Pazite što jedete i pijete nakon izbjeljivanja zubi!
![Pazite što jedete i pijete nakon izbjeljivanja zubi!](/var/cybermed/storage/images/vijesti/pazite_sto_jedete_i_pijete_nakon_izbjeljivanja_zubi/2367219-1-cro-HR/pazite_sto_jedete_i_pijete_nakon_izbjeljivanja_zubi.jpg)
Prema mišljenju stručnjaka konzumiranje određenih namirnica te izbjegavanje nekih, može pomoći da vaši zubi ostanu bijeli nakon kozmetičkog izbjeljivanja zubi.
Tako konzumiranje čvrstog voća i povrća poput jabuke, zelenog graha, cvjetače, mrkve i celera, ima učinak kao i četkica za zube. Jednako tako, ono stimulira proizvodnju i protok sline, koja neutralizira kiseline i štiti zube.
Mliječni prozvodi, posebice oni koji su bogati kalcijem, također mogu pomoći da vaši zubi ostanu bijeli. Treba istaknuti i da mliječna kiselina koja se nalazi u mliječnim proizvodima, pomaže u spriječavanju nastanka karijesa. Dok konzumiranje tvrđih sireva pomaže u uklanjanju ostataka hrane, koji ostanu na zubima.
No, hranu i proizvode koji prljaju zube i od kojih nastaju mrlje na zubima, treba izbjegavati ili ograničiti njihovo konzumiranje. Tako treba izbjegavati duhan, umak od soje, zaslađene bezalkoholne napitke, crveno i bijelo vino te borovnice.
Također treba istaknuti da izbjeljivanje zubi može uzrokovati kratkotrajnu osjetljivost zubi, no pretjerano izbjeljivanje zubi može uzrokovati trajna oštećenja poput erozije zubne cakline.
Izvor:
Drugs