Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Kontracepcija Diane 35

Autor Poruka

elisa

16.06.2012. 20:50

Dobar dan...Ja sam nova na formu i zelila bi da postavim pitanje u vezi kontracepcije tacnije u vezi Diane 35..Ginekolog mi je preporucio da pijem Diane 35 radi akni masne koze lica kose inace menstruavije su mi redovne tacno na 31 dan jedna obilana i bolna druga manje citala sam po raznim forumima o Dianama pa bi hteja da me posavjetujete vi nazale sam radila dobri su sto znaci a mogu pit trebam pocet sa prvim danom mjesecnice i to mi je prva kontracepcija do sad al me strah da se necu udebljat ili po prestanuk da li se moze desit da se ponovo vrati sve na staro sto se tice lica i kose..i stra me da li se moze promijrnit sta kod menstruacije inace je sve normalano i trebam pit od 4 do 6 mjeseci uanprijed zahvalana ..velikii pozdrav......

Nataša Šemnički, dr. med.

17.06.2012. 14:35

elisa ,

pijte tablete na večer prije spavanja pa nećete osjetiti značajno povećanje apetita.
Nakon prestanka uzimanja tableta moguć je povrat tegoba i tada treba učiniti hormonsku obradu i liječiti uzrok.
Naravno treba se zdravo živjeti i hraniti se( smanjiti šećer) ,održavati umjerenu kilažu te u ničemu ne pretjerivati.

L.P.

elisa

19.06.2012. 00:40

Dobro vece postaovana doktorice ja vam se zahvaljujem na odogovoru u vezi kontracepcije Diane 35...Veliki pozdrav.........

19.06.2012. 12:20

elisa ,

pzdrav i Vama.

Renny

19.06.2012. 18:35

Poštovana doktorice!

Ja sam po prvi puta uzimala Diane 35. U subotu 16.6. sam popila zadnju (21) tabletu iz kartice. sad sam u pauzi od tjedan dana. piše da bii u roku od 2-3 dana trebala dobiti menzes, no ja nisam još. ovo je prvi put da ja koristim ovakav oblik kontracepcije, imala sam snošaj s dečkom dok sam pila tablete. znam da piše da je mogućnost da se zatrudni jako jako mala, al mene zanima, pošto sam popila tek 21 tabletu, a još nemam menstruaciju, dal da kupim test za trudnoću li je još relativno rano i da pričekam još par dana?
Hvala puno!

20.06.2012. 10:05

Renny ,

pričekajte do pred kraj pauze i tada učinite testa na trudnoću.

L.p.

mobitelka

20.06.2012. 10:05

Poštovani, pijem Diane 35 od 5.05. ove godine. 1. blister sam popila uredno i napravila pauzu od 7 dana. Na 17 piluli ovaj mjesec sam povracala točno 4h nakon uzimanja pilule, pa sam za svaki slučaj popila još jednu, i planiram onda početi piti sljedeći blister - bez pauze. Je li to u redu tako napraviti? Po tome ću piti pilule 42 dana bez prestanka, je li ima kakav rizik radi toga? Dakle nakon tih 42 dana, radim normalno pauzu od 7 dana? I zanima me još da li se i koliko dana moram dodatno štititi od trudnoće?

Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru.

Lijep pozdrav

20.06.2012. 14:20

mobitelka ,

slobodno bez straha postupite na na vedeni način te nakon 42 dana učinite 7 dana pauzu.
Ako je slijdeća tableta nakon povračanja popijena unutar 12h od uobičajenog vremnea korištenja zaštita je uredna, ako je popijena nakon 12 h primjenite kondom slijedećih 7 dana.

L.p.