Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

diane 35

Autor Poruka

sirena24

14.01.2011. 12:45

Poštovane doktorice,
Ja sam odnedavno počela piti diane 35 zbog nekoliko manjih cista (svega 8mm) i u ponedjeljak u 22 h sam popila 15.tabletu (od 2.table), ali sam oko 1:30 povraćala, da bi oko 3 i kasnije imala teški proljev i povraćanje (crijevna voroza)....sljedeći dan me prošla viroza pa sam popila svoju 16. tabletu u redovno vrijeme u 22 h......Zanima me da li da sad napravim pauzu kad dovršim tablu ili da nastavim odmah s novim pakiranjem ako postoji mogućnost da mi se nije apsorbirala tableta onu noć kad sam povraćala? Da li mi je pametno preskakati mensturaciju budući da tablete pijem primarno radi cista,a zatim kao kontracepcijsko sredstvo?
Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

15.01.2011. 22:20

Ako ih pijete primarno radi regulacije ciklusa nema smisla da nemate pauzu tako da pijte po shemi.

marija 21zg

07.02.2011. 23:45

Pozdrav! Kasnim tjedan dana sa novom kutijicom ( izgubila sam recept pa ih nisam uspjela na vrijeme podignuti u ljekarni) i sada ne znam kako da ih pijem. Dali da napravim pauzu od 1 cijelog mjeseca ili? Hvala puno unaprijed! LP

Natalija Beljo, dr. med.

08.02.2011. 23:20

Čekajte sljedeći ciklus.

Bjelovarcanka

12.02.2011. 13:50

Poštovana doktorice..
Zbog policističnih jajnika, moram piti Diane..I nedavno sam popila prvi blister..Počela sam ih piti u utorak. Kad sam popila zadnju tabletu sa blistera, menstruacija mi je dosla 4 ili 5 dan..Rečeno mi je da nakon zadnje tablete imam pauzu od 7 dana u kojima bi mi trebala doći menstruacija..Slijedeći blister sam počela piti opet u utorak (dakle, nakon 7 dana) i taj dan sam imala odnos (ali tek navecer, a tabletu sam popila u 13 sati-znaci, vec je trebala poceti djelovati). Nije mi jasna jedna stvar..Menstruacija mi je još uvijek trajala kad sam krenula sa idućim blisterom i kad sam imala odnos taj dan. Da li sam tad bila zaštićena od trudnoće ili bih se trebala početi bojati?
Unaprijed hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

13.02.2011. 13:30

Ne morate se bojati sve je ok, zaštićeni ste .