Autor
|
Poruka
|
Merlinka
|
06.05.2015. 10:55
Oprostite na grešci 05.04. je bila menestruacija.
|
Merlinka
|
06.05.2015. 14:10
Hvala na odg. Procitala sam vec dosta tog. Dogodilm mi se prvi put da tolko kasni pa sam se uspanicila. Dal da cekam da menestruacija dodje ili?
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
06.05.2015. 23:20
Čekajte da dođe.
|
Blackie
|
07.05.2015. 18:25
Pijem kontracepcijske pilule lindynette 20 već dva mjeseca. Tijekom prvog mjeseca neprestano sam imala krvavi iscjedak i mjesecnica mi je došla nakon uzimanja zadnje tablete ali ovaj mjesec nisam imala nikakav iscjedak i mjesecnica mi nije došla. Zadnju pilulu sam popila u utorak 5.5. Jednu pilulu sam zaboravila popiti ali sam je popila nakon otprilike 10 sati. Imala sam s dečkom odnose nekoliko puta ali niti jedan put nije ejakulirao u mene. Postoji li mogućnost da sam trudna ili je izostanak mjesečnice samo posljedica uzimanja oralne kontracepcije?
|
|
07.05.2015. 21:55
Doći će. Pauza je 7 dana i nastupit će u tom intervalu.
|
lana00
|
07.05.2015. 21:55
Postovani, prije sam imala neredovite menstruacije,u 3 i 4 mjesecu dolazila je prvog. 27.4 imala sam nezasticeni odnos. Ocekivala sam menstruaciju 1.5 medutim ona se nije pojavila, nakon 4 dana kasnjena uradila sam test navecer i rezultat je bio negativan, danas sam uradila popodne isto je bio negativan. Da li da uradim jos jedan na jutarnji urin ili je trudnoca potpuno iskljucena zbog dva negativna testa? S tim da imam kao neke simptome ucestalo mokrenje,ponekad vrtoglaavicu i sl. Pa me zanima vase misljenje. Hvala!
|
|
09.05.2015. 03:10
Prema opisanom ne radi se o trudnoći. No s obzirom na neredovitosti ciklusa ponovite test za koji dan i otiđite na pregled.
|
blowfish
|
18.05.2015. 21:55
Poštovani,
pila sam Lyndinette tablete nešto više od pola godine. Prestala sam ih piti u 11.mj zbog čestih upala (gotovo svakih 3 tj, a ginekologica nije znala razlog). Nakon što sam ih prestala piti upale se nisu pojavljivale. No, mjesečnica mi je jako neredovita, isto kao i prije uzimanja pilula zbog čega sam ih i počela uzimati. Posljednju mjesečnicu dobila sam 28.03. i od tada je nisam dobila. Trudnoću isključujem budući da sam imala spolni odnos samo nekoliko puta i uvijek zaštićeno i pažljivo. Prošli tjedan imala sam tamno smeđi iscjedak nekoliko dana i bol u jajnicima. Sada više nemam i jajnici me ne bole. Ne znam je li to bila menstruacija ili da je očekujem za par dana? Sada imam iscjedak bijelo-žućkaste boje.
Hvala unaprijed.
|
|
19.05.2015. 23:55
Prema opisanom mislim da niste menstruirali. Savjetuje pregled kod vašeg liječnika da ustanovi koji je razlog neredovitih menstruacija.
|
Doki241
|
18.06.2015. 15:15
Poštovani decko i ja nismo imali spolne odnose 6 mjeseci zbog straha od trudnoce,ali me zadovoljavao prstima i nikad na njima nije bilo sperme uvijek je bio odjeven kad je radio to al meni kasni i ne razumijem zasto nisam bila pod stresom al danas sam Nemirna kad vidim da ne dolazi imam simptome menstruacije
|
|
18.06.2015. 22:20
Ne brinite. Ne radi se o mogućnosti trudnoće.
