Autor
|
Poruka
|
bl4ck0rch1d
|
06.05.2013. 15:40
Poštovani Imam pitanje u vezi Diane-35 koju mi je prije mjesec dana prepisao ginekolog zbog policističnih jajnika, neredovite i veoma bolne menstruacije te kontracepcije,. Danas sam popila zadnju tabletu. (imam 21 godinu) I odkad sam ih počela uzimati, imam grčeve u predjelu maternice i jajnika, 2 tjedna sam imala povišenu temperaturu i glavobolju i mentruacija mi je trajala 3 dana duže nego inače(10 dana je trajala) i nije bila ni malo manje bolna već više. Tijekom cijelog mjeseca sam imala smeđi iscjedak s malo krvi. Da li je to normalna pojava? ili bi se trebala što prije obratiti ginekologu ili se tijelo navikava na tabletu?
Hvala unaprijed.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
06.05.2013. 21:50
Normalne su to pojave. Nastavite dalje sa uzimanjem pilula.
|
bl4ck0rch1d
|
07.05.2013. 11:00
Puno vam hvala na odgovoru. I samo još jedno pitanje. Koliko dugo te nuspojave mogu trajati?
|
|
07.05.2013. 11:55
Još ovaj drugi blister. Ako traju i dalje javite se svome liječniku.
|
brozzka
|
10.05.2013. 22:35
Pila sam Diane 35 i napravia normalnu pauzu od 7 dana te nakon sedmodnevne pauze počela belare.. jesam li trebala raditi pauzu? pozz
|
|
11.05.2013. 11:55
Niste. Ali neće smetati. Dodatna zaštita sedam dana.
|
bl4ck0rch1d
|
11.05.2013. 11:55
Još da se nadovežem na prethodna pitanja u vezi Diane-35. Već u prvom tjednu uzimanja su mi grudi otekle inače su veoma male i stale su sa razvojem u 6. razredu osnovne, sada su jako bolne i otekle su skoro već za jedan broj veće(što mi je drastično za tako kratak rok ), koliko dugo se to nastavlja? I može li biti opasno te koliko se grudi mogu povećati i ostaje li to trajno? Pitam jer mi je kolegica rekla da kada je počela piti Yaz su joj grudi narasle za 3 broja u dosta kratkom vremenu i dobila je strije po cijelim grudima i jako se udebljala. Dali je ovo nešto što me treba zabrinjavati? Još jednom unaprijed hvala na odgovorima mislim da je ova stranica spas za one neupućene i za one koje imaju ginekologa koji ne voli baš odgovarati na sva pitanja svojih pacijenata.
|
|
11.05.2013. 19:50
Sve kontraceptivne pilule, manje više reteniraju tekućinu.
Od tud su problemi i sa grudima. Stvar je individualna i može potrajati tijekom uzimanja.
|
samoti
|
12.05.2013. 04:25
CIjenjeni pijem diane 35, pila sam ih tri mjeseca, pa pauzirala mjesec pa nastavila. Pijem ih zbog akni , i pijem ih u 15h. Medjutimposto cu ih piti duze vrijeme a meni post pocinje 9.jula ( Ramazan) i cijeli dan necu smjeti nista da jedem do navece oko 21-22h zanima me kako da iskombinujem i napravim pravo vrijeme da pijem pilule? Hvala Unaprijed !
|
|
12.05.2013. 12:40
Poštovana, ovaj blister pijte do kraja u oubičajno vrijeme. Nakon sedmodnevne pauze započite s novim blisterom navecer oko 22sata i tako pijte do kraja blistera.
|
micika7
|
18.08.2013. 05:15
Poštovani,
imala sam sindrom policističnih jajnika, pa sam pre tri godine počela da pijem Diane 35 po preporuci ginekologa. Sada više nisu policistični. Interesuje me da li korišćenje ovih pilula dugi niz godina (bez većih pauza) može da izazove neke štetne posledice? I da li se po prestanku korišćenja sindrom može vratiti? I još jedno pitanje...Ginekolog mi nije uradio analizu hormona pre nego što mi je preporučio da pijem Diane 35, pa me interesuje da li je analiza hormona neophodna?
|
|
18.08.2013. 12:55
Slažem se s mišljenjem vašeg doktora. Sindrom se svakako može vratiti.
