Autor
|
Poruka
|
joker
|
22.05.2013. 14:45
hvala i još jedno pitanje. kolika ja mogućnost da sam ostala trudna?
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
22.05.2013. 23:45
Mala.
|
hazel eye
|
24.05.2013. 23:50
Postovani,
pijem vec 6. kutiju Qlaire. Prezadovoljna sam i samo nek potraje ovako i dalje. S obzirom da se panicno bojim trudnoce uz Qlairu smo koristili i kondome. Redovito sam pila pilule, mozda sam ponekad zakasnila 5-10 min. No nijednu nisam propustila. Sinoc smo imali odnos bez kondoma, decko mi je svrsio na trbuh.
Nema potrebe za brigom i dalje sam zasticena, zar ne?! Mozda zvuci glupo, ali zelim biti siguna.
Unaprijed se zahvaljujem!
Srdacan pozdrav!
|
|
25.05.2013. 11:55
Svakako ste zaštićena. Ne brinite. Nema mjesta panici.
|
Lolica144
|
04.06.2013. 23:05
Poštovani, prije dva tjedna sam imala menstruaciju, i sad na sredini ciklusa se pojavio nekakav rastezljivi bijeli iscjadak? Ne znam što je to, pijem skoro 2 godine Qlairu a to mi se tek sad dogodilo... Možete li mi reći o čemu se radi?
Unaprijed hvala, lijep pozdrav
|
|
05.06.2013. 21:50
Ne znam na ovaj način o kakvom se iscjetku radi. Ako nemate smetnje ne trebate biti zabrinuta.
|
Lolica144
|
06.06.2013. 22:50
Nemam nikakve smetnje, bez mirisa je i dosta rastezljiv
|
|
06.06.2013. 23:55
Pričekajte onda pa vidite da li će se nastaviti nakon menstruacije.
|
Lolica144
|
16.06.2013. 22:30
Poštovani doktore, pisala sam vam već 4.6. i sada opet imam pitanje, trebala sam dobiti menstruaciju, ali umjesto nje se pojavio samo iscjedak, bole me jajnici, nervozna sam, jedem stalno slatko kao i inače kad trebam dobiti prijateljicu m, ali od nje danas ništa, pijem svaku pilulu, nijednu nisam zaboravila, jednu sam zaboravila jer sam imala posla ali sam ju unutar 4 sata popila, hoće li se pojaviti?Ne znam jel mi više ne odgovaraju, par mjeseci sve super, pa onda mjesec koma...
|
|
17.06.2013. 09:35
Poštovana, to oskudno krvarenje je menstruacija. Ne brinite.
|
Lolica144
|
17.06.2013. 11:00
Iscjedak je bijelkast...zato vam i pisem, zvala sam doktoricu ali nitko se ne javlja..
|
joto
|
17.06.2013. 11:00
Poštovani, uzimala sam Qlaira tablete, no prestala sam ih piti. Dan prije uzimanja nedjelatnih tableta (znači na zadnjoj obojanoj tableti) imala sam odnos s dečkom. Zatim sam popila te dvije nedjelatne tablete i nakon toga sam prestala s uzimanjem kontracepcije. Ostale tablete iz ovitka sam redovito uzimala u isto vrijeme. Postoji li u tom slučaju mogućnost trudnoće?
|
|
17.06.2013. 12:20
Joto, ne postoji.
|
Alice4
|
19.06.2013. 13:40
Poštovani,
Zbog obilnih menstruacija prije 2 godine počela sam piti qlairu ali tokom korištenja prve kutije primjetila sam knedlu u grlu kasnije se uspostavilo da taj problemi nije zbog nje nego zbog bakterije u želucu) i doktorica mi je rekla da prekinem sa pijenjem iste.Nakon toga sam stavila mirenu koja mi je u 2 menstruaciji ispala da bi nakon nje stavila drugu i od onda počinju moji problemi prvih 6 mjeseci menstruacije su mi bile srednje obilne i trajale su po 12-15 dana i cijelo vrijeme imala sam potrebu da se svakih 15 min. pomokrim.Htjela sam je onda izvaditi ali mi je doktorica rekla da se malo još strpim jer da privikavanje na nju zna trajati i do godinu dana.SAda je prošlo veće godina i pol menstruacije mi traju po 15 dana s time da prvih 5-6 dana je smeđkasto a onda započinje crvena krv nije oskudo sa konstantnim pritiskom na mokrenje budi me po noći i moram na wc.S obzirom da je prošlo već godina i pol a kod mene sve po starom odlučila sam mirenu izvaditi a kako nema končića doktorica me je uputila u bolnicu( jer ona nema tu usku pincetu za vađenje mirene) da se pokuša to tamo ambulantno ako ne onda da ce mi sa kiretažom nju izvaditi.Doktorica mi je opet prepisala qlairu i rekla je da je počnem piti isti dan kada mirenu izvadim.Mene muči da li će mi sa Qlairom menstruacije biti manje obilne s obzirom kada sam je prvi put počela piti početkom menstruacije nisam primjetila nikakav promjenu ta menstruacija je bila svejedno obilna dok kod moje prijateljice je vec i ta menstruacija bila manje obilna..Zaboravila sam napisati da sam prije toga 6 mjeseci pila logest ali nista kao da pijem vodu menstruacije su mi i dalje bile obilne pa sam prestala sa njegovom upotrebom. Molim vaše mišljenje.Lp
|
|
19.06.2013. 14:30
Poštovana, mislim da vam mirena ne stoji dobro i da zato rezultira obilnim i dugotrajnim menstruacijama.
Svakako potrebno vas je dodatno obraditi i objektivizirati vaše stanje (isključiti organski uzrok; miom, polip, adenomiozu,itd) kao i funkcionalan dakle otkloniti sumnju o koagulopatiju, problem sa štitnjačom, promblem anovulacije i tek onda dati vam terapiju.
Eto to su moja razmišljanja o vašem slučaju.
|
Alice4
|
19.06.2013. 17:00
Napravila sam lab.nal.krvi i urina,horm.pretrage,obojeni UTV sve endokrinološke pretrage jer sam u to vrijeme imala problema sa gubitkom težine i svi nalazi su bili uredni.Bitno zaboravih napisat da mi je prva menstruacija kod prve mirene bila vrlo oskudna i trajala je 5 dana a nakon toga djete mi je naglo sjelo na trbuh tako da mi je drugi menzis bio obilan kad je ta spirala mirena se pomakla i ispala.Tako da ne znam u čemu je sada problem?!Zaboravila sam napisati da imam 44 god.Hvala na brzom odgovoru.Lp
|
|
19.06.2013. 19:55
Svakako postoji razlog. Probajte terapiju s progestagenima ili mozda cikloproginovom.
Odavde ne znam ali sigurno treba iscrpiti sve mogućnosti liječenja kao i ponovne obrade.
|
Alice4
|
19.06.2013. 23:00
Vaše mišljenje je da ipak nakon vađenja mirene ne počinjem sa uzimanjem qlaire nego eventualno Cerazette ili cikloproginovom.Hvala vam na odgovoru!Laku noć!
|
|
20.06.2013. 08:45
Ja mislim da ponovo treba objektivizirati vaš slučaj od početka i kraja.
|
Alice4
|
20.06.2013. 11:25
Znam da bi trebalo napraviti ponovno sve pretrage ali moja ginekologica baš i nema neku želju da to napraviti. Neke nalaze koje sam prije napravila su bili na moju inicijativu.Svejedno puno Vam hvala na savjetima ja ću probati piti qlairu pa ćemo vidjeti kako će biti ako ne bude uredu onda ću inzistirati na pretragama.
Lp
|