Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

diane 35

Autor Poruka

ana

02.06.2006. 21:56

Da li je potrebno praviti pauze tijekom korištenja Diane 35? Naime, uzimam ih 3godine i doktor stalno tvrdi ukoliko mi odgovaraju da pauza nije potrebna. Jeli to točno?

doc. dr. sc. Branko Radaković

05.06.2006. 11:28

Doktor je u pravu.

Dragica

15.06.2006. 16:01

Koristim Diane 35 a zelela bih da predjem na yasmin.Kako treba da zapocnem upotrebu yasmina.

doc. dr. sc. Branko Radaković

26.06.2006. 13:23

Po prestanku uzimanja Diane 35 nakon pauze započnite s uzimanjem Yasmina.

30.09.2013. 16:15

Pozdrav!
Prije nekoliko dana bila sam na pregledu kod ginekolog (privatno) i dobila sam tablete Diane35. Zanima me subvencionira li te tablete HZZO ili se uvijek mora plaćati puna cijena?
Puno hvala!

Aurora243

30.09.2013. 17:45

Poštovani,

Imam 20 godina, na ginekološkom pregledu doktorica je rekla da imam čvor na jajniku (4,9 cm), poslala me na ultrazvuk u bolnicu gdje su mi rekli da se to ne može liječiti, te da je potrebna operacija. Kad sam se vratila svojoj doktorici rekla mi je da me tamo bez veze plaše, ali i da je istina da se ne može maknuti ljekovima.
Pa me zanima što je to točno i po čemu se to razlikuje od ciste na jajniku jer su mi rekli da to nije cista, nego čvor na jajniku, ali ne i po čemu se razlikuje, niti što je to.
Drugi problem je menstruacija koja traje nekih 20- 22 dana (doktorica kaže da je to zbog čvora). Tumorski markeri i nalaz krvi uredni. Kad sam upitala doktoricu da li bi mogle kontracepcijske štetiti (zbog tog čvora) rekla mi je da bi i nije mi ih prepisala, a na sljedećem pregledu mi kaže da joj nije jasno zašto ne želim koristiti kontracepcijske?! Na zadnje mi je prepisala diane-35, pa me zanima da li ih moram već danas počet piti (s obzirom na to da mi je zadnja menstruacija trajala 22 dana, 4 dana ništa i danas mi je opet prvi dan menstruacije).
Imam i laganu aritmiju srca, pa me zanima da li bi moglo biti kakvih komplikacija radi toga?
Zabrinjavaju me užasno duge menstruacije koje me fizički i psihički već iscrpljuju, a tu je i briga radi tog čvora za kojeg mi nije jasno što da poduzmem, jer moja doktorica ne poduzima ništa zasad. Što bi mi Vi preporučili?

Postoji li mogućnost da kasnije radi diane-35 neću jednog dana moći zatrudnit? Ljudi me plaše time, mada ne vjerujem, ali što je sigurno je sigurno. big-smile

Ispričavam se zbog opširnosti.
Srdačan pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.09.2013. 23:00

Eva, iste su registrirane kao lijek za akne. Javite se svom primarnom ginekologu i vidite da li vam po indikaciji iste može napisati.
Inače su na listi hzzo-a bez doplate.

30.09.2013. 23:00

Aurora, ne znam što znači čvor na jajniku. Takav pojam mi nije poznat.
Ako su u bolnici rekli da je potrebno kirurško liječenje ne razumijem zašto ih ne poslušate.

Nymphadora

02.10.2013. 16:25

Poštovani,
već četiri godine imam problema sa licem. Naime, sve je počelo pojavom malih sitnih bijelih komedona. Kako su došli, tako su i ostali na području čela, obraza i brade, gdje ih ima najviše. Inače, imam masnu kožu, no ni prije zbog masne kože nisam imala tako zatvorene pore i hrpu komedona. Brojni posjeti kozmetičaru bili su sasvim uzaludni, budući da su se svi komedoni koji su mi bili istiskani, za nekoliko dana vratili, kao da nikad nisam ni bila kozmetičaru. Pazila sam na prehranu, koristila brojna sredstva za njegu lica, ali ništa nije pomoglo. Odlučila sam se sada za kontracepcijske pilule, pa me zanima koje mi preporučate i koje će zasigurno učinkovito djelovati na moj ten i na to da mi se komedoni, kad se iščiste, ne vrate. Znam da je sve to individualno, ali barem, ako ništa drugo, preporučite mi nešto gdje je učinak bio pozitivan u većini slučajeva. Hvala happy

02.10.2013. 23:20

Preporučan obradu i svakako Diane.
Ako ne želite savjetujem sa se obratite dermatologu.