Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
22.09.2016. 21:50
Adinsax prema opsianom nebi se trebalo raditi o trudnoći.
|
|
22.09.2016. 21:50
Cana ne trebate ništa uzeti. Uzimate redovito pilule i to je dovoljna zaštita.
|
adinax2939
|
24.09.2016. 15:45
danas je 9ti dan, a menge još nema.. da li se ja trebam zabrinuti? , ipak 19 mi je godina, trudnoca je nepozeljna .. je li ima neke veze jer sam trebala dobiti a imala sam spolni odnos? kasnila mi je 5 dana i 5ti dan sam imala spolni odnos? ..
|
|
24.09.2016. 21:20
Odgovorio sam vam.
|
andycandy
|
26.09.2016. 10:35
Poštovani, zadnja menga bila je 07.09. i trajala 6 dana. Menstrualni ciklus u trajanju jedan mjesec 28 dana, iduci 30, pa opet 28,pa 30.. Nezaštićeni spolni odnos dogodio se 16.09. u večer a pilulu ellaOne sam popila idući dan popodne. Cijelo vrijeme osjećam bol kao pred mengu u trbuhu i leđima, a nekad sam znala i osjetiti bol koja me presjece ali samo na sekundu. Vec dva dana ta se bol premjestila samo na lijevu stranu u donjem dijelu trbuha. Molim vas za odgovor, što vi mislite o čemu se radi? Samo jos da kazem da nisam nakon pilule imala nikakvo krvarenje samo dva dana sirast iscjedak koji je sada vec proziran i bez mirisa.. Hvala!
|
Nikicar2.5
|
26.09.2016. 16:05
pozz,imala sam kiretažu 27.8.,inace su mi mjesecnice redovite,svakih 28 dana. Četrnaesti dan poslije kiretaze imala sam odnos u kojem je puknuo kondom i popila sam elaone nakon 9 sati. Sada me zanima da li je moglo doci do trudnoce? napravila sam rani test na trudnocu 21.9. na prvi jutarnji urin i bio je negativan. Menstruacije još nema. Da cekam jos ili da ponovim test?
|
|
26.09.2016. 20:20
Andycandy ništa ne trebate raditi. Senzaciji su od pilule za dan poslije.
|
|
26.09.2016. 20:25
Nikicar prema opisanom mislim da ne bi trebalo doći do trudnoće. Ako ne dobijete menstruaciju ipak napravite test ponovno za svaki slučaj.
|
Jane3838
|
28.09.2016. 15:45
Poštovanje, poslije ne u potpunosti zaštićenog odnosa ljekar mi je savjetovao da popijem Ellaone tabletu. Mjesečnicu trebam dobiti u narednih nekoliko dana. Da li će ju to pomjeriti? Hvala mnogo.
|
|
29.09.2016. 10:25
Hoće. Moguće je kašnjenje do tjedan dana. Ali čemu pilula ako uskoro trebate doviti menstruaciju i ovulacija je davno prošla. Što ćete pilulom dobiti?
|
DembaS
|
30.09.2016. 14:00
Poštovani doktore,
upoznati ste sa mojom situacijom (str. 225). Nakon situacije sa tabletom za dan poslije i menstruacije nastavili smo imati spolne odnose. Koristili smo kondome i jos za dodatnu sigurnost prekinuti snošaj, jer još uvijek čekam slobodno za naručit se kod ginekologa. Poprilično smo sigurni da do trudnoce ne bi trebalo doci, ali opet nas strah. Tjedan dana imam bolne grudi (to je mozda zbog spolnih odnosa), međutim sada me poceo bolit trbuh dosta jako, a i vodeni iscjedak je rjeđi nego inace. Inace, spolni odnos smo imali 4 puta, zadnji prije 2 dana, (jednom smo mijenjali kondom tijekom odnosa), a danas je 7 dan nakon zavrsetka menstruacije.
|
|
30.09.2016. 21:45
Prema opisanom neće doći do trudnoće.
|
DembaS
|
01.10.2016. 21:30
Opet dosadna ja... sada sam i napuhana. Jedem malo vise nego inace. Je li moguce da je bila lazna menstruacija?
Sta moze biti drugo ako nisam trudna? Sada me strah, a kod ginekologa se mogu narucit tek sljedeci tjedan....
|
|
02.10.2016. 17:15
Ne trebate brinuti oko trudnoće.
|
Tina Tina
|
05.10.2016. 09:35
Lijep pozdrav,
Sredinom ciklusa zbog puknuća kondoma uzela sam EllaOne. Nakon 10ak dana od uzimanja ElleOne imala sam par dana točkasto krvarenje nakon čega je uslijedio početak menstruacije. Prvim danom menstruacije počela sam piti Lindinette 20 kontracepcijske pilule. Menstruacija je trajala 2,3 dana, što je kraće nego što inače traje (mislim da je to posljedica početka uzimanja kontracepcije). 12 dana nakon početka uzimanja kontracepcije imala sam nezaštićene odnose. Možete li mi reći je li bilo potrebno koristiti dodatnu zaštitu nakon što sam krenula piti Lindinette ili je osigurana zaštita prvim danom od početka uzimanja Lidinette (kao da uopće nisam pila EllaOne)?
Hvlala na odgovoru!
|
|
05.10.2016. 11:40
Sigurna ste od prvog dana uzimanja pilula.
|
DembaS
|
07.10.2016. 10:05
Postovani doktore,
Javljam se nastavno na prosle upite, jer sam narucena kod ginekologa pocetkom 11 mjeseca, pa do tada ne mogu dobiti odgovore, pa vas jos jednom molim da sagledate moju situaciju.
Kao sto znate imali smo zasticene spolne odnose sredinom menstruacijskog ciklusa, te sam popila ellaone tabletu. Nakon toga dobila sam menstruaciju koja je bila normalnog intenziteta i trajala je od 18-23.9. Nakon toga imali smo zasticene spolne odnose 26, 27, 28. Tjedan dana nakon menstruacije pocela je bol u grudima, međutim sada je bol jaca u desnoj dojci, te je ona tvrđa i osjetljivija i osjecam kao neku kuglicu u njoj. Ta bol jos uvijek traje (sveukupno oko tjedan dana).
Molim vas mozete li mi na osnovu ovih detalja pojasniti o cemu se radi (kolika je mogucnost trudnoce s obzirom na tabletu izasticeni spolni odnos)?
|
|
07.10.2016. 20:30
Opet Vi po starom. Odgovorio sam vam što mislim o vašem problemu. LP.
|
JJ23
|
09.10.2016. 19:05
Pozdrav doktore,
08.10. sam imala odnos sa deckom uz koriscenje kondoma. Medjutim, nakon ejakulacije je momak prstom usao u mene, i to nakon skidanja kondoma sa spolovila. Nismo sigurni da li je ostalo ejakulata na rukama. 22.09. mi je pocela zadnja menstruacija i nikada nije redovna, nekada traje po 24 dana, nekada po 32.
Da li trebam popiti tabletu za dan poslije?
U srijedu mi imam konsultacije sa ginekologom, ali mi treba odgovor sto prije, jer panicarim.
Hvala unaprijed.
|
|
10.10.2016. 23:50
Ne treba pilula za dan poslije.
|