Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
19.01.2012. 22:45
Napisala sam da ako počnete u petak dodatna zaštitta 10 dana , a ako u četvrtak sve po shemi. Tako da sami odlučite koja Vam opcija više odgovara.
|
klara_555
|
20.01.2012. 15:15
Hvala Vam puno!
|
Zadar_girl
|
06.02.2012. 15:35
Poštovana,
imam 21 godinu..ginekologinja mi je pripisala diane 35 zbog blaže policisticnih jajnika i akni (koje nisu strašne)..imala sam alergiju ovo ljeto na ljekove lekadol i synopen na što je ona rekla da nema veze jer sastojci nisu isti..međutim, pri toj alergiji imala sam i anafilaktički napadaj..isto tako u posljednjih par mjeseci ponekad mi se jave palpitacije srca koje su vjerojatno posljedica stresa...napravila sam koagulacijske pretrage i vadila krvnu sliku, nalazi su bili u redu.. koje je vaše mišljenje da li mogu bez straha početi piti diane 35 s obzirom na te palpitacije i taj napadaj što sam doživjela? unaprijed hvala..
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
07.02.2012. 22:40
Zašto niste s vašom ginekologicom razgovarali oYaz tbl. One su slabije od Diana.
|
sigurnost
|
10.02.2012. 00:20
Možda će upit biti malo poduži, ali molim za strpljenje. Mislim da Vam trebaju sve informacije koje ću navesti, kako biste me mogli pravilno savjetovati. Dakle, imam 34 godine, povišene sam tjelesne težine, nisam rađala, ne pušim, hipertoničar sam na terapiji i imam cervikocefalni i cervikobrahijalni sindrom. Prije svih tih dijagnoza, godinama sam bila na Cilestu, koji mi zadnju godinu više nije odgovarao (isključivo je bila u pitanju nadutost, do mjere da je bila vidljiva, nije bila stvar težine nego se zbilja nešto dešavalo, nisam se ni sagnuti mogla od trbuha, a kako sam prestala piti, zbog prekida veze, odmah se to popravilo). Ginekolog me imače nikad nije slao ni na kakve krvne pretrage, niti radio UZV, samo PAPA svake godine. Cca godinu dana nakon prestanka pijenja Cilesta meni je dijagnosticirana hipertenzija koja je pod terapijom pod kontrolom, osim što mi u određenim situacijama tlak ipak skoči iznad 140/90 (južina, stres), ali mislim da se to svakome događa, ili? Zbog ovih cerviko-problema pak, patim od glavobolja...ali nisu ni one stalne, opet ovise o puno čimbenika (koliko sam trenutno aktivna, jesam li pod stresom....). Uskoro nakon svih tih dijagnoza, ja sam ostala bez menstruacije...ginekolog je na osnovu UZV-a zaključio da se radi o PCOS-u, poslao me na jetrene probe (hormone ne) i prepisao Diane35. S tim da je rekao da mi on uopće ne bi ništa davao za sad, nek bude kako bude, ali sam ja rekla da me jako muči ta dlakavost i ispadanje kose, pa mi je ipak prepisao. Prva tri mjeseca, sve u redu. Četvrti mi je porastao tlak jako i počele glavobolje i ja sam iz straha (zbog onoga što piše u uputama lijeka), prestala piti. Napominjem da se meni takva stanja javljaju i bez pilula, dakle, ne mogu reći da su izazvana njima. Nakon toga sam u još dva navrata pokušavala piti Diane, ali jednostavno se ne osjećam dobro na njima više. Mučno mi je, ako zaboli glava, mislim da je od njih (iako ne mora biti) i slično. Ginekolog kaže da, ako mi pilule izazivaju takvo stanje, ne smijem piti nijedne. Uskoro idem na godišnji PAPA-test i namjeravam predložiti Cerazette jer bi htjela zaštitu od trudnoće, a čitala sam da je estrogen ta komponenta koja "smeta" tlakašima, a ovo su progesteronske tablete. Sve u svemu, ja bi htjela kontracepcijske tablete, jer u kondome nemam toliko povjerenja kao u "kemiju". A ne želim da mi se desi situacija da posegnem po hitnoj kontracepciji jer, pretpostavljam, da se u mojem slučaju, to pogotovo ne preporuča (zbog tlaka).
Koje je Vaše mišljenje o tome svemu? Da odustanem od pilula, probam tražiti neke druge, promijenim ginekologa, što?
Hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
11.02.2012. 22:55
Upravo kako ste i sami pronašli način da rijesite problem su Cerazette. Tako da vidite s ginekologom .
|
FRANKA2204
|
18.02.2012. 14:00
POŠTOVANA,PIJEM DIANE 35 ZBOG KOTRACEPCIJE I NEREDOVITE MENSTRUACIJE.POČELA SAM IH KORISTITI 28.12.2011.NAKON ŠTO SAM POPILA PRVI BLISTER U PAUZI OD SEDAM DANA NIJE NASTUPILA MENSTRUACIJA VEĆ BLAGI ISCJEDAK.MOJ GINEKOLOG JE REKAO NEKA KRENEM SA DRUGI BLISTEROM NAKON ŠTO SAM POPILA PRVU TABLETU NAKON 24 SATA JE NASTUPILO KRVARENJE KOJE JE TRAJALO 3-4 DANA..SADA SAM OPET U PAUZI OD SEDAM DANA DANAS TOČNO 4 DAN I IMAM ISTE SIMPTOME TJ ISCEDAK KAO I PROŠLI PUTA MALČICU OBILNIJI..DALI JA MOGU NASTACITI PITI 3 BLISTER AKO OPET NE NASTUPI KRVARENJE?DALI SU MI DIANE PRESLABE ILI DA BUDEM STRPLJIVA DOK MI SE TIJELO NE PRIVIKNE NA TABLETE..PUNO VAM HVALA
|
mia88
|
19.02.2012. 19:10
Poštovana doktorice!
16.02. navečer oko 21 h mi se pojavilo početak menstruacije, u noći oko 3 h su me probudili bolovi i jako krvarenje, ali kako meni pilulu paše piti u 15 i 30 h popodne jer se tako uvijek sjetim, ja sam prvu popila 17.02 u 15 i 30 h popodne. Jeli to u redu ili je prošlo previše sati?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
19.02.2012. 22:30
franka2204 Nastavite s trećim blisterom.
mia88 To je uredu.
|
dea0106
|
22.02.2012. 00:05
Poštovana,
počela sam piti diane prije 1,5 mjesec zbog akni. Trebala bi ih piti sa roaccutaneom. Imala sam oubičajenu nuspojavu, bol u dojkama. Ovaj mjesec me malo manje boli. Primijetila sam da imam nelagodan osjećaj u nogama, najviše u lijevoj, te ponekad u rukama. Čitala sam po internetu da se ta nuspojava javlja. Mene brine, kako se naglašava DVT, da li bih trebala ići na nekakav pregled. Prije početka uzimanja kontracepcije sam radila koagulaciju, i bila mi je granicama normale. I još jedna stvar, kako već 3 godine imam ciste u dojkama, koje dolaze i odlaze, a baka mi ima već po treći put karcinom dojke, zanima me da li bih se trebala brinuti za to? Jer dok ih pijem mi je jedna dojka kao tvrda i kao da osjetim kvržicu, a za vrijeme pauze mi je sve nestalo. Pretpostavljam da je to zbog nuspojave bolnih dojki. Uglavnom, naviše me zanima ta nelagoda u nogama, da li je normalno??
Hvala unaprijed.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
23.02.2012. 22:15
Zbog vaše obiteljske anamneze Vi spadate u grupu pacijenata koji nisu za OHC ntako da porazgovarajte sa svojim ginekologom o tome.
|
varta
|
19.04.2012. 13:15
Dobar dan, interesira me kakve posljedice mogu imati prestankom uzimanja diana 35? Uzimala sam ih 6 mjeseci a zatim sam ih prestala uzimati radi visokog tlaka i kolesterola, te povisenog kortizola. Uziamala sam ih radi povisenog testosterona i akni. Lice mi se u tom periodu nije poboljasalo sasvim makar je nekog poboljsanja bilo, sada prestankom uzimanja diana 35 vidim poboljsanje stanja akni se ubrzalo(inace ne pijem ih vec mjesec dana).
Unaprijed hvala Vam na odgovoru!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
21.04.2012. 00:45
Nećete imati nikakve probleme.
|
Vladina
|
21.04.2012. 14:50
Poštovanje
Nikada u životu nisam imala redovitu menstruaciju. Bila sam kod ginekologice kada sam bila mlađa zbog toga, koja mi je bez ikakvih pregleda prepisala pilule. Generalno, pila sam yaz i qlairu. Na jazu sam imala više puta mjesečno mjesečnicu, a s qlairom je uopće nisam imala. onda sam promijenila ginekologicu, koja mi je napravils pregled ultrazvukom te utvrdila da, parafraziram, "vjerojatno imam policistične". Nalazi hormona je bio uredan osim DHEAs koji je bio malo povišen (10.6 mikromola/L) . nakon svega toga mi je propisala uzimanje Diane.
