Autor
|
Poruka
|
mhutins6
|
30.05.2007. 21:50
Tražila sam svog ginekologa da mi prepiše neke kontracepcijske tablete i on mi je prepisao diane 35 bez prethodnih pretraga krvi, jetre i grudiju. Nisam ih još počela uzimati jer još nisam sigrna da li je to pametno. Diane imaju veliku razinu hormona, a znam da na tržištu postoje tablete s manjom razinom. Da li su tablete s manjom razinom hormona jednako učinkovite i da li imaju manje nuspojava? Čitala sam na netu da se diane prepisuju za problem s aknama koji ja nemam pa se bojim da uzimanjem diana ne bi dobila akne. Koje kontracepcijske tablete bi mi vi preporučili sa najmanje nuspojava, ako je to ikako moguće? Ili su sve konracepcijske tablete istog učinka (promjena težine, promjene na koži, razdražljivosti...) samo sa različitom razinom hormona? Koje su pilule bolje, one sa više vrsta hormona ili one jednofazične? Među nuspojavama kontracepcijskih pilula se također nalazi pojava smeđih mrlja na koži zbog izlaganja suncu. Da li to znači da se ne smijem sunčati ili ići u solarij ako uzimam pilule...? Meni je ovo prvo uzimanje pilula u životu, pa želim biti sigurna da pijem tablete koje mi najbolje odgovaraju, pa ako imate kakav savjet, svakako je dobrodošao... unaprijed hvala..
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
30.05.2007. 23:45
Ne znam odakle bih počela sa odgovaranjem. Mislim da ste ipak većinu ovih pitanja trebali postaviti svom ginekologu koji jedini zna zašto vam je prepisao baš Diane 35. U tom smislu ja ne mogu preporučiti ništa drugo, bez uvida koji on ima.
No ukratko i općenito, nisu potrebne pretrage prije prepisivanja kontracepcije, tablete sa nižom razinom hormona su jednako učinkovite i nemaju manje nuspojava, akne nećete dobiti, sve su kontracepcijske tablete istog učinka i nuspojava i o osobi ovisi kako će reagirati na njih, nema boljih i lošijih tableta, suncu se smijete izlagati.
I u zaključku, ne možete znati koje tablete vam najbolje odgovaraju dok ne probate. Zato hrabro i bez toliko razmišljanja, zato je tu vaš doktor.
|
vrijebica
|
01.03.2008. 11:45
Lijep pozdrav,
zanima me ucinkovitost diane 35,pijem ih vec 2 godine,s pauzama svakih 6 mjeseci.Redovno posjecujem ginekologa(svakih 6 mjeseci) i diane mi je propisan zbog policističnih jajnika i na početku problematičnog tena.
Menstuaciju kada nisam na terapiji imam svakih 45-60 dana i poprilično su bolne.
Dakle,zanima me učinkovitost diane,budući da sam u sretnoj vezi već dvije godine i zeljala bih opušten i siguran sex,a jos se decko i ja nismo upustili u sex bez kondoma,a htjeli bi budući da pijem kontracepcijske tablete ici do kraja.Jos mala napomena,imam 21 godinu i pusac sam,pa mislim da bi to moglo smanjiti ucinkovitost kontraceptiva.
Trenutno sam na drugom pakiranju,zadnji posjet ginekologu bio je 9.02.2008. , a stvari sam imala 14.01.2008. i ginekolog mi je propisao dianu 9 .02.2008. i rekao da odmah pocnem piti,pa smo taj mjesec koristili kondome buduci da ih nisam pocela piti od prvog dana ciklusa.Stvari su nastupili nakon prvog pakiranja u redovnoj pauzi od 7 dana i sada sam zapocela drugo pakiranje i smatram da sada diane imaju svoju punu ucinkovitost(pijem ih uredno svaki dan u isto vrijeme).
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru i svaka pohvala ovim stranicam!
|
|
01.03.2008. 20:15
U pravu ste, Diane su sad potpuno učinkovite i potpuno ste zaštićeni od trudnoće. Slobodno možete prestati upotrebljavati kondom.
|
Maily
|
27.05.2009. 19:20
Poštovana doktorice,
počela sam sa korištenjem Diane 35 iz zdrastvenih razloga. U 03. mjesecu ove godine posjetila sam svojeg ginekologa jer su mi se javili simptomi slični kao u policističnih jajnika, pregledom ginekologa utvrđeno je policističnost jajnika. Dobila sam na korištenje Diane 35 a da pritom nisam nikad koristila bilo koju kontracepcijsku pilulu. Prije toga izvadila sam krv. S prvom tabletom započela sam 01.05. s prvim danom menstruacije. Pila sam ih 21. dan, nakon toga 7 dana pauze koja sad traje, i jučer dobila menstruaciju ( što me jako veseli jer do sada nikada nisam dobila kao što sam morala po kalendaru), međutim, zabrinjava me sluz koja se je pojavila 2. dana menstruacije, crvene boje, imala sam je i prije korištenja tableta ali ne uvijek. Nemam nikave bolove, tablete podnosim odlično, nemam nikakvih nuspojeva, puno se bolje osjećam, nisam toliko umorna, jako sam dobre volje što prije nije bilo tako. Zanima me da li ta sluz ima kakve veze s tabletama ili je to jednostavno čišćenje jajnika? Da li bi morala kontaktirati svojega ginekologa?
|
|
27.05.2009. 21:15
To je nešto posve nevažno. Pročitajte temu Obavezno pročitati.
|
Maily
|
03.06.2009. 13:30
Poštovane doktorice imala bih još jedno pitanje.
Počela sam s uzimanjem Diane 35 01.05. prvi put. Sada sam počela sa drugim tablerom i od onda imam vrtoglavice ( ponekad ), traju 10 minuta i onda je opet dobro. Ne znam da li je to od tableta ? Da li je moguće da tek sad imam nuspojave?
|
|
11.06.2009. 15:00
Sumnjam da su vrtoglavice nuspojava. Ako uzimate tablete prije jela počnite iza jela, pa ako prestanu onda možda je nuspojava, od želuca.
|
depresivna
|
16.06.2009. 10:15
Jedno pitanje1? Imam 21god. i jako sam dlakava po tijelu i jedan veliki problem-grudi kojih i nemam tj. ne rastu,bila sam kod doktora i rekao mi je da moram provjeriti hormone,ali nemam dovoljno love za to,pa me zanima jel mogu na svoju odgovornost koristiti kakve hormonske tablete???? Inace sve je u redu s jajnicima-koliko se sjecam!!! Hvala unaprijed
|
|
16.06.2009. 18:00
Ne možete. A hormoni vam idu na uputnicu, ne morate ih plaćati.
|
09marija
|
12.10.2009. 20:25
Pocinjem uskoro piti novo pakovanje diane 35 nakon pauze od 7 dana pa me zanima jel mogu poceti piti neki dr.termin. Inace sam dugo pila popodne pa me zanima jel mogu sad s novim pakovanjem poceti piti ujutru?
|
|
13.10.2009. 10:00
Možete kad želite
|