Autor
|
Poruka
|
la_la
|
17.05.2013. 17:55
Poštovanje, u vezi sa 4 godine i do sada nismo koristili nikakvu zaštitu i ja sam sada počela piti pilule Diana 35, ali sam sinoć pročitala da njihovo dejstvo smanjuju lijekovi koji piju oboljeli od epilepsije, mom dečku je s padom motora dijagnosticirana epilepsija zbog udara glavom i on pije Trileptal i mene zanima mogu li njegove tablete da prilikom snošaja smanje dejstvo kontracepsijskih pilula.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
17.05.2013. 18:25
Ne mogu. On uzima antiepileptike a ne vi. Ne brinite.
|
anab21
|
18.05.2013. 00:20
Poštovani doktore,
smijem li uzimati kontracepcijske tablete diane 35 ukoliko na uzv srca imam blagu aortnu insuficijenciju, uz ostali uredan nalaz.
Učinjen je i holter EKG 24 sata, te mi je rečeno da to nije zabrinjavajuće.
Znam da neke pilule mogu loše utjecati na srce. Koje bi bile najbolji izbor po Vama?
Hvala
|
|
18.05.2013. 10:25
Ne možete. To je velika kontraindikacija.
|
anab21
|
18.05.2013. 17:05
Ok hvala na brzom odgovoru.
Ne mogu niti jedne tablete, neke s manjom dozom hormona? Zbog čega mi je onda kardiolog rekao
da to stanje nije zabrinjavajuće? Počinjem razmišljati o promjeni dosadašnjeg kardiologa.
|
|
18.05.2013. 21:35
Nije zabrinjavajuće što se tiče kardiološke strane, ali pilule se u takvim stanjima ne uzimaju. Nikakve.
|
mc91
|
22.05.2013. 16:00
Poštovanje,
Evo ovako, meni je ginekolog prepisao Diane 35 zbog sindroma policističnih jajnika..kao u pravilu prva tableta se treba popiti prvog dana mjesečnice. Ja sam mjesečnicu dobila jučer, znači u utorak, a tabletu sam popila označenu za ponedjeljak..pročitala sam da ako mjesečnicu dobiješ npr. u petak, počinješ piti tabletu koja je označena sa PE, mene sad zanima dali će zbog te moje greške biti kavih problema što se tiče učinkovitosti Diana 35 i dali bi danas trebala popiti dvije tablete, znači onu od jučer koju sam trebala popiti i današnju za srijedu ili da nastavim piti redom bez uzimanja duple doze?
|
|
22.05.2013. 23:45
Redom uzimajte bez duple doze.
|
mia88
|
23.05.2013. 21:50
Poštovani,
već godinu i 3 mjeseca pijem Diane 35 na preporuku liječnika zbog hormonalnog poremećaja (nakon što sam izvadila hormone) i policističnih jajnika. Recept sam dobila ˇza više putaˇ, tako da se ne savjetujem s liječnikom svaki put kad ih kupujem. E sad, budući da ih ja pijem bez ikakve pauze, a u nekim postovima sam čitala da bi bilo dobro nakon odredenog vremena raditi nekakvu veću pauzu da se organizam očisti, ja bih Vas htjela pitati da li je to nužno za napraviti?
Inače, nemam nikakvih nuspojava niti problema, osjećam se jako dobro i svaka 3-4 mjeseca radim pretrage krvi (zadnja prije 5 dana s tim da je moja liječnica opće prakse upućena da to pijem pa se najviše bazira na jetru i još nešto al se ne sjećam što ) i sve je ok. Unaprijed hvala na odgovoru!
Lp
|
|
23.05.2013. 22:55
Naravno da nije potrebna nikakva pauza kod liječenja pcos-a.
Dalje pijte bez prestanka u kontinuitetu.
|
mia88
|
24.05.2013. 23:50
Hvala Vam puno!!
|
|
25.05.2013. 11:55
Molim.
|
Beena
|
25.05.2013. 11:55
Postovani
Pocela sam s Diane 35 prije par sedmica...nikad nisam imala celulit, ali citajuci komentare ostalih forumasica shvatila sam da je vrlo moguce da se pojavi prilikom uzimanja pilula. Da li je moguce da se povuce prestankom uzimanja Diane ?
|
|
25.05.2013. 15:05
Moguće. Nije izražen kod svih žena koje uzimaju.
|
anab21
|
28.05.2013. 23:50
Meni je također na ultrazvuku jajnika ustanovljen pcos..
Dobia sam te diane, ali čitajući nuspojave, i s obzirom da ne smijem zbog srca, ne želim ih piti.
na koji se još način može riješiti pcos..
i koja je po vama metoda kontracepcije najbolja za mene?
imam 22 godine ..
|
|
29.05.2013. 17:10
Kakve smetnje imate sa srcem? Zar ginekolog koji vam ih je prepisao nije upućen na vaše srćane probleme?
Od lijekova još pomažu gestageni preparati, mršavljenje, bavljenje sportom, prstanak pušenja itd.
|
mia88
|
30.05.2013. 02:35
Poštovani, molim Vas pomoć!
Danas sam u 16 sati popila četvrtu pilulu iz blistera, a nakon sat i po povratila (iako ne puno). Ponovo sam u 20 i 30 popila novu pilulu za sljedeći dan iz istog blistera. Sad me zanima, budući da fali jedna pilula u blisteru, mogu li u ovom mjesecu piti samo 20 dana pa da ranije dobijem menstruaciju i kakva mi je sad zaštita? Hoće li na sljedećem blisteru sve biti ponovo u redu? I postoji li opasnost ako je pilula već razgrađena što sam popila još jednu?
Unaprijed Vam hvala!
|
|
30.05.2013. 12:25
Možete tako napraviti. Skratit ćete ciklus. Dodatna zaštita tjedan dana.
|
anab21
|
07.06.2013. 14:30
imam blage insuficijencije zalistaka i visoki tlak, trenutno sam na promjeni prehrane, ali imam 60 kg, tj. nisam kritične građe..
ne pušim niti sam ikada bila pušač..
moj ginekolog kaže da se to sa zaliscima javlja kod više osoba a da to ni ne znaju i da ne predstavlja problem, dok visoki tlak ga predstavlja,
ali ukoliko dođe u normalu, smijem uzimati tablete..?
Ja sam više za druge metode, ima li neka koju biste Vi mogli preporučiti?
|
|
07.06.2013. 19:35
Mišljenja samo da uopče ne smijete uzimati pilule. Najbolje je da imate odnos uz kondom. Zavašu dob najprimjerenije.
|