Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kako da pomaknem ciklus


Autor Poruka

pomozite

06.06.2011. 14:30

pijem lindynette 20 već 3 mjeseca. počinjem ih uvijek piti četvrtkom, završim u srijedu, a mjesečnicu dobivam u subotu. htjela bi pomaknuti cijeli ciklus, znači.. da mjesečnicu dobivam u ponedjeljak. čula sam da postoje 2 slučaja. 1. je- da ovaj mjesec ne počnem s kutijom u četvrtak nego u subotu i pijem normalno 21 dan pa će menstruacija doći u ponedjeljak ili 2.- da počnem normalno u četvrtak, ali da onda pijem 16 dana i prestanem u petak kako bi mjesečnica došla u ponedjeljak. zanima me u kojem slučaju je zaštita smanjena i ako je, koliko dugo moram koristiti dodatnu? nadam se da sam bila dovoljno razumljiva.. hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

06.06.2011. 20:20

Idite na drugu opciju; prekinite onoliko dana za koliko ju želite pomaknuti. Zaštita je ista.

veronika_24

07.06.2011. 17:05

Ja pijem yaz i prvu rozu pilulu počinjem piti subotom,a 1. bijelu pijem utorkom i menstruaciju dobijem na 4.bijeloj u petak.
Zanima me mogu li pomaknuti dan dolaska menstruacije tako dan nakon zadnje roze popijem samo jednu bijelu(u utorak) pa da novi blister mogu početi piti srijedom(paše mi da menstruaciju dobivam u utorak pa bi zato htjela baš početi piti u srijedu novi blister)?Da li je to u redu?

Hvala unaprijed

Natalija Beljo, dr. med.

07.06.2011. 22:45

Možete, ali samo za ovaj ciklus jer ako budete stalno smanjivali pomicati ćete i dan dobivanja.