U oboljelih od dijabetesa depresija povećava rizik od hipoglikemije
Poznato je da depresija može utjecati na gotovo svaki aspekt života, a neke od promjena koje su vezane uz depresiju mogu biti vrlo opasne za oboljele od dijabetesa.
Poznato je da depresija može utjecati na gotovo svaki aspekt života, a neke od promjena koje su vezane uz depresiju mogu biti vrlo opasne za oboljele od dijabetesa.
Američko istraživanje provedeno na 124 ispitanika u dobi od 47 do 68 godina, pokazalo je da povišene razine šećera u krvi mogu povećati rizik za Alzheimerovu bolest.
Nove znanstvene spoznaje ukazuju da mango ima svojstva koja mogu pomoći u regulaciji razine šećera u krvi kod osoba koje pate od pretilosti.
Rezultati britanske studije pokazali su da pijenje jednog zaslađenog bezalkoholonog pića dnevno (336 ml) može povećati rizik od dijabetesa tipa 2 za 22 posto.
Nova studija pokazala je da je brzo hodanje jednako dobro kao i trčanje za snižavanje povišenog krvnog tlaka, kolesterola, te smanjivanje rizika od dijabetesa, tri ključna čimbenika za razvoj srčane bolesti.
Nova studija provedena u SAD-u na 740 žena pokazala je da bi snižene razine hormona melatonina mogle biti povezane s razvojem dijabetesa tipa 2.
Ljudi koji imaju dijabetes tipa 1 imaju veću vjerojatnost od drugih osoba da će oboljeti od neke autoimune bolesti štitnjače. Iako rizik od razvoja bolesti štitnjače varira, procjenjuje se da je on za oboljele od dijabetesa tipa 1 trideset posto veći.
Istraživanje u kojem je sudjelovalo više od 63.000 muškaraca, u dobi od 45 do 65 godina, pokazalo je da su osobe, koje svaki dan više sati provode bez ustajanja i kretanja, izložene većem riziku od razvoja kroničnih zdravstvenih problema.
Novi podaci pokazuju da sve više Amerikanaca uspješno kontrolira svoj dijabetes, naime prije nekoliko desetljeća samo je 2 posto Amerikanaca uspješno kontroliralo dijabetes, naspram 19 posto njih u 2010. godini.
Analiza 24 studije pokazala je da ljudi koji jedu namirnice s malo vlakana ili prerađenu hranu koja brzo povisuje razinu šećera (glukoze) u krvi, tj. namirnice s visokim glikemijskim indeksom, imaju značajno veći rizik za razvoj dijabetesa.