Dakle u konačnici puno veća je dobrobit za vas nego što su negativni učinci pilula.
|
dandelion77
|
20.08.2013. 13:15
Dobar dan, imam pitanje u vezi pilula Diane 35.
Naime, pre 4 meseca sam ih dobila od moje doktorke u svrhu kontracepcije, bolnih menstruacija i povlacenja bubuljica sa lica. Objasnila mi je da ce prvih meseci mozda doci do krvarenja izmedju redovnih, i da ne brinem jer se tad telo privikava na hormone.
Svakog meseca mi se nakon zavrsetka redovnog krvarenja javljao braonkast sekret koji nije bio obilan (izvinjavam se ako cu biti nekulturna, ostajao je samo na wc papiru nakon male nuzde) dakle nisam imala potrebe za uloscima ,osim ponekad dnevnim. Opisala bih to kao normalan sekret pomesan sa braonkastom sukrvicom.
To bi se desavalo u prve dve nedelje koriscenja pilula i prestajalo krajem druge, pocetkom trece nedelje koriscenja pilula.
Kako sam gore spomenula ,doktorka mi je rekla da do toga moze doci dok se telo ne navike, te nisam htela da idem na pregled dok ne prodje par meseci.
Moj problem je sledeci; prekjuce sam zapocela novu kutiju, dakle 4ti mesec koriscenja, i i dalje mi se povlaci taj braonkast sekret (ali u manjoj kolicini), izgleda kao menstruacija 'u odlasku'.
Moje pitanje je da li ipak trebam druge pilule ili se moje telo i dalje privikava na sve to?
Da napomenem da nemam nikakve druge nuspojave i ne bih ih menjala jer mi, pored ovoga o cemu sam pisala, savrseno odgovaraju.
Srdacan pozdrav i unapred hvala na odgovoru!
|
|
20.08.2013. 22:05
Ne trebate druge pilule. Ništa se neće dogoditi. Budite strpljivi i dalje uzimajte prema propisanoj shemi.
|
ordor
|
10.11.2016. 10:25
Poštovani, imam pitanje u vezi prestanka uzimanja pilula Diane 35. Naime, pilule sam pocela koristiti prije 3 godine bez pauza zbog iznimno pojacane dlakavosti i policisticnih jajnik, problema sa menstruacijom nisam imala ni prije uzimanja pilula ni sada dok ih koristim, menstruacija je uvijek bila redovna i ne pretjerano bolna.Zadnji puta na kontroli sam bila prije 3 tjedna.Ginekolog mi je rekao da je jako zadovoljan sto se tice stanja jajnika. Upitala sam za prestanak uzimanja pilula na sto mi je on odgovorio da sama odlucim, da mogu prestati, ali i ne moram jer nema nikakvih nuspojava ni problema. Takodjer sam pitala i da li ce doci do pogorsanja i rekao je da nece. Zanima me vase misljenje, kada prestanem sa uzimanjem pilula, da li trebam koristiti neku drugu terapiju za regulaciju hormona zbog pojacane dlakavosti?
|
|
10.11.2016. 12:15
Postupite tako kako vam je rekao.
Ako se promjene vrate, vratit ćete se ponovnom uzimanju pilula.
|
User999
|
19.11.2016. 13:00
Postovani, pila sam yaz pilule oko 7 mjeseci zbog zastite od trudnoce, i problema s aknama. Medjutim pojavio se problem jake glavobolje svaki dan, i postala sam previse osjetljiva i emotivna. Takodjer to je bilo na prvoj godini fakulteta pa vjerujem da razlog nisu bile samo pilule.
Zbog toga sam ih zamjenila sa Diane 35 i njih pijem godinu i po. Nije bilo vecih nuspojava osim velike kolicine celulita po nogama i zadnjici, koji mi ranije nisu smetali.
Sada kako sam pocela ozbiljnije da treniram celulit mi smeta, jer misicno tkivo se stvara al on je i dalje tu, a i po stomaku vidim da se voda u organizmu uveliko zadrzava... pored toga zadnjih mjesec dana lice mi je podivljalo jako se masti, a akne se slazu jedna na drugu.
Mozda je to sada velika doza hormona za mene... Razmisljam da se vratim na yaz da li je to uredu?
Hvala Vam unaprijed na odgovoru
|
|
19.11.2016. 18:10
Vratite se blažim pilulama svakako.
|