Autor
|
Poruka
|
|
17.06.2009. 18:45
Vec 3 mjesec koristim jasmin i nemam problema. tabletu uzimam u 19:15 ali sam
prije 2 dana morala uzeti pilulu 20 min. ranije nego obicno, poslije sam nastavila opet u 19:15.
to se desilo samo jedan put i tad sam spavala sa deckom.
dal se djelovanje tablete promjenilo, odnosno umanjilo?
citala sam forum i znam da se tablete mogu popiti do 12h od uobicajnog uzimanja, al nisam procitala sta se desi
kad se tablete popije ranije.
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
17.06.2009. 21:20
Odnosi se i na ranije i na kasnije. Ništa se ne desi.
|
hunter
|
18.06.2009. 13:50
16.6. imao sam spolni odnos s curom i puknuo nam je kondom. Nisam svrsio u nju, izvadio sam ga cas prije ejakulacije. Prosli mjesec je pocela piti Diane 35 pilule, po prvi put, i to prvi dan poslije zadnje menstruacije, znaci prvu pilulu je uzela 1.6. Oboje smo jos vrlo mladi i brine nas da nije ostala trudna. Sto Vi mislite koje su sanse da je trudna? Molim Vas za odgovor. Hvala.
|
idanna
|
19.06.2009. 18:40
zadnju menstruaciju sam imala 28.05....a 13.06. sam imala spolni odnos sa partnerom kad je kondom skliznuo.. mozete li mi reci da li je na dan kada sam imala odnos bio plodni dan ako mi mjesecni ciklus traje 23-27 dana..
|
|
19.06.2009. 20:25
Možete sami izračunati ako pročitate temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
infiniti
|
01.09.2009. 10:30
Doktorice imam jedno pitanje za vas,djevojka i ja smo spavali 2-3 dana nakon sto joj je menstruacija prestala i ona uzima Diana tablete za kontracepciju,medjutim za vreme odnosa ja sam svrsio u nju pa me interesuje postoji li mogucnost da ona ostane trudna....Molim vas za pomocsa
|
|
01.09.2009. 21:40
Pročitajte temu Obavezno pročitati.
|
Anitica
|
01.09.2009. 21:40
Molim vas za odgovor.
Dva dana prije nego sam trebala dobiti mjesečnicu sam imala prvi spolni odnos s dečkom. Mjesečnicu sam dobila tek 10 nakon odnosa. Krvarila sam manje nego inače i samo 4 dana. Čitala sam dosta toga o implantacijskom krvarenju pa sam se prepala. Sada, 5 tjedana nakon odnosa, učestalo mokrim, imam povišenu temperaturu, proljev, bolne sise ali samo sa strane, gust i čest vaginalni iscjedak, i povremene bolove u trbuhu. Test sam napravila prije tjedan dana i bio je negativan, odnosno samo se jedna crtica pojavila. Kondom smo koristili i nije puknuo, a kako je meni bio prvi put nije ni ušao duboko, a nije ni svršio u mene. Kolike su šanse da sam ostala trudna unatoč svom oprezu?
|
|
02.09.2009. 11:20
Nikakve. Molim pročitajte ove teme gore da nešto naučite o ciklusu.
|
la-la
|
03.09.2009. 10:35
Pozdrav...već tri mjeseca pijem diane 35 i trenutno sam u 5.danu pauze i još nisam dobila mjesečnicu (tako mi je bilo i prethodna dva mjeseca, dobila sam 6. dan), ali ovaj cikus sam malo zabrljala, točnije, nisam pila baš u isto vrijeme. Inače ih pijem oko 15 i 30, a ovaj ciklus je bilo svakako, u 18 i 30, u 20.00 a čak i u 21.30 h. Da li možda postoji rizik od trudnoće? Hvala...
|
|
03.09.2009. 12:20
Pa ne postoji baš, smatra se da ste do 12 sati zaboravljanja sigurni. Međutim, pripazite malo, navijte si alarm. Ili pređite na nešto što se ne zaboravlja, tipa flastera ili prstena.
