Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Lindynette 20

Autor Poruka

lady kaca

10.05.2015. 20:25

Pijem lindynette 20 vec 2 godine,htela sam vas pitat za savet.6.05.sam dobila menstruaciju,9.05 mi je prestala i tada sam imala odnose i decko je ejakulirao u mene.Danas,10.5. u 19h trebala sam zapoceti sa narednim blisterom medjutim ja sam otputovala i zaboravila sam pilule, mogu popiti tabletu ujutru oko 10h.Inace pilule pijem u 19h sto znaci da ce proci vise od 12h pre nego sto popijem pilulu.Da li sutra onda oko 10h da popijem pilulu koju sam trebala danas 10.05 da popijem i regularnu pilulu koju pijem u 19h to bi znacilo da cu sutra 11.05 popiti 2 pilule? Da li postoji mogucnost da zatrudnim zbog odnosa koji sam pomenula,to me najvise i brine ?

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.05.2015. 22:35

Od sutra ujutro kreniti s uzimanjem pa svaki dan u isto vrijem.

dragicevicka

12.05.2015. 00:45

Postovani,
Molim za vase strucno misljenje.
Zbog obilnih menstruacija koje su trajale duze od dve nedelje poslednjih meseci bila sam na pregledu.Otkrivena mi je mala cista na desnom jajniku.Dobila sam da pijem primolut-Nor -5 deset dana po dve tablete.Tri dana po zavrsetku terapije sam dobila i krenula da pijem lindynette 20 po savetu lekara.Objasnjeno mi je da 21 dan necu imati krvarenje i da cu nakon toga sedam dana imati.Medjutim ja ih pijem vec 4 dana i imam obilno krvarenje i sumnjam da ce se uskoro zaustaviti.Zanima me da li lindynette 20 zaustavljaju krvarenje dok ih pijem i ako zaustavljaju nakon koliko dana?
Unapred hvala,Tamara.

12.05.2015. 10:50

Nastavite s Lindinetama, one se i daju za zaustavljanje krvarenja.

ucilica

12.06.2015. 18:30

Poštovani,
Pijem Lyndinette 20 vec godinu i pol. Danas sam 10. tabletu trebala popiti u 12h, a popila sam ju u 17:30. Nastavljam li sada normalno piti tablete i jesam li potpuno zaštićena naredne dane?
Hvala

12.06.2015. 22:15

Normalno uzimajte dalje. Zaštićena ste u potpunosti.

pitanjeee

15.06.2015. 23:30

Postovani interesuje me da li Lindynette 20 smeju da se piju ukoliko se radi neka operacija,i da li postoji neki rizik ukoliko se uzimaju. Hvala unapred,pozdrav.

pitanjeee

16.06.2015. 00:35

Postovani interesuje me da li Lindynette 20 smeju da se koriste neposredno pre i posle neke operacije?Unapred hvala

17.06.2015. 01:35

Ako se radi o većoj operaciji neophodno je prestati s uzimanjem najmanje 10 tak dana prije iste.

perkele

20.06.2015. 13:15

Postivani,

Imam je pitanje u vezi prelaska s lindynetta 30 na 20. Privatni ginekolog mi je prepisao 30 ali moja ginekologica mi ih ne zeli prepisati jer ona smatra da su prejake za moju dob. Imam 21 godinu. Pa me zanima Vase misljenje u vezi toga, da lo da se prebacim na 20 posto mi je prepiasala 2 kutije. Trenutno sam na puzi od 7 dana. I da li sam ako pocnem uzimati 20 8mi dan nakon pauze odmah zasticena?

Hvala, lijepi pozdrav

20.06.2015. 17:25

Nisu prejake. Prijeđite na Lindinete 30. Uzimajte kao i do sada i zaštićena ste od prvog dana novog blistera.

pitanjeee

24.06.2015. 14:20

Pozdrav, imam dva pitanja, da li Lindynette 20 mogu na bilo koji nacin uticati na nalaz krvi? Ili obrnuto,da se smanji efikasnost pilule zbog vadjenja krvi? Trebala bi da vadim krv,posto se ne osecam bas najbolje pa me to interesuje. Izvinite molim vas na smetnji.Unapred Vam hvala.

25.06.2015. 00:40

Moguće su promjene u krvnoj slici posebice jetrenih proba, koagulacije krvi i holesterola.

brankica25

28.06.2015. 12:25

poštovani.. molim vas za pomoć...
ginekolog mi je propisao kontracepcijske tablete Lindynette 20 zbog bolne menstruacije, a najviše zbog toga da ubrzam menstruaciju da ju nemam kad idem na more.. moje pitanje je sljedeće - ginekolog mi je rekao da počinjem s tabletama prvi dan menstruacije pa sam tako i napravila.. znači prvi dan sam ih počela piti 21.06. i redovito sam ih pila svaki dan u isto vrijeme sve do jučer, 27.06. kad sam prestala s tabletama... naime tablete mi zadaju samo probleme.. osjećam slabost, izgubila sam apetit, tjera me na povračanje, imam blage glavobolje, vrti mi se a što je najgore od svega i danas 8 dan od početka menstruacije još uvijek je imam ko da mi je prvi dan.. a menstruacija mi traje obično 4-5 dana.. pa sam odlučila da ih više neću piti.. ometaju me na poslu i uopće mi ne dgovaraju.. je li dobro što sam tako odlučila? i možete mi reči kad će mi prestati ova obilna krvarenja pošto više ne pijem tablete? to me zabrinjava još najviše od svega.. nikad tako dugo nisam imala menstruaciju a ona samo traje i obilna je ko da mi je prvi dan.. kad mogu očekivati da mi prestane? hvala.. očekujem što brži odgovor jer sam jako zabrinuta..

28.06.2015. 18:30

Prestanite s uzimanjem ako tako želite. Menstruacije će stati za koji dan. Javite se ginekologu za dalje.

marina027

24.08.2015. 13:20

Postovani,
Ginekologica mi ne zeli dati dodatni blister lindynetta, ovaj mjesec sam imala neku virozu i cesto sam povracala pa sam tri dana morala piti po jednu plilulu vise, dakle sada mi fale 3 u blisteru. Zanima me moze li se gdje kupiti blister bez recepta?
Hvala.

24.08.2015. 22:05

Može s privatnim receptom od ginekologa.

Zelenajabuka1111

25.08.2015. 12:45

Poštovani, u 5mj sam počela koristiti lindynette 20.. Prva dva blistera nije bilo nikakvih promjena.. Treći mjesec mi je menstruacija trajala 8dana, počeli su mi izbijati prištići te imam učestale promjene raspoloženja, te me muči nadutost. Dali je to faza prilagodbe ili moram promjeniti pilule? Hvala unaprijed.

25.08.2015. 22:40

Prilagodba. Pričekajte još koji ciklus.

Blackie

27.08.2015. 14:55

Poštovani,
Trebala sam popiti zadnju tabletu pakiranja u ponedjeljak ali nisam kako bi mi menstruacija prije došla. Hoću li iduće pakiranje početi piti u ponedjeljak ili u utorak kako sam do sad pila?

Nazad
1 ... 56 57 58 59 60 61 ... 77
Naprijed