Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Lindynette 20

Autor Poruka

pticicasaza

17.06.2014. 00:15

Postovani, da li je uz pomoc Lindynetta 20 moguce odloziti menstruaciju? Redovno ih pijem vise od pola godine i odlozila bih ciklus zbog letovanja.

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.06.2014. 11:55

Moguće je. Uzimajte ih kontinuirano dakle bez pauze od sedam dana.
Uzmite blister do kraja i ne radite pauzu već odmah nakon tog blistera krenite na novi.

zita1116

27.06.2014. 12:45

Poštovani,
od 2009. su mi primijetili povećanu štitnjaču, ali razine hormona su bile uredu pa nisam koristila nikakvu terapiju sve do danas. propisan mi je euthyrox 50. Zanima me smanjuju li lindynette 20 utjecaj euthyroxa ili obrnuto smanjuju li euthyrox utjecaj lindynetta. moje sljedeće pitanje je postoji li kakva opasnost ako pri terapiji ostanem na lindynettama tj. trebam li možda prestati s kontracepcijom. Puno hvala na odgovoru.
Lijep pozdrav.

27.06.2014. 23:20

Ako ste eutireotična i ako je doza euthyroxa dobro titrirana možete uzimati pilule dalje.

zita1116

30.06.2014. 11:00

Poštovani,
puno Vam hvala na odgovoru. Budući da tek počinjem s terapijom vezanu za štitnjaču i da mi je doktor rekao da moram na češće kontrole kako bi se utvrdila najbolja terapija, tj. da će se terapija mijenjati, odlučila sam prestati s kontracepcijskim pilulama. Zanima me sada koliko mi je pametno prekidati s pilulama i kakve se posljedice mogu javiti? Koliko tijelu treba da dostigne ravnotežu i da se menstruacija normalizira? Lindynette 20 sam pila 2 godine. Ispričavam se na smetnji. Puno hvala na sljedećem odgovoru!
Lijep pozdrav.

aspera1

30.06.2014. 14:30

Dobar dan. Imam jedno pitanje u vezi moguće trudnoće kod lindynetta. Znam da vrlo vjerojatno paničarim bezveze, ali vrijedi provjeriti.
Naime, ovo mi je prvi mjesec da sam pila tablete, sada trenutačno imam pauzu od 7 dana, danas mi je 7 dan. Dobila sam menstruaciju drugi dan nakon prestanka uzimanja. Imala sam nezaštićen spolni odnos noćas, te moje pitanje je postoji li kakva mogućnost da sam ostala u drugom stanju, makar znam da sam pod zaštitom i kad su dani pauze, ali svejedno pošto je 7 dan, a sutra bi trebala početi s uzimanjem nove kutije.

30.06.2014. 22:50

Zita možete prestati s pilulama. Ne bi trebalo biti nikakvih posebnih problema.

30.06.2014. 22:50

Aspera ne brinite neće doći do trudnoće.

sandra.P

02.07.2014. 18:15

poštovani..imam 21 god..i prije uzimanja lindynetta sam imala redovne cikluse 29-33 dana,uredni jajnici,oba..uzimala sam ih 2,5 godine i prije 2 mjeseca sam prestala..prvi mjesec po prestanku me bolio desni jajnik,otisla sam ginekologu ustanovio je da me boli desni jajnik radi ovulacije..drugi mjesec (tj.ovaj) sam otisla k njemu na redovni pregled i zaboravio je da smo radili uzv pa ga je napravio opet i rekao da imam ovulaciju na desnom jajniku..potom sam ga pitala da li se zabunio reko je da ne...meni je cudno sto imam 2 mjeseca za redom ovulaciju na desnom jajniku.. da li je to posljedica pilula tj nekog trenutnog poremecaja? ili mi je lijevi jajnik prestao raditi? jako me strah. hvala

03.07.2014. 00:45

Zašto ne bi ovulacija bila dva ili tri mjeseca na istom jajniku?
Obično je tako .

pitanjeee

03.07.2014. 00:45

Pozdrav.Moj ginekolog mi je prepisao Lindynette 20,to mi je ujedno i prvi put da koristim pilule za kontracepciju,
krenula sam da ih pijem prvi dan menstruacije, da li sam od prvog dana zasticena? I zanima me da li mast sa antibiotskim
dejstvom,za dermatolosku upotrebu,Hidrociklin,umanjuje dejstvo pilule? Unapred se zahvaljujem.

more666

03.07.2014. 15:45

poštovani, od prvog dobivanja menstruacija mi je bila neredovita. sad imam 20 godina i ginekologinja mi je prepisala lindynette 20 i rekla da ih počnem piti prvi dan krvarenja. no već skoro 4 mjeseca nema mjesečnice pa mi je druga ginekologinja rekla kako ih mogu početi piti već danas ako nisam trudna, a sigurna sam da nisam. danas sam popila prvu tabletu. sad ne znam kako da pijem ako dobijem mjesečnicu, hoću li popiti svih 21 pa čekati 7 dana pa novu kutiju. molim vas da pomognete. unaprijed hvala

sandra.P

03.07.2014. 17:30

nisam znala da je to normalno..da li postoji mogucnost da mi se lijevi jajnik od pilula vise ne probudi?

03.07.2014. 23:45

More, da uzimate 21 dana pa sedam dana pauze.

03.07.2014. 23:45

Sandra nije moguće.

03.07.2014. 23:50

Pitanje zaštićena ste od prvog dana. Ne umanjuje.

pticicasaza

04.07.2014. 16:20

Postovani, sinoc sam zaboravila popiti pilulu, pijem ih uvece oko 22h, setila sam se jutros i popila je oko 10:15, do kraja blistera imam jos 6 pilula. Da li sam i dalje zasticena ili je potrebna dodatna zastita? Hvala

05.07.2014. 01:45

Dodatna zaštita do kraja blistera.

pitanjeee

09.07.2014. 17:05

Postovani,interesuje me da li je moguca pojava vena po grudima,
(jako malo vidljivo)od Lindynette 20,i to pred menstruaciju?Hvala unapred

09.07.2014. 18:30

Da često se vidi. Ali nije samo posljedica uzimanja pilula.

Nazad
1 ... 48 49 50 51 52 53 ... 77
Naprijed