Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Diana 35

Autor Poruka

Clodiet.

12.06.2013. 22:20

Poštovani,
Pijem Diane-35 vec dvije i pol godine. Zadnja dva mjeseca, ne popijem do kraja stik diana, ostanu mi pet tableta, i meni se pojavi smeđi iscjedak i malo me jajnici znaju boliti. Naravno popijem ih do kraja i onda normalno dobijem menstruaciju u tih 7 dana pauze.
Bila sam kod ginekologa zbog toga i poslao me da vadim hormone na treci dan ciklusa.
Rezultati su ovi:
Prolaktin 326 (102-496)
FSH 3.6
LH 2.1
Estradiol 45.36
Testosteron 1.33
Znaci FSH mi je dosta snižen i LH isto tako.
Ginekolog mi je samo rekao da je to dobro jer male su sanse da cu ostati trudna s takvim rezultatima, i da mogu slobodno nastaviti piti Diane, da ne vidi nista lose i da bi rezultati bili još gori da ne pijem Diane..
Ali nista konkretno nije rekao u vezi toga sto mi se pojavljuje taj smeđi iscjedak dok jos pijem pilule.
Što vi mislite? Dali moram mijenjati kontracepciju? Pauzirati neko vrijeme? I dali cu imati problema ako budem jednog dana htjela zatrudnjeti, dali su možda prejake za mene?
Srdacan pozdrav i hvala Vam unaprije!

mia88

13.06.2013. 15:25

Poštovani!

Ako je ciklus skraćen na 20 dana (jer sam u prvom tjednu ovog blistera povratila nakon jedne tablete pa sam uzela novu) što je sad s 21. danom? Da li je u njemu potrebna dodatna zaštita?

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.06.2013. 16:40

Clodie;FSH i LH su malo nižih vrijednosti zbog Diana. Inače hormonski status vam je više nego dobar.
Smeđi iscjedak je probojno krvarenje od Diana. Ako se to javlja svaki mjesec bilo bi dobro promjeniti pilule.

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.06.2013. 16:40

Ništa. 7 dana pauzei dalje novi blister. Nije potrebna dodatna zaštita.