Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
28.12.2015. 21:05
Strumfeta mišljenja sam i savjeta kao i vaša doktorica.
|
|
28.12.2015. 21:05
Cocolady vjerovatno ćete doći kroz 10- tak dana ako se ne radi o trudnoći.
|
strumpfeta_13
|
10.03.2016. 18:20
Poštovani,
evo mene opet s pitanjem.
Pijem Yaz petu godinu. Sinoć sam počela piti prvu tabletu iz novog blistera, međutim menstruacija mi je jako oskudna, uglavnom smeđe boje. I to oskudno krvarenje, ako se može tako nazvati, nastupilo je s kašnjenjem jedan dan.
Prethodni mjesec imala sam jaku upalu mjehura koja je nastupila 12. dana ciklusa, u urinu je bilo i krvi, pila sam ciprofloxacin. Ali u to vrijeme nisam imala nikakav spolni odnos. Spolni odnos imala 11. dana ciklusa, a nakon toga tek peti dan nakon prestanka pijenja antibiotika, 19. dana ciklusa.
Zanima me da li je sve u redu ili trebam ići kod ginekologinje?
Hvala Vam na odgovoru!
Lp.
|
|
10.03.2016. 21:20
Sve je u redu , nastavite dalje s uzimanjem prema shemi.
|
alarmantna
|
04.05.2016. 17:40
Postovani/a,
05.04. prvim danom menstruacije započela sam piti prvo pakiranje yaz kontracepcije. nakon 2. placebo tablete započelo mi je normalno krvarenje(menstruacija?). Danas mi je drugi dan novog pakiranja i to se krvarenje povecalo, iako ga jucer skoro nije ni bilo. Zanima me znate li koliko ce to krvarenje otprilike trajati, s obzirom da su mi menstruacije prije pocetka koristenja yaza trajale cca 4 dana?
Hvala unaprijed.
|
|
04.05.2016. 22:30
Obično tijekom uzimanja pilula traje kraće i oskudnije je. Dakle ne trebate se brinuti.
|
succi
|
10.05.2016. 09:40
Poštovani,
Pijem yaz pilule vec cetiri godine redovno i bez ikakvih problema. Prosli mjesec sam pila jednu noc dodatnu pilulu pa mi je zbog tog pila roze aktivne pilule 23 dana i tako dobila mjesecnicu 27 dan. Ovaj mjesec sam dvaput bila dodatnu tabletu i tako pila aktivne pilule 22 dana i trebam dobiti mjesecnicu 26tog dana ciklusa. Da li navedeno skracivanje ciklusa moze uticati na djelotvornost pilule i da li ce mi navedeno uciniti neke druge probleme? Strah me da necu dobiti mjesecnicu ovaj put.
Unaprijed hvala na odgovoru
|
|
10.05.2016. 20:40
Ne utječe no nemojte to često činiti.
|
succi
|
07.06.2016. 12:45
Poštovani,
Zanima me da li gelee royale (Medex) kapsule na bazi maticne mlijeci uticu na djelotvornost yaz pilula? Unaprijed hvala na odgovoru.
|
|
07.06.2016. 20:30
Ne utječu.
|
Malia
|
07.06.2016. 20:30
Postovana,
Zaboravila sam popiti 13. Tabletu u uobicajeno jutarnje vrijeme te sam se naknadno sjetila i popila (proslo je 11 sati)
Zadnji nezasticeni odnos sam imala 6 dana prije. Postoji li mogucnost trudnoce ili sam sigurna? I nastavljam li dalje piti tablete kao i inace?
|
|
08.06.2016. 10:15
Neće doći do trudnoće. Zaštićena ste. Dalje uzimajte prema shemi do kraja.
|
khajiit
|
23.06.2016. 10:00
Pozdrav, pijem yaz godinu dana i zbog iznimne situacije bih, ako bi bilo moguće, ubrzala svoj ciklus tj. da mi mjesečnica dođe ranije nego što bi trebala. Kako bih to mogla postići i bi li to imalo ikakvog utjecaja s obzirom da yaz pijem zbog ciste na jajniku? Unaprijed hvala.
|
|
23.06.2016. 17:30
Tako da skratite ciklus ne uzimajući zadnje 2-3 pilule aktivne. Bolji način uzeti aktivne /24 / do kraja bijele baiciti i krenuti s novim blisterom. Tada nećete dobiti menstruaciju.
|
bubamara022
|
24.06.2016. 11:45
Postovani,
Pijem yaz pilule nekih 9 mj. U zadnja 3mj.mi se javlja smedji iscjedak oko 15 pilule i do neaktivnih prestaje a na neaktivnima mjesecnica izostaje. U zadnjem mjesecu mi se javilo i krvarenje na 20 piluli s tim da sam zaboravila jednu pilulu koju sam nadoknadila prema uputama. Dali je to normalo? Moj ginekolog samo govori da je to normalo i dalje me drzi na Yazu. Dali trebam sada baciti placebo pilule ili kako nastaviti piti da bi se to malo stabiliziralo? Unaprijed hvala na odgovoru.
|
|
24.06.2016. 13:15
Normalno je. Ostanite zasad na Yazu. Ako se nastavi u idućim ciklusima sugeriram promjenu pilula.
|
kris199
|
28.06.2016. 22:50
Postovani, pijem yaz vec godinu i nesto dana. Proslog meseca sam potpuno propustila jednu pilulu izmedju 14 i 24 pilule (koja je inace falila u pakovanju, jer sam pre 3 meseca ispovracala tu jednu pilulu i sada svaki put kada dodjem do te iste kupim novo pakovamje i popijem je) i natavila normalno sa ostatkom pakovanja, potpuno previdevsi da jedan dan uopste nisam popila pilulu. Otprilike 6-7 pre zaboravljene pulule sam imala nezasticen odnos. U toku placebo pilula sam dobila menstruaciju, koja je trajala krace nego obicno i intenzivna je bila samo 3 dana. Normalno sam nastavila novo pakovanje, i zanima me da li postoji mogucnost trudnoce?
Hvala unapred.
|
kris199
|
29.06.2016. 10:00
Nije proslog meseca nego prosla kutija lose sam se izrazila
|
elenana
|
29.06.2016. 12:25
Postovani,
pijem yaz vec 5 mjeseci, iskljucivo zbog kontracepcije (prije nego sam ih pocela koristiti ciklus mi je trajao 28 dana a krvarenje je bilo 4-5 dana, nista me nije bolilo i sve je bilo redovno) prva dva mjeseca, po pocetku uzimanja pilula, sam imala krvarenje po 15 dana i jake migrene. poslije se sve smirilo i vratilo u normalu ali sam imala neobicno malo krvi. Zadnji mjesec sam dobila na zadnjoj tableti i imala preslabo krvarenje samo jedan dan, i drugi dan par kapljica krvi. prije nego sto sam dobila imala sam bol u donjem dijelu stomaka (uobicajenu kao pred svako krvarenje). Zanima me da li je to normalno. Je li moguce da je u pitanju trudnoca?
Hvala
|
|
29.06.2016. 18:55
Elena normalno je. Tako pokekad izgledaju menstruaciju uz navedene pilule. Prestankom uzimanja menstruacija će ponovno biti ista kao i ranije.
|