Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

diane 35

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

15.10.2009. 01:25

Nisam shvatila pitanje, ali meni se čini da vi niste smjeli ni piti pilule, ako patite od migrena sa neurološkim simptomima. U tom slučaju imali ste povišeni rizik za moždani udar. Međutim, svakako bih vjerovala neurolozima koji imaju uvid u vaše stanje.

bucka1980

26.12.2010. 05:20

Prvo Sretan Božić i Blagdani ...Počela sam pit Diane po preporuci ginekologa , 21.12.2010 sam dobila mjesečnicu i počela pit tablete, nemam nekakvih nuspojava osim da mi se malo mjesečnica produžila prije mi je trajala četiri pet dana mislim da to nije strašno, jer mi je prvi mjesec da pijem..samo me zanima vikendom pijem alkohol nekad malo i više pa me zanima kakav utjecaj ima alkohol na tablete i smanjuje li im učinak..zanima me jel moram koristit dodatnu zaštitu ako sam pila alkohol i u većeim količinama..većinom samo za vikend pijem alkohol...neželim ostat trudna nemam baš redovite odnose, al neželim se brinut kad ih imam..Hvala unaprijed

Natalija Beljo, dr. med.

27.12.2010. 12:15

Ako ste čitali upustva navodi se da nije preporučeno konzumirati alkohol ne samo radi zaštite već i radi drugih nuspojava tako da neka to bude vrlo mala količina ( čaša do dvije).

claudia989

07.01.2011. 19:15

Poštovana,
Moje pitanje glasi: kupila sam si kapsule ehinal (s propolisom i ehinaceom) za imunitet, zanima me dali imaju kakav učinak na kontracepciju ili nema nikakve interakcije, mogu ih piti bez straha da ću ostati trudna?
Zahvaljujem se unaprijed i želim vam sve najbolje u novoj godini!

Natalija Beljo, dr. med.

08.01.2011. 22:30

Možete ih piti nemaju utjecaj na OHC. Sve najbolje.

bucka1980

13.01.2011. 01:20

poštovana
već sam Vam pisala malo sam zbunjena pa mi treba savjet.. da pokušam objasnit šta me muči imala sam nerodovite cikluse (22-42 dana), u jedanestom mjesecu sam dobila mjesečnicu 23.11.2010 i šesti dan ciklusa 28.11.2010 i dvadeset sedmi dan ciklusa 19.12.2010g,sam imala nezaštićeni snošaj tj. prekinuti snošaj oba puta nije bilo ejakulacije unutra i tad sam vam pisala rekli ste mi da ja ne mogu bit sigurna kad mi je ovulacija pošto su mi neredoviti ciklusi, 29 dan ciklusa dobila sam mjesečnicu 21.12.2010 znači poslije odnosa i počela po preporuci ginekologa piti Diane 35, popila sam prvu dozu 21 dan sve kako treba nisam u ovom mjesecu poslije mjsečnice imala spolne odnose nikako, e sad četvrti dan mi je pauze poslije popijenih tableta i nemam mjesečnice čak ni smeđeg iscjedka pa me zanima jel trebam pravit test na tudnoću,iako sam zadnju mjesečnicu dobila normalno i poslije nisam imala spolne odnose ...možda bezveze paničarim,a pročitala sam na vašem topiku da je moguće prvih mjeseci pijenja tableta da čak ne bude krvarenja,al mene malo to brine iako su mi ciklusi do sada bili neredoviti uvjek sam dobila mjesečnicu...i još samo da opišem simptome otkad pijem tablete mjesečnica mi je trajala duže nego inače tj prva četiri dana sam imala normalnu mjesečnicu a poslije još pet dana smeđi iscijedak, malo sam osijećala mučnine samo jedan dan sam povratila jednom , ali šest sati nakon popijene tablete i grudi me bole jako cijelo vrijeme otkad sam počela pit tablete,bila sam kod ginekologa al iskreno on mi ništa nije rekao samo mi je propisao tablete i rekao da nastavim pit normalno.. pa me zanima vaš savjet jel mislite da trebam pravit test na trudnoću ili da osmi dan nastavim pit drugu dozu tableta normalo ako i ne bude krvarenja ..oprostite ako kompliciram ali zbunjena sam i ustrašena,jer kad sam dobila zadnji put mjesečnicu mislila sam da je to velik znak da nisam trudna..hvala puno unaprijed

Natalija Beljo, dr. med.

13.01.2011. 17:55

Sve je ok , ne trebate raditi test, u pauzi mjesečnica može doći odmah 2-3 dana , ali isto tako može i zadnji .Vi još pričekajte.

bucka1980

15.01.2011. 13:25

poštovana

samo da se javim i zahvalim puno ste mi pomogli hvala još jednom. e sad meni je danas šesti dan pauze i prvi dan mjesečnice jel ja danas počinjem novu turu tableta ili u ponedjeljak.u Vas piše da paravim sedam dana pauze i osmi dan nastavim pit tablete pa Vas molim samo da mi potvrdite jesam dobro razumjela.bezobzira koji dan dobijem mjesečnicu osmi dan počinjm pit tablete jel tako.meni je ginekolog rekao kad dobijem mjesečnicu taj dan počinjem pit pa sam zato zbunjena.Hvala na strpljenu samnom.

Natalija Beljo, dr. med.

15.01.2011. 22:20

Nakon sedam dana pauze osmi počinjete novu turu tj u ponedjeljak.