Autor
|
Poruka
|
arima
|
25.03.2012. 23:20
Ginekolg mi je prepisao Lindynette 20 kontracepcijske pilulue, i menstruacijau sam dobila 17.2 i prestala je 21.2 počela sam ih piti prvog dana menstruacije znači ( 17.2 ) i redovno ih uzimam. I s dečkom sam imala spolni odnos nakon što mi je menstruacija prestala dva dana kasnije znači 23.2 i svršio je u mene dali sam zaštičena od neželjen trudnoče ili nisam.
Hvala Vam!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.03.2012. 21:50
Zaštićeni ste.
|
brozzka
|
26.03.2012. 21:50
Poštovana, 7 godina sam pila diane i napravila pauzu od 2 mjeseca i nakon čega mi je ginekolog propisao lyndinnete30 koje sada pijem prvi mjesec..Imam pcos i velikih problema sa dlacicama po licu i po tijelu, da li bi bilo bolje da sam ostala na dianama zbog dlacica? Dlacice na nadusnici počele mi jako tamnit a i po cijelom tijelu mi jače rastu da li je to sve od pauze i ovih pilula, imaju li istu funkciju kao i diane???
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
28.03.2012. 20:35
Nastavite piti bar još 2 mjeseca pa pratitie stanje i ako ne bi bilo bolje javite se ginekologu radi promjene.
|
whoops
|
07.07.2012. 14:35
Počela sam ih piti u 8./9.mj. 2011. godine.. i prestala krajem 12.mj. jer mi se pojavilo kao probojno krvarenje par dana prije menstruacije...
Napravila sam pauzu par mj. i nastavila sad u 4.mj., prvi mjesec je bilo sukrvice, 2.mj. uzimanja se to stabiliziralo. Bila sam zbog faxa i drugih razloga pod stresom pa nisam bila sigurna je li to krvarenje koje se javilo posljedica pilula ili stresa, zato sam i pauzirala.
No primjetila sam manjak samokontrole... u prvom navratu uzimanja vec nakon mjesec, mjesec i pol dana, no pripisala sam to drugim razlozima.. nekoliko je mjeseci samokontrola bila ok, nakon što sam ih nastavila ponovno uzimati... to raspolozenje se vratilo.
Ne znam je li do njih ili do stresa jer mi je bio stresan period. Je li moguce da pilule do te mjere utjecu na raspolozenje u obliku pojave strahova, optuzivanja, paranoja i nesigurnosti - u smislu manjka kontrole u trenutku kad se jave?? Imam osjecaj da su mi se samo gluposti pocele vrtiti po glavi i da su mi se pocele javljati paranoje koje dosta tesko kontroliram... a nikada mi prije nije bilo tako, neovisno uzimala pilule ili ne. Pila sam ih i prije, ali druge, na dianama sam bila dugo i bile su mi ok, no nakon krvnih pretraga i slabijeg libida na dianama, prebacena sam na ove... libido je isto nula bodova, a raspolozenje je katastrofalno...
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
09.07.2012. 21:50
whoops,
uz uzimanje tableta mogu se pojaviti i druge tegobe koje uz kontracepciju budu dodatno naglašene.
Svakako učiniti pretrage štitnjače: TSH, FT4, anti TPO i TG te UZV štitnjače jer navedne tegobe mogu se povaiti uz ovu problematiku.
Ako ste u stresu i on urušava raspoloženje i samopouzdanje. Uzmite ulje noćurka (omega masne kis)-potiče lučenje tvari u mozgu koje potiču bolje raspoloženje.
Možete i uzeti preparate na bazi gospine trave ( kapi, tablete, čaj) jer djeluje smirujuće i antidepresivno.
Uz kontracepciju je bitno uzimati i vit Folnu kis jer može doći do njezinog nedostatka.
L.p.
|
whoops
|
16.07.2012. 12:35
Zahvaljujem na odgovoru!
Da, pod stresom i javljaju mi se neke paranoje i strahovi, koji su mi se odjednom javili i cas je dobro, cas nije, kao da sam cijelo vrijeme pod pmsom i tesko kontroliram ta raspolozenja. Nikada mi nije bilo prije tako ni na pilulama ni bez njih.. nikakvih psihickih bolesti u obitelji nema da bih genetski bila sklona i jedino cemu to mogu pripisati su ove pilule. Prosle sam nedjelje popila zadnju pilulu i sad kad mi zavrsi menstruacija idem na kontrolu i na pretrage, trazit cu druge pilule i naravno da se oporavim od svega ovoga svakako uzeti u obzir Vasu preporuku. Doslo je do narusenja i samopouzdanja i stresa.. veza mi je dosla na klimave noge zbog tih promjena raspolozenja, a o odnosima s ljudima da ni ne pricam jer se tesko kontroliram i najblizi nastradaju...
Jos jednom zahvaljujem!
lp
|
sannya
|
17.07.2012. 03:20
Poštovana doktorice,
od prije 2 mj pijem Lindynette 20 no nešto mi nije jasno stoga Vas molim za pomoć. Ako zadnju tabletu popijem u utorak i napravim 7 dana pauze da li počnem u uto ili u sri s prvom tabletom iz novog blistera??? hvala unapred
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
17.07.2012. 15:05
sannya ,
s novom kutijom počinjete u srijedu.
L.p.
|
jelenaa098
|
20.08.2013. 13:15
Poštovani,
pijem Lindynette 20 već 5 mjeseci. doktorica mi je propisala sinersul forte tablete zbog bakterije u mokraci.Zanima me da li sinersul forte tablete utječu na kontracepcijske pilule.
Unaprijed hvala
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
20.08.2013. 21:40
Ne utječu.
|
anma00
|
01.09.2013. 14:50
Dobar dan!
Hitno trebam vasu pomoc jer sam u velikoj panici!
Pijem Lindynette 20 od 4.mjeseca. Imam 18godina.
Stvar je u tome da sam ja prosli mjesec umjesto da popijem tabletu za petak oznacenu s PET,popila sam tabletu oznacenu za CET.
Nisam to primjetila do danas,nazalost.
Jako sam zabrinuta, imala sam odnose, vise puta i prosli mjesec i ovaj i moj partner je svrsavao u mene.
Postoji li mogucnost trudnoce? Tablete uvijek pijem na vrijeme i nisam ni jednu preskocila nit zaboravila.
Molim vas odgovorite
|
|
01.09.2013. 22:20
Neće doći do trudnoće dakako.
|
larisa123
|
01.09.2013. 22:20
Poštovani! Nakon sat i pol sto sam popila pilulu dobila sam temperaturu te sam popila lupocet? Smanjuje li to djelovanje pilula, posto je u tako kratkom razmaku popijeno iza pilule? Te me zanima da li lupocet,andol i maxflu smanjuju djelovanje pilula? Hvala.
|
|
02.09.2013. 10:55
Ne smeta.
|