Autor
|
Poruka
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
15.10.2012. 09:25
Serendipity ,
vjerovatno nije al za sigurnost učinite test.
l.p.
|
nadalina2x
|
18.10.2012. 10:35
Poštovani,
menstruacija mi kasni 5 dana, osjećam bolne grčeve kao da će menstruacija svaki čas nastupiti, grudi su mi bile bolne samo jedan dan, drugih simptoma nemam. Menstruacijski ciklus je inače redovit 28-30 dana. Spolne odnose sam imala u vrijeme neplodnih dana s prekinutim snošajem.
Kolika je vjerojatnost trudnoće?
Većih stresova nemam osim što sam promijenila radnu sredinu i malo aktivnije počela s tjelovježbom. Koliko se tolerira kašnjenje i jeli rano za test?
Hvala!
|
|
18.10.2012. 20:10
nadalina2x,
učinite test na trudnoću.
Navedene promjene u vašem životu mogle bi utjecati na vaš hormonski sustav.
L.p.
|
miriam00
|
25.10.2012. 16:55
Pozdrav! Obraćam Vam se jer sam poprilično zabrinuta i zanima me je li opravdano. Naime, imam poprilično nepravilne cikluse. Zadnju menstruaciju sam imala 10.9., a spolni odnos 28.9 pri čemu je na samom početku, prije njegovog svršavanja kondom pukao, ali ga je odmah izvadio. Još uvijek nisam dobila menstruaciju, a u posljednja dva tjedna imam svako malo klasične predznake menstruacije: blage grčeve u trbuhu, glavobolju, bolne grudi, ali isto tako i češće mokrenje što do sad nisam imala. Zanima me imam li razloga za brigu i kupnju testa ili možda postoji neki drugi razlog izostanka/kašnjenja menstruacije? Čitala sam negdje o nekim cistama i sl. Help.
|
|
25.10.2012. 19:55
miriam00,
sve navedeno je moguće zato je najsigurnije učiniti test.
L.p.
|
|
25.10.2012. 19:55
miriam00,
sve navedeno je moguće zato je najsigurnije učiniti test.
L.p.
|
oneandonly
|
03.11.2012. 17:15
imala sam odnos sa dečkom i koristili smo kondom, koji nije pukao, u to smo sto posto sigurni, doduše nakon odnosa on je primjetio da između vagine i analnog otvora imam par kapi sperme, za koju mislimo da je iscurila iz kondoma nakon što je on svršio. postoji li šansa da sam trudna? mislimo da nije ništa dospjelo do mene, ali što ako se koja kap ipak ušuljala unutra? zadnju mjesečnicu sam imala od 6. do 11.10, a ciklus mi traje oko 35 dana.
|
|
04.11.2012. 16:15
oneandonly
mala je mogućnost trudnoće, ako slučano kasni menstruacija učinite test na trudnoću.
l.p.
|
nestos2323
|
04.11.2012. 20:00
Dobar dan.
Vec duže sam u vezi s curom , i nemamo još spolne odnose . Ona je još nevina. Uglavnom imali smo jučer odnos ali preko "robe" dakle ona i ja u donjem rublju , još sam ja imao zaštitu u koju sam ejakulirao. Kad sam skinuo zaštitu oprao sam ruke. Uglavnom poslije sam je doli dirao rukama i prstom pokušavao ući ali ne duboko ( niti pola prsta ) . Uglavnom zanima me da li je ikako moglo ako mi je ostalo nesto sperme ostalo na ruci u što sumnjam moglo ući unutra. Ona je još nevina, himen nije puknuo. Nismo još imali spolne odnose . Znam da je pitanje malo glupo, ali njome je danas trebala biti menstruacija a ne osijeća nikave bolove kao šta bi i prije osijećala.
Hvala unaprijed
|
|
05.11.2012. 14:20
nestos2323 ,
prema navedenom nije moglo doći do trudnoće.
l.p.
|
fichosb
|
05.11.2012. 23:00
Imam dilemu, spolni odnos sam imao s curom sada 4.11. i nismo koristili zaštitu, a mjesečnica joj je bila 6.10. Ne znam jesu li joj plodni dani ili ne, no bojim se da sam malo ejakuirao u nju, nije bila potpuna ejakuacija, vec najvjerojatnije je bilo djelomicno. I sada se oboje bojimo da nije možda ona ostala trudna, pa bih vas zamolio, kolike su šanse da je možda trudna, odgovor mi hitno treba, hvala unaprijed.
Ali evo, da nadodam par informacija vezano uz nju što mislim da bi možda bilo korisno, prije nego je dobila mjesecnicu 6.10., ta joj je mjesecnica kasnila 11 dana (6. je dobila). U spolni odnos smo vec uhodani i gotovo svaki put koristimo zaštitu, no ovoga puta nismo, pa.. eto, bio bih Vam zahvalan ako bi ste mi mogli odgovoriti.
|
|
07.11.2012. 14:20
fichosb ,
ako je i ovaj ciklus dulji od normalnog moguće je da ste pogodili plodne dane.
