Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Lindynette 20

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.07.2014. 20:10

Ne umanjuje se učinak. Ali može se pojaviti kloazma na koži koja se potencira tijekom uzimanja pilula i tijekom sunčanja.
Konzultirajte dermatologa na našim stranicama jer je to njegova domena.

sindarela311

01.08.2014. 13:25

Poštovani,
pijem 4 kutiju lindynetta. Između 3. i 4. kutije nisam radila pauzu kako bi odgodila menstruaciju zbog mora.
Jučer navečer mi je pozlilo i nakratko sam se onesvjestila. Danas se još osjećam slabo i vrti mi se malo.
Dvije pilule iz zadnjeg pakovanja nisam popila baš na vrijeme, nego 4-5 sati kasnije nego inače. Prema tome trudnoća bi trebala biti isključena.
Ostalo mi je još 5 pilula za popiti. Mogu li sada prestati piti pilule i ne popiti ovih 5?
Zadnji nezaštićeni odnos bio je 30.7. Uplašila sam se i htjela bi ih prestat piti.
Unaprijed hvala.

01.08.2014. 20:30

Prestanite svakako.

kampala

03.08.2014. 14:20

Poštovani dr.Šakoronja,

Pila sam prvi puta ikako pilule i to svega 2 mjeseca isključivo kao sredstvo zaštite. Izašla sam iz veze s partnerom i ne vidim više smisao pijenja. Je li pametno da prestanem sada piti ? Imam 25 godina i nemam nikakvih zdravstvenih tegoba.
S obzirom da ne mogu prognozirati hoću li skoro ulaziti u vezu i koliko će ona potrajati, zanima me je li pametno piti pilule tako par mjeseci pa prestati piti ih i tako u krug?
I jedno tehničko pitanje. Imam privatni recept na Lindynette na godinu dana, mogu li par mjeseci prestati podizati lijek pa onda opet npr. u proljeće podići pilulem (ako tad npr. opet uđem u vezu) ili ću tada morati radi te pauze opet vaditi novi recept radi neredovitog podizanja lijeka? Hvala lijepa.

04.08.2014. 00:55

Svojoj liječnici recite za stornira recept.
Ako ne vidite potrebu za uzimanjem slobodno prekinite uzimanje.

sareno.siva

04.08.2014. 16:10

Dobar dan

pijem Lindynette 20 2 mjeseca,pocela sam ih piti kako mi je ginekologica rekla,prvi dan menstrualnog ciklusa, dosla sam do 7-dnevne pauze,i krvarenje je pocelo dak nakon sto sam prestala piti tablete. Nakon 7 dana sam ponovno krenula. Nijednu pilulu nisam zaboravila popit, 2 put se desilo da sam zakasnila, oba dva puta u prvom mjesecu uzimanja tableta, inace pijem u 11 sati,a jednom sam uzela u 4 ujutro drugi put u 8 ujutro. Inace mi se zna desit da popijem u 12,a ne u 11,ali je doktorica rekla da je to uredu. Kada sam zakasnila 9 sati sa pilulom,ostalo mi je jos 6 tableta,ali u uputstvima pise da su potrebne drukcije mjere uzimanja tableta ako se sa tabletom kasni vise od 12 sati,pa sam najnormalnije nastavila. Sada sam zavrsila drugu kutijicu, u petak sam popila zadnju tabletu,a krvarenje jos uvijek nije nastupilo (ponedeljak), a posto sam dosta panicna osoba, strah me izostanka mjesecnice,a nemam nikakve simtome da ce ubrzo dobit (prije sam uvijek znala nekoliko dana ranije zbog bolova u ledjima i trbuhu). Je li to normalno?

Unaprije hvala

04.08.2014. 21:45

Normalno je. Trudite se biti točna u uzimanju.

sareno.siva

04.08.2014. 21:45

Ispravak,krivo sam napisala, kad sam sa tabletom kasnila 9 sati,to je bilo u zadnjem pakiranju tableta,na pocetku uzimanja (ispitni rokovi su mi sve pomutili u glavi)

05.08.2014. 11:00

Odgovor je isti.

bika94

05.08.2014. 16:20

Poštovani, utječu li tablete Zoltex za želudac i kapsule cinka na Lindynette 20?
I možete li mi još reći... idem uskoro na more i tamo smo u kampu i nemam nigdje hladno mjesto za držati pilule, a u šatoru bude jako vruće. Je li bolje da ih držim u frižideru? Ili se pilulama ništa neće dogoditi za tih 6 dana što će biti na temp višoj od 25ºC?

05.08.2014. 19:45

Ne utječu. Bolje ih držite na hladnom.

dennygirl

07.08.2014. 15:25

Poštovani,
zbog izostanka menstruacije sam pila sam tablete Dufaston sveukupno sedam mjeseci, u razmacima od dva-tri mjeseca. No nedavno sam se prebacila na Lindynette zbog zaštite. Zadnju tabletu Dufastona sam popila 27.7. i nakon toga je nastupila menstruacija. Moja ginekologica mi je rekla da počnem piti Lindynette kada mi završi menstruacija, no kako nisam bila u mogućnosti doći do tableta ja sam prvu popila dva dana nakon završetka menstruacije, tj. jučer. Zanima me dali je to bilo ispravno i jesam li sada zaštićena, jer sam u uputstvima pročitala da se pilule trebaju počet piti prvi dan menstruacije. Hvala vam na odgovoru.

07.08.2014. 20:00

Niste zaštićena. Trebali ste početi uzimati s prvim danom menstruacije.

dennygirl

07.08.2014. 20:55

Hvala na odgovoru, još me samo zanima dali da sljedeću kutiju počnem piti dan nakon stanke od sedam dana ili drugačije?

08.08.2014. 11:25

Tako je.

marina027

11.08.2014. 22:45

Postovani,
Koristim lindynette 20 8 mj. Nikada nisam kasnila s uzimanjem pilula ili je zaboravila. Nedavno sam se zaposlila i radim po cijele dane do 3 u noci. Pilule sam uzimala u 8 ujutro,ali ovaj tjedan ko da sam ukleta ..nisam se mogla probuditi od umora i uzimala sam ih oko 11 ili 12 sati, a danas sam zaboravila ponjeti na posao i uzela tek u 6 popodne. Imala sam odnose u tih tjedan dana nepravilnog uzimanja. Postoji li velika mogucnost trudnoce? (btw. Prakticiramo uvijek prekinuti snosaj)

12.08.2014. 10:10

Ne postoji velika šansa. Ali kod svih niskodozažnih pilula trudite se biti što točnija u uzimanju.

marina027

12.08.2014. 16:25

Da koristimo dodatnu zastitu do kraja blistrta ili nije potrebno?

12.08.2014. 21:50

Nije nužno.

Emily5

13.08.2014. 23:55

Poštovani,

krajem 6.mj. sam prestala piti kontr. pilule nakon 5mj., menstruacija je normalno
uslijedila nakon par dana, a sad mi je došla nakon točno 39 dana (pretp.da je radi
prestanka uzimanja malo kasnila). Mene zanima sljedeće...naime, prije uzimanja
pilula, menstruacija mi je trajala 4-5 dana, ali sad mi je bila oskudna, trajala je
praktički 2 dana, a ostala 2-3 dana gotovo ništa (ugl.samo prilikom brisanja). Da li
je to posljedica prestanka uzimanja kontracepcije ili je možda neki drugi razlog?
Moram napomenuti da nisam imala odnose nakon što sam prestala piti lindynette.

Nazad
1 ... 50 51 52 53 54 55 ... 77
Naprijed