Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
08.09.2014. 22:15
Jeste.
|
njama555
|
11.09.2014. 20:00
Posotovani,
pijem lindynette 20 vec 6 mjeseci,nikad nisam imala nikakve nuspojave osim malo probojnog krvarenja kad sam tek pocela piti pilule sto je i normalno,no jucer sam dobila smedi iscjedak koji se nastavio i danas.Ostalo mi je jos 4 pilule do kraja pa zatim 7-dnevna stanka.Buduci da sam kod ginekologa za pregled narucena tek sljedeci mjesec ne znam sto ciniti.Ne znam jesu li mi pilule postale preslabe ili sto i nije mi jasno kako mi mogu biti savrsene 5 mjeseci i onda se ovo pojavilo?Da li mozda preporucujete lindynette 30 i jel mi smanjena zastita ako su mi preslabe?
Hvala na odgovoru
|
|
11.09.2014. 22:10
Uzimajte dalje prema shemi.
Ako se to dalje ponavlja kroz iduće cikluse onda svakako lindinete 30.
|
pitanjeee
|
12.09.2014. 15:20
Postovani,da li se smanjuje dejstvo pilula ako pulule stoje
van kutije mislim ako je svaka pilulica otvorena(posto sam jednu slucajno otvorila a nju treba da popijem tek za 20 dana ) i presuta u nesto drugo?
Izvinite na smetnji,i unapred vam hvala.
|
|
12.09.2014. 19:00
Ne umanjuje se ako su na sobnoj temperaturi.
|
virginiav
|
17.09.2014. 11:40
Poštovani,
imam 31 godinu i nakon krvnih pretraga liječnica mi je prepisala Lindynette 20. Ovo je drugi put da koristim oralne kontraceptive (zadnji put je bilo prije nekih 5 godina na 6mj kada sam koristila Yasmin i prekinula zbog mučnina) i imam nekoliko pitanja jer sam pomalo zabrinuta. Već prije popijene prve pilule prestravile su mi napisane nuspojave koje se tiču plućne embolije, infarkta isl. Inače sam pomalo sklona panici, ali sam svejedno odlučila početi piti. Dan prije nego sam popila prvu pilulu ozlijedila sam gležanj i tjedan dana sam morala ležati i mirovati. Cijelo to vrijeme osjećala sam neku laganu tjeskobu (možda valja napomenuti da sam neposredno prije uzimanja prve pilule također imala jednu vrlo stresnu epizodu) i nakon 4. pilule počelo je lagano stezanje u prsima. Naravno, prestrašila sam se i nazvala ginekologicu koja mi je rekla da joj je to prvi put da netko prijavljuje takvu nuspojavu i da je za komplikacije tipa embolija i sl. prerano nakon samo 4 popijene pilule, ali da ako mi ne bude i dalje dobro da prekinem ili se ponovno javim. Nastavila sam piti cijelo vrijeme u laganom strahu a stezanje se nije povuklo. Slično mi se znalo događati i prije dok nisam uzimala kontraceptive nakon nekih stresnijih razdoblja, ali sada sve povezujem s njima. U međuvremenu mi je tijekom noći počela trnuti lijeva ruka, koliko sam uspjela uočiti, samo kad je presavijena. Bole me i vratni mišići i stezanje u prsima se javlja i povlači ovisno o položaju tijela. Također u zadnjih par dana (a sada sam već prešla 10. pilulu) osjećam i laganu knedlu u grlu.
I da to ne bi bilo sve, jučer se pojavila jaka upala mjehura sa krvi u mokraći i moram piti antibiotike. To su konkretno Cefaleksin 500 kapsule i pretpostavljam da umanjuju djelovanje pilule?
Najskorije namjeravam posjetiti svog liječnika opće prakse, ali me zanima i vaše mišljenje. Trebam li prestati piti Lindynette i koliko bi ovo moglo biti povezano s njima?
Hvala unaprijed i lijep pozdrav.
|
|
17.09.2014. 12:15
Na osnovu iznesenog mislim da trebate prestati uzimati iste. Navedeni lijek ne umanjuje učinak.
|
virginiav
|
18.09.2014. 11:35
Hvala na brzom odgovoru. Savjetujete li mi da prestanem odmah nakon popijenih 11 pilula?
|
|
18.09.2014. 12:00
Ako niste imali odnose u dogledno vrijeme, prekinite odmah.
|
dora_s
|
18.09.2014. 22:45
Postovani doktore
Pijem pilule inace oko 23h i pilulu od subote sam popila u nedjelju oko 14 h znači sa više od 12h zakašnjenja, a to mi je bila 13 pilula u blisteru, sad me zanima dali trebam sada koristiti jos neku dodatnu zastitu do kraja ciklusa ili je ovo u redu? Unaprijed zahvaljujem
|
|
19.09.2014. 10:25
Do kraja blistera koristite dodatnu zaštitu.
|
dora_s
|
19.09.2014. 11:05
Da li to moraju nužno biti prezervativi ili može i metoda prekinutog snosaja?
|
|
20.09.2014. 00:45
Bolje je kondom, no može i prekinuti snošaj.
|
Afrodita26
|
21.09.2014. 22:10
Lijep pozdrav! Imam pitanje vezano za Lindynette 20. Vec dugi niz godina (otprilike 7) pijem Diane35, i sada sam se prebacila na Lindynette 20,,iako nisam od Diana imala nikakvih nuspojava smatram da su prejake za cure koje nisu rodile..Zanima me da li su moguca probojna krvarenja jer su Lindynette ipak puno slabije od Diana, vidim da puno djevojaka piše upravo o tim krvarenjima i poremecajima ciklusa pa sam se poprilično uplašila,iako i vec sada smatram da predugi niz godina pijem tablete..Uaprijed hvala na odgovoru!
|
|
22.09.2014. 08:15
Moguća su probojna krvarenja. Vidjet ćete kroz naredno vrijeme.
|
Nana93
|
22.09.2014. 22:20
Postovani,
Uzimam lindynette 20 kratko vrijeme, ali imam problema sa zatvorom, pa me zanima mogu li uzeti nesto za poticanje probave i hoce li to imati utjecaja na ucinak kotracepcijskih pilula?
Zahvaljujem
|
|
23.09.2014. 17:50
Možete. Ne utječe na učinak pilula.
|
pitanjeee
|
10.10.2014. 14:55
Izvinite na smetnji,interesuje me da li je zastiita potpuna i osmi dan u pauzi
mislim osmi dan pre uzimanja nove kutije pilula? Hvala vam
|
neon25
|
10.10.2014. 18:05
Poštovani , Lindynette 20 sam počela piti 27.09.2014 s prvim danom menstruacije i danas trebam popiti 13. pilulu po redu . Zasad nisam imala nekih smetnji osim jutros kada su počeli bolovi u stomku koje inače imam kada trebam dobiti menstruaciju , a prije pola sata sam i počela krvariti.
Znam da jedna od popratnih pojava pilula može biti probojno krvarenje kod niskodoziranih pilula ali me zbunjuje bol koju osjećam. Pilule pijem uredno s tim da sam jednu popila sat vremena kasnije ali ne mislim da je to velika greška . Odnose sam imala peti dan od početka korištenja pilula i prije 2 dana bez ikakve dodatne zaštite . Molim Vas da mi kažete je li ova bol koju osjećam normalna i da li jemožda moguće da je menstruacija počela ovoliko ranije? Hvala
|
|
10.10.2014. 23:15
Pitanje, zaštita je potpuna. Pauza je sedam a ne osam dana.
|