Potrebno je UZV pregledom ustanoviti treba li hitnu kontrcapciju ili ne.
l.p.
|
zbuunjenaaa
|
12.11.2012. 17:00
Postovana doktorice,
mozda cete misliti da je moje pitanje glupo ali moram da ga postavim jer me vec par dana muci. Uglavnom,pijem yaz i do sada sam svaki put normalno dobila menstruaciju na trecoj placebo piluli,trajala je po 4-5 dana i mozda je bila malo oskudnija nego prije pocetka uzimanja pilula. Ali vec skoro desetak dana osjecam se nekako naduto i ponekada me boli donji dio stomaka,grudi i cesce mokrim. Zbog ovih simptoma koji mogu da ukazuju na trudnocu htjela sam da Vas pitam da li je moguce da sam trudna iako sam svaki put uredno dobila menstruaciju?
Unaprijed zahvalna.
Lp
|
maya91
|
13.11.2012. 11:55
Postovani,
Rodila sam prije dva mjeseca te od tada nisam dobila menstruaciju. Partner I ja smo imali spolni odnos u petak te je puknuo kondom I on me svrsio u mene. Zanima me mogu li vec danas kupiti urinarni test u ljekarni te obaviti test na hormon trudnoce u krvi? Hvala na odgovoru.
|
anah159
|
13.11.2012. 17:45
Postovana doktorice.
Naime u zadnje vrijeme sam vrlo nesigurna po pitanju trdnoce,pa zato i potreba za ovim pitanjem. Zadnji odnos sam 22,9., zaštićen naravno i dobila menstruaciju24,9. Od tada vise nisam imala odnos te sam i drugu menstruaciju dobila za 29 dana 23 .10. ali od zadnje menstruacije imam problema.. poceli su me bolit jajnici i mjehur. Sumnjali su u upalu mjehura ali nalaz je u redu, na pregledu za ciste sam vec bila i nista nije nadeno. A problemi su i dalje isti, bolni mjehur, i donji dio trbuha.. i kako sam svoje simptome pokusala istrazit ukazivali su na trudnocu, pojava pristica na licu, bolni mjehur, uredna menstruacija..itd. zadnje sto me doktor posalo je kod ginekolga na provjeru zbog gljivice candida, ali i za nju sam procitala da je karakteristicna u trudnoci.. Da li je onda moguce da se radi samo o gljivici pa zato imam takvih problema ili su moguce i druge opcije kao trudnoca?
Unaprijed hvala
|
nevaljala
|
14.11.2012. 10:15
Ovako, imam neredovitu menstruaciju koja obično traje 3 ipo dana. Dolazi u rasponu od 28 dana pa sve do 35. Po tome nikako ne mogu znat kad su mi plodni dani. Imala sam spolni odnos prije dva dana, dakle 11.11, možda je bilo dvije minute bez zaštite a onda smo koristili kondom. Postoji li ikakva mogućnost da sam trudna ?
|
kinkywinky
|
16.11.2012. 19:10
Poštovani, molim Vas da mi odgovorite, pokušala sam naći odgovor ovdje no imala sam kompliciranu situaciju.
Dakle, pijem pilule diane 35 već više od dvije godine, prije oko 10 mjeseci sam imala 2 mjeseca pauzu, dakle sad pijem oko 8 mjeseci kontinuirano. Zaboravila sam popiti jednu tabletu iz zadnjeg tjedna a dan prije toga sam imala odnos (prekinuti snošaj moram naglasiti). Tabletu za dan nakon toga sam popila sa 12 sati kašnjenja. Po uputama iz pakiranja nastavila sam piti drugi blister bez pauze. Par dana kasnije imala sam opet prekinuti snošaj. Par dana nakon tog snošaja imala sam probadajuće bolove u prsima tri dana bez prekida, a jedino sa čime sam to mogla povezati su te tablete jer u uputstvima piše da u slučaju pojave takve boli treba prekinuti terapiju. Pošto je od zadnjeg odnosa prošlo već nekoliko dana pomislila sam kako mogu sa sigurnošću prestati piti tablete budući da čak i ako je bilo sperme prilikom odnosa oplodnja više nije moguća. Pa sam tako odlučila prestati piti tablete i bol je otišla odmah idući dan nakon što nisam popila tablete. E sad...prestala sam piti u nedjelju, dobila menstruaciju u četvrtak. Trajala je normalno kao i inače oko 5 dana i bila je normalna. Ali, dva dana nakon menstruacije počele su vrtoglavice i glavobolja, malo kao da imam i temperaturu i iscrpljena sam. Nisam sigurna je li to zbog stresa na faksu i mog niskog tlaka, a i moguće bolesti ili su to znaci trudnoće? Je li uopće moguće da sam zatrudnjela?
|
|
20.11.2012. 20:55
zbuunjenaaa ,
učinite test.
l.p.
|
|
20.11.2012. 20:55
maya91 ,