonskim pilulama, pa mi je te preporučila.. E sad, pročitala sam ovdje na forumu da su one istog sastava kao i diane 35, i još svašta nešto.. Uglavnom sam pronašla i to da su te pilule jake.. Pa me zanima koliko je to tačno ako mi je dr.već rekla da ćemo početi sa manje hormonskim pilulama..Čitala sam još i da se javljaju i akne...i zbunjena sam..happyhappy Papa test sam radila prije dva mjeseca, sve je bilo u redu(čitala sam da je i to potrebno..happy) Zahvaljujem.. Pozdrav

Natalija Beljo, dr. med.

18.12.2011. 15:35

Dobro ste pročitali Bellune = Diane. Tako da ako imate još vremena do početka pijenja porazgovarajte s njom da probate neke druge npr. Lindynette 20 koje isto idu na teret fonda.

kbueno

31.01.2012. 21:50

Poštovana, počela sam piti ove tablete.. Preključe sam završila sa 21-om tabletom, i sad sam već drugi dan na pauzi.. Prije 6 dana sam imala proljev naveče, znači samo taj dan.. Jel to neka nuspojava, nešto?? Izgubila sam kutiju pa nisam čitala.. Tablete pijem u 22h.. E sad,desilo mi se da sam možda par puta popila par minuta, konkretno 5-10min., prije ili poslije 22h, pa me zanima da li se moraju piti tačno u minutu, i da li postoji ikakva opasnost od prestanka njihovog djelovanja ako se desi tako da popijem par minuta prije ili poslije pilulicu?? Pozdrav

kbueno

31.01.2012. 22:55

I da, znači proljev sam imala oko 18h-19h.. Odnose nisam imala taj dan.. Ali i uz pilule koristimo metodu prekinutog snošaja..

Natalija Beljo, dr. med.

01.02.2012. 10:20

Nije problem tih par minuta.

kbueno

01.02.2012. 22:25

I da, kada treba da stigne menstruacija??

Natalija Beljo, dr. med.

02.02.2012. 22:25

Može doći i zadnji dan pauze.