|
Anitica
|
03.09.2009. 15:25
Evo, pročitala sam što ste mi rekli. Nisam ništa novo naučila. Meni je ciklus već godinu dana bio točan u dan - svakih 30 dana. No, za prošlu mjesečnicu, ako je to bila mjesečnica, razmak je bio 38 dana što je 3 dana više nego što je uobičajeno uopće, i 8 dana više no što je uobičajeno za mene. Također, već dva dana mi je cijeli dan mučno i imam osjećaj ko' da ću povraćat. I nekako mi jedino trudnoća pada na pamet iako ste rekli da je to nemoguće.
|
|
03.09.2009. 22:15
Pa ne vjerujem da baš ništa novo niste naučili . Ja sam konkretno mislila na dio gdje objašnjavam kad je ovulacija i kad se može zatrudniti. Po tome, vama je ovulacija tada davno prošla i nema šanse za trudnoću. Ali, da se više ne dopisujemo, napravite test kad prođe 15 dana od tog odnosa, na prvi jutarnji urin, pa ćemo znati zasigurno.
|
Anitica
|
04.09.2009. 04:05
Da, da, znam i za taj dio. Ali isto tako znam par žena koje su zatrudnile kad im nije bila ovulacija. A i s tim da je meni taj mjesec menstrualni ciklus trajao 38 dana, ovulacija mi je taman počela na dan odnosa. Barem po nekim kalendarima ovulacije koji se mogu naći na netu.
|
|
04.09.2009. 11:15
Ne postoje žene koje su zatrudnile kad im nije bila ovulacija - iako, svakako, ona može šetati po ciklusu. Međutim, mislim da je vama menstruacija kasnila jer se panično bojite trudnoće. Mislim da trebate uzimati redovnu kontracepciju. Nakon što napravite test javite se ginekologu zbpg toga.
|
sunshine19
|
06.09.2009. 04:05
Poštovana doktorice,
u srijedu, 2.9. popila sam zadnju kontracepcijsku tabletu iz pakiranja i odlučila napraviti pauzu od pijenja tableta odnosno ne počinjati idući tjedan s novim pakiranjem. Međutim, jučer , 4.9., sam imala spolni odnos, a moj partner je sve gore navedeno smetnuo s uma i ejakulirao u mene. Zanima me postoji li šansa za trudnoću ukoliko u četvrtak ne započnem s novim pakiranjem? Naime, zabrinjava me podatak da postoji šansa za trudnoću ukoliko se u prvom tjednu propusti jedna tableta, a da se 7 dana prije propuštene tablete dogodio nezaštićeni spolni odnos. Da li se to odnosi i na nepijenje novog pakiranja, odnosno da li bi se u konkretnom slučaju prvi dan u kojem bih trebala početi s novim pakiranjem, računao kao propuštena tableta u prvom tjednu? Nadam se da nisam previše zakomplicirala stvar i molim Vas za savjet.
Unaprijed zahvaljujem.
|
|
06.09.2009. 13:20
Ne bi se računao, kontracepcija vam još uvijek djeluje a spermiji neće preživjeti 5 dana do vaše eventualne ovulacije. Ali od 4-og, 5-og dana pauze počnite paziti.
|
mala1987
|
06.09.2009. 13:20
Poštovani,
u petak,4.9. imala sam spolni odnos nakon dugo vremena. nakon toga,skoro svaki dan nakon mokrenja primjetim malo krvi, a menstruaciju trebam dobiti tek 17.9. da li to ima veze sa spolnim odnosom,ili može biti od prehlade?
|
|
07.09.2009. 00:50
Pa prije sa prehladom ili nekakvom infekcijom. Međutim, treba vam pregled.
|
tai3003
|
10.09.2009. 20:35
Imam pitanje. Imala sam mjesečnicu prije tjedan dana, trajala je tri dana. Prvi dan je 'krvarenje' bilo smeđe boje, drugi dan normalno, treći dan normalno i onda je prestalo. Nekoliko dana prije mjesečnice imala sam nezaštićeni spolni odnos bez ejakulacije. Zanima me kolika je mogućnost trudnoće jer u zadnja dva dana osjećam bolove u donjem dijelu trbuha i bolne grudi, a s obzirom da sam odnos imala u neplodne dane. Napominjem da sam u zadnje vrijeme također pod stresom pa kolika je mogućnost da je i to uzrok? Hvala unaprijed
|