Autor
|
Poruka
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
09.01.2021. 11:45
Zaštita je konstantna. I tijekom uzimanja tableta i tijekom pauze. Važno je samo redovito uzimati tablete prema uputama.
|
Dragan1234
|
13.01.2021. 07:50
Hvala Vam puno
Jedno pitanje od djevojke..Da li bi trebala dobiti menstruaciju u vrijeme te pauze od 7 dana ili će dobiti u običajeno vrijeme kao i dosad? Veliki pozdrav!
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
13.01.2021. 09:50
Menstruacija nastupa u vrijeme sedmodnevne pauze.
|
Dragan1234
|
14.01.2021. 17:25
Uredu doktore, hvala na odgovoru! I još samo ovo..djevojka je odlucila piti u 9:30 i pije ih tada no danas je zaboravila popit u 9:30 i popila je oko 12:30. Umanjuje li to zastitu? Treba li dodatno sta poduzimat? Lp
|
Dragan1234
|
14.01.2021. 17:25
Dobro doktore..djevojka je odlucila pit redovno u 9:30 i pije ih redovno no danas je zaboravila u 9:30 i popila je oko 12:30 dali je to umanjilo zastitu? Trebali sta dodatno poduzimat?
Hvala na svim odgovorima do sad! Lp
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
15.01.2021. 12:35
To neće umanjiti zaštitu i ništa dodatno nije potrebno raditi.
|
Dragan1234
|
08.03.2021. 08:00
Poštovanje doktore, moju djevojku zanima sljedeće...pije lindynette 20 i menst. dođe uvijek za vrijeme stanke/pauze od 7 dana no zadnji mjesec je dobila ranije točnije bilo ostalo još 4 tablete za popit što je i normalo popila do kraja ,pa je bilo gotovo prestalo krvarenje i nakon tog se vratilo u toj pauzi od 7 dana i trajalo 5 dana..sutra pije novu kutiju. Dali je to uredu? Smanjuje li to zaštitu?
I zanima nas kad je stanka/pauza od 7 dana i imamo spolne odnose sigurno ne može doći do trudnoće? Lp
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
08.03.2021. 09:55
Radilo se o probojnom krvarenju, koje je moguća nuspojava oralnih kontraceptiva. Ono nije opasno, niti umanjuje zaštitu. Samo neka nastavi s uobičajenim uzimanjem tableta.
|
Bony_tina
|
18.03.2021. 14:35
Danas sam uzela tabletu Lyndinnete i nakon sat vremena sam dobila proljev koji nije bio vezan uz uzimanje tablete.Imam još 8 tableta do kraja.Šta da napravim,dali da danas prekinem uzimanje i napravim stanku od 7 dana i onda 8 dan počinjem sa novom kutijom?Ili da bacim ovu kutiju i nastavim sa novom bez stanke?
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
19.03.2021. 10:00
Nastavite s uobičajenim uzimanjem i napravite uobičajenu pauzu. Ništa se neće desiti zbog jednog proljeva.
|
Dragan1234
|
09.04.2021. 07:45
Poštovani doktore, imam pitanje..
Djevojka pije redovno Lindynette 20, i uredno dobije menst. u 7-dnevnoj pauzi tako je zavrsila i zadnja menst prije 5 dana no žalila se na mučninu bez povraćanja i čudne mirise/gadljivo prije menstr. i poslje nje pa je mislila da je trudna. Odlučila je danas kupit test na trudnoću First Sign® i napravila ga oko 19:00 te je pokazao negativno (jedna crta).
Zanima me vaše mišljenje o mogućnosti trudnoće jer je bilo odnosa i u vrijeme pauze i u vrijeme konz. pilula?
(Odnosi su bez ejakulacije unutar rodnice al ih bilo nekad vise jedan iza drugog.) Lp
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
09.04.2021. 18:45
Poštovani, budući da djevojka uzima kontraceptive ne postoji mogućnost trudnoće. test je to potvrdio.
|
Kraljica30
|
12.04.2021. 11:10
Pozz.. Uzimam oko 5 i pol godina tablete LINDYNETTE redovno ih koristim nisam nikad radila pauzu.. Svaka menstruacija mi je bila redovna i ok do ove.. Dobila sam na vrijeme ali je umjesto 5dana trajala 2 dana i bilo je jako slabo krvarenje.. Sto bi moglo biti uzrok tome? Inace imam nezaštićene odnose.. Lp
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
12.04.2021. 17:05
Poštovana, to je zbog utjecaja tableta na endometrij (sluznicu maternice). Krvarenje ponekad može i u potpunosti izostati.
|
Dragan1234
|
14.07.2021. 07:30
Poštovani doktore, pitanje od djevojke..
Djevojka pije redovno Lindynette 20 i ostalo joj bilo 9 tableta no onda je počela da krvari i traje 4 dana.. (trenutno je ostalo 5 tableta još koje će do kraja popit) Može li se to prepisat menst.? Takodjer imali smo odnose, dali je umanjena zaštita prilikom ovog krvarenja? Lp
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
14.07.2021. 18:40
Poštovani, radi se o probojnom krvarenju. Ono nije opasno niti ne umanjuje zaštitu. Neka nastavi s redovitim uzimanjem. Ukoliko bi se to ponavljalo trebalo bi razmisliti o kontraceptivima s višim dozama hormona.
|
vaky
|
27.07.2021. 11:25
Poštovani,
Ginekolog mi je propisao lindynette 20 za odgodu menstruacije, pocela sam piti s prvim danom menstruacije i nakon prve kutije samo nastavila s drugom. Inace tabletu uzimam u 18 h, no ubrzo nakon pete tablete iz druge kutije, sam imala dijareju te sam u ponoc popila jos jednu posto mislim da se ta nije stigla apsorbirati. Je li to ok? I jesam li zasticena dalje? Pretpostavljam da mi tableta vise, cak i da se ona apsorbirala nece poremetiti odgodu. Unaprijed zahvaljujem
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
27.07.2021. 16:30
Poštovana, dodatna tablete nije bila potrebna, zaštita je očuvana, a menstruacija neće nastupiti dokle god uzimate tablete.
|
Hrusty25
|
01.08.2021. 22:05
Poštovani,
Cura mi pije lindynette vec 2 god i zadnju tabletu je izgubila iz blistera i nije ju popila jer nemoze doci do druge kutije posto je ginekolog na godisnjem...da li se moze sto dogoditi?
Mislim da li se moramo paziti ili?
Hvala unaprije,Lp
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
02.08.2021. 10:45
Poštovani, ako nije popila zadnju tabletu ne može se ništa dogoditi, niti će se zaštita smanjiti. Potrebno je nakon sedmodnevne pauze početi s novom kutijom.
|