Nakon 6 mjeseci, Diane su mi normalizirale ciklus, ali su donjele hrpu drugih problema s kojima mi se jako jako teško nositi. Od psihičkih (razdražljivost, izostanak seksualne želje...) do fizičkih (nizak imunitet, konstantne gljivične infekcije dolje na koje lijekovi nisu imali efekta, popucale kapilare, celulit itd...). Ujedno me užasno bole jajnici, što nije bio slučaj kad nisam bila na pilulama.
uglavnom, zbog gore navedenih problema, jako mi je teško opravdati samoj sebi daljnje uzimanje Diani. U skorije vrijeme ne mislim imati djecu. Ujedno sam zaboravila spomenuti da nemam problema sa dijabetesom, ili kilažom. Zdravo živim i vježbam. Jedini problem koji bih mogla povezati sa menstracijom jest stres, kojem sam jako sklona, ali mi pilule samo pogoršavaju nošenje s dotičnim. Iskreno, htjela bih prestati uzimati pilule i probati s dugoročnom strategijom zdravog života jer nisam zadovoljna s trenutnim putem, ali ne znam da li je to dobar i racionalan put pogotovo zato što sam stekla dojam da mi ginekologica gleda na uzimanje Diana kao nešto dugoročno. U slučaju prestanka uzimanja Diani, da li je bolje prestati odmah ili uzimati prvo neko vrijeme nešto slabije poput Yasmina?
Zanima me da li je uopće opravdano uzimati tako jaku kontracepciju s obzirom na samo blago povišenje DHEAs (i jel to uopće blago povišenje i što ono zapravo znači?)?
Puno hvala na odgovoru
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
23.04.2012. 00:45
Oba ginekologa su dobro postupila u vašem slučaju jer s obzirom na PCO jajnike ciklusi će biti neredoviti. Vi možete prekinuti s Diana-ma kad želite tj . kad odlučite koji je blister zadnji.
|
sanja12345
|
23.04.2012. 10:15
Poštovana doktorice,
godinu dana nakon što sam rodila počeli su mi veliki problemi sa aknama , nakon pregleda kod ginekologa propisane si mi Diane 35. Sada ih pijem već 1 godinu i 6 mjeseci. Prvih par mjeseci ten mi je bio super, a onda su počele nuspojave kao što je zadržavanje vode, dobivanje ne težini 12 kg, celulit, glavobolja, velike promjene raspoloženja i unatrag 2 mjeseca opet velike akne. Želim prestati sa Dijanama 35 i početi uzimati neku drugu kontracepciju, što bi ste mi vi savjetovali??
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
23.04.2012. 22:40
Možete porazgovarati sa svojim ginekologom o Yasminu ili Yaz-u.
|
biserka24
|
25.04.2012. 15:35
Zdravo
Imam pitanje oko diane 35. Uzimala sam ih 6 mjeseci zbog ciste jajnika, medjutim ovog mjeseca sam napravila pauze. E sad mjesecnica mi kasni. Blister sam zavrsila na 03.03 po sto sledela mjesecnica, odnose sam imala dok sam uzimala dijane i to sa zastitom. Pred da zapocnem sa uzimanja, menstruacija je bila neredovna, znala je kasniti i po tri mjeseca. Dali ovo kasnenje je zbog prestanka uzimanja diane? trudnoca mislim da nije zato sto vec sam imala krvarenje a i od kad ne uzimam diane nisam imala odnose. Sta vi mislite?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.04.2012. 16:55
Zbog prestanka uzimanja.
|
sarichsara
|
26.04.2012. 21:55
Poštovana . Imam 19 godina, počela sam piti Diane zbog policističih jajnika i sve što dolazi uz njih ( bolovi, akne ) ... Sada sam na drugoj tabli, pijem redovito no samo u zadnjih par dana ( 3 dana ) sam znala kasnit 2-3 sata sa uzimanjem... Po nekom računjanju sad su plodni dani kao . Čula sam da Diane nisu baš prevelika zaštita i sad se malo brinem pošto sam kasnila tih par sati sa uzimanjem od vremena koji sam si postavila, da li postoji radi tog rizik od trudnoće,a dan nakon što sam ih popila normalno (bez kašnjenja) je bio odnos bez prekinutog snošaja??? I još samo sitna pitanje, za sada nemam uz Diane nikakve nuspojave, osim blage depresije, dal će me to pratiti dok god uzimam pilule ?? I pošto su Diane malo sa više hormona postoje li još neke pilule koje djeluju dobro na akne ? Hvala vam puno unaprijed, puno bi mi ovo sve značilo, jer se ne razumijem baš ....
|