Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

diane 35

Autor Poruka

vlatka_s

16.09.2008. 14:20

Poštovana doktorice, pijem diane već 10 mjeseci bez pauze, zanima me da li još mogu piti slijedeća 3 mjeseca, znači da ne napravim pauzu. Koliko dugo se mogu piti pilule bez pravljenja pauze? neki kažu 6 mjeseci ali ja sam zbog antibiotika kojeg sam pila morala biti na kontracepciji pa sam pila duže od 6 mjeseci i dalje bih nastavila bez pauze ako mogu? Hvala Vam!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

16.09.2008. 16:15

Pauza UOPĆE nije potrebna, nikada. Malo pročitajte ove stranice.

annaa

20.09.2008. 22:10

dobar dan! od srijede pijem diane 35 i zanima me da li dok pijem pilule mogu piti alkohol (u razumnim kolicinama naravno) te kakav to utjecaj ima na njihovo djelovanje? i ako se ne moze,sto je sa onim tjednom kada se pilule ne piju (od 22. do 28. dana ciklusa)? hvala unaprijed!!

21.09.2008. 13:10

U razumnim količinama neće smetati.

nena1

25.09.2008. 10:25

Poštovani, moja kćerka ( 25 god ) koristi Diane kontracepciju već 4,5 godina. Koliko dugo iste može koristiti bez prekida. Postoje li koje konratindikacije lijeka obzirom da je kao dijete bila astmatična. U pubertetu je astma nestala.
Srdačno vas pozdravljam. M.

annaa

25.09.2008. 11:00

dobar dan! evo mene opet. pijem pilule od 17.9. i ako sam dobro izracunala stvari bi trebala dobiti nakon nekih 24 dana znaci oko 10.10. e sad,meni to bas ne odgovara pa me zanima da li bi ih ja mogla i kako odgoditi te da li mi vi to preporucujete odnosno,mislite li da je to pametno s obzirom na to da sam tek 'pocetnica' ili to nema veze? hvalahappy

25.09.2008. 21:20

Nena - smije ih piti do menopauze, ako ne misli biti trudna. Tako da ne brinite, u današnje vrijeme se ne preporučuje praviti pauze.
Ana - ne znam da li ste dobro izračunali - krvarenje obično nastupi nekoliko dana nakon zadnje popijene tablete. Ako to jest tako, nastavite slijedeću kutiju bez pauze, pa onu 7-dnevnu pauzu napravite tek iza druge kutije. Nema veze što ste početnica, ovo su pravila za sve.

ksubotic

25.09.2008. 21:25

pijem diane već pet i pol godina. počela sam ih piti jer mi se nakon poroda nije reguliro menstrualni ciklus. Nisam imala nikakvih problema zbog njih, nikakve glavobolje, nhisam se udebljala, da li su mi grudi narasle ili ne ne znam jer su uvijek bile srednje veličine, a ten mi se nije mogao popraviti jer ni s njim nije bilo problema. Prije dvije godine samoinicijativno sam ih prestala piti jer sam htjela znati da li će mi ciklus biti redovan kao što je bio prije trudnioće i poroda, no nije bio te sam ih u dogovoru a ginekologom nastavila piti. Nikakve pretrage prije početka uzimanja nisam radila no krvna slika mi je uvijek dobrta, osim što mi kolesterol ponekad bude povišen što doktori povezuju sa stresom i poslom koji radim. Sada sam uplašena zbog vijesti koje dolaze da žene umiru od tableta Yasmin. Zanima li da li netko može odgovoriti kakve sve nuspojave izazivaju kotracepcijske tablete, a među njima i diane, odnosno jesu li doista Yasmin toliko štetne da žene od njih umiru a one kao imaju najmanje homona i mogu se kupiti na slobodno. Zabirnuta sam i tražim pomoć. Ovih dana zakazala sam se na pregled kod ginekologa, no budući da sam nervozna zbog žena koje umiru želim neki odgovor što prije.

25.09.2008. 22:05

Molim čim prije pročitajte moje komentare o ovom slučaju, budući da već 3 dana ništa drugo ni ne odgovaram. Nemate dobre informacije - Yasmin nema najmanje hormona, ne može se kupiti na slobodno, a ovo da od njega umiru žene ste stvarno malo preuveličali.

25.09.2008. 22:05

I da, nuspojave i upozorenja pišu u svakoj kutiji, u uputi za lijek.

