Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


oralna kontracepcija- da ili ne?


Autor Poruka

maya21

17.04.2011. 22:41

poštovana,
u zadnje vrijeme puno razmišljam o kontracepcijskim pilulama. imam 21 godinu, sexualno aktivna sam oko godine dana. do sada sam koristila samo kondome, uvijek s istim partnerom. jednom sam popila 2x3 pilule- efekt za dan poslije... ne vjerujem baš u metodu zaštite "prekinuti snošaj" jer se unervozim i ostatak mjeseca razmišljam samo o mogućim posljedicama.
dakle, zanima me koliko je rizično piti pilule, pošto se u više generacija s majčine strane javljao rak (dojke), u obiteljsko nasljeđe sam dobila i vene, probleme sa stomakom, bolne mjesečnice. majka nikako ne odobrava pilule, farmaceutkinja je... inače, ima problema sa štitnjačom, a budući da se nikada ne zna kakav poremećaj hormona se može desiti uslijed korištenja pilula... zanima me koliko su zaista štetne pilule i koja je verzija istih "najmanje štetna"?

unaprijed hvala na odgovoru!

06.06.2011. 11:10

Poštovani,
ja imam slični problem. Naime, seksualno sam aktivna i do sada smo uvijek koristili kondom kao zaštitu, ali u zadnje vrijeme se događalo da su pucali. Uspaničila sam se i ozbiljno pocela razmišljati o drugim nacinima zastite. Znam da su pilule jako pouzdane kao i flasteri, ali u mojoj obitelji se pojavljivao rak dojke i citala sam da u tom slučaju ih nebi smjela piti. Možete mi reći dali se to odnosi na sve pilule i postoji li neki drugi način zaštite koji je jako pouzdan i koji bi mogla koristiti? Unaprijed zahvaljujem

Natalija Beljo, dr. med.

06.06.2011. 20:20

maya21 i leonora2 Kako i jedna i druga imate pozitivnu anamnezu sa strane dojki i maya probleme sa venama ulazite u grupu kojoj se ne preporuča OHC. Tako da nažalost niste kandidati za to.