Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
01.02.2014. 20:55
Darko, kasni joj zboh uzimanja postkoitalne kontracepcije. Uz to bila je kod ginekologa. Ne brinite.
|
|
01.02.2014. 20:55
Spahoej, nakon 8 tjedana od odnosa mora se vidjeti trudnoća vaginalnom i abdominalnom sondom.
|
Jeanette
|
01.02.2014. 22:10
Poštovani,
25.02. sam imala nezaštićeni spolni odnos. Unutar prva 24 sata nakon njega sam popila hitnu kontracepciju ellaone. Zadnju menstruaciju sam dobila 18.01. Sad me zanima jedno: oko 28. i 29.01 sam primjetila povećan i rastezljiv iscjedak koji podsjeća na ovulacijski. Ako hitna kontracepcija ellaone odgađa ili sprječava ovulaciju, kako da tumačim pojavu ovoga isjetka? Znači li to da tableta nije djelovala? Trebam li se bojati trudnoće? Hvala
|
|
02.02.2014. 12:00
Iscjedak predstavlja plodne dane. Dobro ste postupili.
|
Jeanette
|
02.02.2014. 15:55
Oprostite, ali meni i dalje nije jasno. Navodno, ellaone odgađa ovulaciju. A ona se, sudeći prema pojavi iscjetka, pojavila u otprilike isto vrijeme u koje bi se pojavila i bez uzimanja pilule. Meni je sad nerviranje na istoj razini na kojoj bi bilo i da nisam uzela hitnu kontracepciju. Ako mi nije odgodila ovulaciju, što da mislim? Na internetu ne piše skoro ništa o mehanizmu djelovanja ellaone...
|
skolica95
|
02.02.2014. 16:10
Postovani .. imam jedno pitanje .. imao sam spolni odnos sa djevojkom bilo je prvi put i meni i njoj stao sam .. skinuo kondom i probao bez kondoma .. to je trajalo svega pet sekundi i odmah sam stavio novi kondom .. cak ni 20 minuta poslije nisam bio ni blizu da svrsim i kada smo zavrsili nakon mokrenja joj je krenula krv .. takodjer dan poslije malo ... menstruacija joj je prosla dan ili dva prije .. da li ima razloga za brigu ?
|
|
02.02.2014. 18:25
Jeante, pilula suzbija ovulaciju. Iscjedak koji imate rezultat je plodnih dana koji počnu nekoliko dana prije ovulacije.
Uzeli ste ju na vrijeme, ne brinite.
|
|
02.02.2014. 18:25
Skolica, nema razloga za brigu.
|
skolica95
|
02.02.2014. 22:20
Hvala vam puno .. jos da naglasim da nije ni do pola usao bez kondoma, samo vrh .. i nije bilo krvi na kondomu vec tek poslije mokrenja .. jel moguce da joj je to zaostala menstrualna krv ili ?
|
Amy28
|
02.02.2014. 22:25
Poštovanje. Imam jedno pitanje. Koliko je pouzdan test na trudnoću?Dva puta sma radila test na trudnoću i pravilno sa uradila i oba puta je bio negativan.Međutim,menstruacija mi opet kasni tj.nema je a u ovom periodu nisam imala odnose. Hvala unaprijed na odgovoru.
|
|
03.02.2014. 17:05
Amy, pouzdan je. Ne radi se o trudnoći dakako.
|
jelenaale
|
03.02.2014. 17:05
Postovani,
Odlucila sam da stupim u odnose sa deckom ali iako imam 24g.nemam neko znanje pa se pokusavam educirati koliko god mogu. Iskreno se nadam da cete mi pomoci i odgovoriti na par pitanja. Dakle, na raznim internet forumima sam citala da neke zene ostanu trudne a dobiju cak po 3 "mjesecnice" sto mi je malo cudno. Ono sto me interesira je da li i uprkos laznim mjesecnicama, kucni test na trudnocu ce pokazati ispravan rezultat??
I drugo pitanje je, da li mozemo potpuno vjerovati rezultatu kucnih testova na trudnocu ako su uradjeni nekih 3-4 sedmice nakon odnosa i naravno, nije im prosao rok uporabe?
Hvala vam i srdacan pozdrav.
|
skolica95
|
03.02.2014. 20:40
Molim vas doktore da mi odgovorite na pitanje. Hvala unaprijed.
|
|
03.02.2014. 23:20
Skolica odgovorio sam vam. Nemam vam što dodati.
|
|
03.02.2014. 23:20
Jelena, ne možete imati menstruaciju i biti trudna. Sto put sam to napisao i pojasnio pa se ne bi ponavljao.
Nakon 3-4 tj od odnosa test je vjerodostojan.
|
Jeanette
|
07.02.2014. 10:45
Poštovani,
već sam Vam pisala prije nekoliko dana u vezi uzimanja pilule ellaone i predovulacijskog iscjetka. Zanima me što bi mogao značiti iscjedak koji se danas pojavio, a nalikuje na već spomenuti. Je li to znak dvostruke ovulacije, ili bi to mogao biti iscjedak u ranoj trudnoći (naime, na internetu sam naišla na nešto slično). Inače osjećam skoro neprimjetnu, laganu bol u donjem dijelu trbuha (moram napomenuti da mi je 21. dan ciklusa, a on mi obično traje 28-30 dana). Znam da sam dosadna, ali ne mogu se strpiti do dana kad bih trebala dobiti menstruaciju (sve ovo na što nailazim na internetu me ubija u pojam, podaci su često kontradiktorni). I što se tiče vremena preživljavanja spermija u tijelu žene, koliko dugo mogu preživjeti? (do sad sam naišla na svakakve podatke, od 48 sati pa sve do 5 dana. Negdje sam pročitala da je moguće da prežive i do tjedan dana). Na kakve podatke se uopće može osloniti? Hvala na odgovoru.
|
skolica95
|
07.02.2014. 10:45
Imam jos jedno pitanje .. evo proslo je 10 dana od odnosa a djevojku boli stomak kao da je presijeca .. jel moze biti povezano sa odnosom ? I zelio bih da znam kad se pojavljuje predsjemena tecnost i jel moguce da se pojavi ako ejakulacije uopste nije bilo ?
|
|
07.02.2014. 17:30
Jeanette ne brinite. Doći će vam menstruacija.
|
|
07.02.2014. 17:30
Skolica ne znam koji je uzrok bolova kod vaše djevojke. Premalo podataka imam. Savjetujem nek se javi na pregled.
|
skolica95
|
08.02.2014. 04:35
Izvinite na silnim pitanjima .. interesuje me je li moguce da se pojavi predejakulat ako uopste nije bilo ejakulacije i da zavrsi u vagini ako je penis bio u vagini vrhom i to max 5 sekundi
|