BM

09.10.2008. 13:00

Poštovana,
Molim za malu pomoć. Pila sam stediril D sa kojim sam bila jako zadovoljna, medjutim on je povučen iz prodaje, pa me je ginekolog stavio na Yasmin. Od njega sam dobila menzis nakon dva tjedna, pa sam prestala uzimati Yasmin tablete u subotu, jer je krvarenje bilo obilno, kao da ih i ne pijem. Ginekolog mi je na to dao Diane 35, sa kojima sam zadovoljna, no, nešto me muči, počela sam ih piti, budući da sam išla na put u utorak (sa yasminom sam prestala u subotu, dakle 3 dan) pa me zanima, da li postoji mogućnost da sam trudna? Odnose sam imala redovite cijeli mjesec bez zaštite, a mjesečnica koja mi inaće dođe redovito 1-2 dana nakon prestanka uzimanja tableta već 3 dan nije došla.
Puno hvala,

09.10.2008. 16:20

A kako bih ja odavde znala da li ste vi trudni happy? Uvijek kad sumnjate na trudnoću napravite test. Ne bi trebali biti jer tablete ste ipak pili redovno sve do utorka - ali iza toga je upitna djelotvornost, ako ste imali odnose. Svejedno, morate pričekati 14 dana od odnosa do testa.

maychilli

09.10.2008. 17:10

Postovana,
Diane 35 pocela sam piti prije 2 i pol godiine na preporuku dermatologa zbog problema s aknama koji su tada bili stvarno akutni. Pilule pijem redovito, uz pauzu jednom godisnje, po savjetu ginekologa. Problemi s aknama su nestali, pilulama sam jako zadovoljna, nisam imala nikakvih problema, samo pozitivnih iskustava. Menstruacije vise nisu bolne, manje su obilne, manje me iscrpljuju, lice je cisto... Zelim ih nastaviti piti i dalje pa me zanima koliko se dugo preporuca piti pilule jer sam na puno mjesta procitala da nije preporucljivo piti ih dulje od 4-5 godina. Ono sto me dodatno zabrinjava je mamina anamneza. Prije 8 godina operirala je rak dojke sto je jedini razlog koji me odvraca od duljeg uzmanja oralne kontracepcije.
Molim vas za misljenje i savjet.
Unaprijed hvala!

09.10.2008. 23:30

Ne znam na kojim mjestima ste čitali, ali očito ne na pravim. Pilule se, ukoliko ne mislite roditi, bez ikakvih povećanih zdravstvenih rizika mogu uzimati do menopauze. Pauza nije potrebna, tako da ni vaš ginekolog tu nije u pravu. Isto tako, pilule ne podižu rizik za rak dojke. Prema tome, uživajte happy.

skepticna

25.04.2009. 10:55

može li mi kod pravljenja pauze između uzimanja diana 35 izostati menstruacija? napravila sam pauzu prije mjesec dana i nisam dobila menstruaciju.

25.04.2009. 16:25

Kako vidite, može. Ali treba napraviti i test na trudnoću.

taja1502

29.04.2009. 15:10

draga doktorice,

ginekolog me poslao radi uvođenja kontracepc. pilula na mali koagulogram:
Fibrinoger 2.9 (1.8 - 4.0)
PV 92.50 (70.00-120.00)
INR 1.07
APTV 40.5 (26.1-36.3)
omjer 1.4H (0.6 - 1.2)
pa me sad zanima da li su mi nalazi ok, jer je rekao da o njima ovisi dal' cu moci uzimati pilule.
(naravno i jetrene enzime mi je rekao da izvadim)

PUNO HVALA

Primavera

29.04.2009. 18:25

Poštovana doktorice,

imam 35 godina i Diane 35 pijem već 15 godina sa pauzama i povremenim promjenama u th od strane ginekologa (Cilest, Yasmin). Pijem ih isključivo zbog jako lošeg tena i nekoliko puta sam se već pokušala skinuti, ali nakon 2 mjeseca bez njih vrat mi je pun potkožnih upaljenih akni koje nije riješio niti Roaccutane. Svi hormonski testovi su u redu, nemam policistične jajnike, ciklus je uredan i bez PMS-a i bez tableta. Ginekolog mi više ne želi davati Diane 35, a ako bi mi trebalo za kontracepciju dao bi mi Logest. Nisam rodila (niti ne planiram), ne pušim, ne pijem, nemam prekomjernu težinu, jetrene i bubrežne funkcije su u redu. Da li je zaista Diane 35 kontraindiciran u mojem slučaju i ako je što se može napraviti? Puno hvala!

29.04.2009. 18:30

O značenju tih nalaza morate razgovarati sa svojim doktorom. Ja ne smatram da ih je potrebno raditi, ne radim ih, i ne znam što je on želio s tim postići.

snjezanam

14.10.2009. 12:10

Postovana doktorice ,
Imam 29 god. i pijem diane 35 vec 3,5 god sa pauzomm od 1 ciklusa proslog juna kada sam imala mozdani udar.
neurolozi su mi rekli da one nisu okidac mojih glavobolja koje sam imala pre i triglicerida koji su bili 3,5 kao ni migrena koje su pored depresije (pijem lorazepam) i pritiska koji je pre bio 115/70 a sada je 130/90 posledice udara.Pilule sam inace pocela piti po receptu dermatologa zbog akni i maljavosti.To se dosta resilo ali ne skroz jer svaka upala doprinosi pojavi akni u donjoj trecini lica(po vilici i vratu).Inace migrene se najcesce pojavljuju 2 dan ciklusa ili malo pre i zavrsim u hitnoj obicno na MANITOLU DIKLOFENAKU I REKLANU.