|
Sanja9
|
21.06.2015. 12:35
Postovani,imam jedan problem, molim za misljenje, posto ginekolog kod kojeg sam bila i to privatno je samo rekao ne znam, nisam ovo video u zivotu. Imam neredovne cikluse, nekad 30, nekad 35 nekad 39 dana. Imala sam menstruaciju 05.04 a prethodna od te je kasnila oko 6 dana, trebala sam dobiti znaci negde oko 10 maja ali nisam, i tada taj dan i 3 4 dana pre toga sam imala odnose bez zastite i menstruaciju nemam ni dan danas. Jako sam umorna, dobila sam veoma izrazene vene po grudima, imala sam i mucnine, cesto mokrim i da ne nabrajam, sve kao trudnoca, medjutim negativan test pre 20 tak dana i sada 16.06 na ultrazvuku se covek sokirao kaze ne vidi trudnocu a potpuno sam zdrava, nemam ciste, jajnici u redu, rekao je da ne razume zasto nemam menstruaciju. Radila sam cak i hormone stitne zlezde koje su u savrsenom redu! Rekao je da idem za 3 nedelje na izazivanje menstruacije al ne veruje da cu morati, jer po ultrazvuku se vidi da cu dobiti za dan dva. Medjutim nisam jos dobila. Grudi i dole me par dana boli pa prestane pa opet par dana boli pa par dana ne i tako u krug mesec dana. Nikad mi se nije desilo da mi preskocici ciklus. Imam 21 godinu, jedno dete imam od 3 godine, ne znam jel to znaci nesto za podatak. Izvinjavam se na jakom dugackom postu, al ja ne znam koga vise da pitam, ne znaju privatno, ne znaju u domu zdravlja, pa gde da idem, kod veterinara?! Unapred zahvalna
|
|
21.06.2015. 23:10
Ne mogu vam komentirati vaš slučaj bez nalaza ultrazvuka, debljine sluznice maternice niti UZV nalaza jajnika.
Savjetujem da tijekom menstruacije napravite spolne hormone.
|
Buk12
|
08.07.2015. 09:30
Postovani, menstruacija mi kasni 8 dana, ali menstrualni ciklus mi inace nije redovan. 12. mjesec prosle godine, te u 1. i 2. mjesecu menstruacija mi je bila 19.-og. Zatim u 4. mjesecu mi je kasnila 10 dana i dobila sam 29.-og. U 5. mjesecu sam donila 28.-og. Sada mi kasni, jos nisam dobila. Imam redovito spolne odnose sa stalnim deckom, ali bez zastite. No pazimo i nije ejakulirao u mene, sa sigurnoscu 80 posto.. Prije 3 tjedna bila sam bolesna, pila sam antibiotike silapen k. Je li moguce da mi od antibiotika kasni? Ili postoji neki drugi razlog? Sta da napravim?
Unaprijed hvala.
|
|
08.07.2015. 16:40
Imate odnose bez zaštite, a kasni vam menstruacija. Za početak napravite test. Sugeriram bolju zaštitu od ovakve ništavne.
|
Hypericum
|
11.07.2015. 18:25
Postovani
Imam redovan ciklus 28-29 dana.
Menstruaciju sam dobila 7.5. trajala je pet dana i normalnog,uobicajenog intenziteta.
Nezasticen odnos sam imala 12.5. nakon toga nisam imala spolnih odnosa.
Sljedecu menstruaciju sam dobila 5.6. i takodje je trajala 5 dana,normalnog i uobicajenog intenziteta.
Ovaj mjesec nisam dobila menstruaciju,8 dana mi kasni.
Da li je moguc uzrok trudnoca iako sam imala menstruaciju nakon tog nezasticenog odnosa ili je neki drugi uzrok?
Da napomenem da menstruacija mi traje 5 dana,prva dva dana je obilnija,treci dan srednjeg intenziteta a 4 i 5 dan dosta slabija.
Unaprijed hvala na odgovoru.
Lijep pozdrav
|
|
12.07.2015. 03:15
Odgovorio sam vam.
|
jureeee789
|
05.08.2015. 22:45
Postovanje !
Zanima me nesto. Imao sam 4 puta spolno odnos s jednom curom. Prvi puta nisam koristio zastitu, ali sam pazio i nisam ejakuirao u djevojku. Prije nego sto sam imao osjecaj izvadio sam ga van. Ali zato smo zadnja 3 spolna odnosa koristio zastitu tj kondom. Ali joj kasni mjesečnica 16-18 dana od onog roka kada joj trebala doci. Ali nismo napravilitest za trudnocu posto znam da sam pazio,a zadnje odnose sam koristio zastitu. Jel znate mozda radi cega je to tako
|
|
06.08.2015. 22:40
O uzrocima izostanka pročitajte u prijašnjim postevima koji govore o tome. Mislim da se prema opisaniom ne bi trebalo raditi o trudnoći osim ako niste previše subjektivni.
|
daaaca
|
10.08.2015. 18:05
Postovani, sa deckom sam imala spolni odnos vise puta svaki put je bilo sa zastitom i svaki put je svrsio u kondom dalje od mene jednom smo imali odnos bez zastite ali tada je svrsio malo dalje od mene a meni kasni vec 4 dana .Da li treba da se zabrinem inace mi ciklus kasni do dva tri dana?Sta moze biti uzrok tome? Hvala.
|