Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

diane 35

Autor Poruka

ivana

24.06.2006. 16:38

uzimala sam diane 35 zbog problema sa aknama. tokom 2. mjeseca uzimanja zamjetila sam oticanje nogu i bolove u nogama i odmah sam prestala uzimati tablete. zanima me je li to oticanje nogu posljedica tableta i trebam li zbog toga posjetiti lijecnika?

doc. dr. sc. Branko Radaković

26.06.2006. 13:21

Nije isključeno da su Vaši problemi bili posljedica uzimanja oralne kontracepcije. Smatram da bi prije eventualne ponovne odluke za uzimanje oralne kontracepcija trebalo učiniti konzultaciju i potrebnu obradu u ustanovama koje su specijalizirane za to.

cilka

07.02.2015. 21:25

Pijem tablete već 4 meseca zbog pojave akni(dijagnoza-mikrocisticni jajnici i terapija od 6 meseci).Menstruacije su redovne(redovne i sa bolovima pre tableta),čak i bez bolova.Nekada se dešava peckanje i crvenilo u intimnoj zoni.Danas, 7 dana pred menstruaciju imala sam gust sekret i roze boje(skoro da se ne primećuje boja), primetila sam tek na ubrusu.A sat vremena pre toga sam imala odnos sa zastitom.Interesuje me da li taj roze sekret može da se pojavi zbog oštećenja zida vagine usled trenja?Čini mi se da je osetljiva unutra.Pre uzimanja tableta sve je bilo uredu,bez peckanja,crvenila,tih roze sekreta. Da li tablete imaju uticaj na celokupni organizam,obzirom da su hormonske i za kontracepciju?Kada prestanem da pijem tablete,da li će menstruacije biti redovne kao do sad?
Unapred, hvala Vam na odgovoru.
Pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.02.2015. 17:25

Dakako da je moguće. Pilule isušuju sluznicu rodnice.