Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
09.04.2014. 09:45
Nastavite dalje s uzimanjem. Iduće menstruacije bit će manje bolne. Kod nekih pacijentica treba malo duže vremena za smanjenje menstrualne boli.
Svakako isključite i organski uzrok dismenoreje/ polipi, miomi, endometrioza/
|
kaca_prase
|
12.04.2014. 21:20
Postovani,
koristim lindynette 20 vec dve godine, do sada sam naredno pakovanje uvek pocinjala da koristim petkom u 16h, juce sam zaboravila da popijem a trebalo je da pocnem nvo pakovanje pocela sam danas u 16h , tj.24 casa kasnije , da li to ima nekog uticaja sada na zastitu i da li treba da popijem svih 21 tabletu ili 20, onu jednu sto sam preskocila da ne pijem ??? Imala sam ne zasticen seksualni odnos nedelju dana pre, tj. kada sam zavrsila pakovanje, da li postoji mogucnost da dodje do trudnoce ako prvu narednu pilulu nisam popila, nego sam polila sa danom zakasnjenja.
Unapred hvala.
Pozdrav
|
|
12.04.2014. 22:25
Uzimajte dalje do kraja blistera. Dakle uobičajno. Ne radi se o mogućnosti trudnoće.
|
sandra.P
|
17.04.2014. 14:05
Poštovani, jučer sam popila 18.tu pilulu i nakon 2 sata sam povratila za sat vremena sam uzela još jednu pilulu i nadalje je bilo sve ok. u blisteru imam jos 2 pilule. znam da nije potrebno koristiti dodatnu zastitu ali ja radije bih. koliko dugo se trebam dodatno stititi? i da li sam od sljedeceg blistera normalno zasticena? Puno hvala!
|
|
17.04.2014. 18:35
Ne trebate se dodatno štititi.
|
domina
|
18.04.2014. 10:25
Poštovani,
pijem lindynete 20 i sada sam na pola druge kutije.
Međutim opeklsa sam prste i na njma se se pojavile opekotine, te mi je doktor opće prakse prepisao Cefaleksin kapsule 500 mg 2 x 2 tablete terapija treba trajati 4 dana.
Interesira me da li one smanjuju učinak kontarcepcijskih tableta i da li je potrebna dodatna zaštita i koliko dugo
|
|
18.04.2014. 10:55
Ne umanjuju.
|
anjica940
|
19.04.2014. 10:15
da li mozete da mi pomognete? koristim pola godine Lindynetre20 i mestrualni ciklus mi je redovan (otkako uzima dobijala sam menstruaciju petkom izuzev jednog puta kada sam dobola narednog dana) juce sam trebala da dobijem i nisam a danas nema nikakvih znakova ktvarenja st da radim?
|
|
19.04.2014. 14:45
Dobit ćete. Pauza traje tjedan dana.
|
Ana201990
|
19.04.2014. 18:20
Poštovana,
Nedavno sam počela uzimati Lindynette 30 (još uvijek sam na prvoj kutiji, a to su mi ujedno i prve pilule). Međutim, negdje u lipnju ili srpnju (još uvijek nije definiran datum), moram na operaciju vađenja pločica iz gležnja. Operacija bi trebala biti rutinska, uz maksimalno dva dana ležanja u bolnici. Zanima me moram li doista prestati uzimati kontracepciju mjesec dana prije operacije? S ginekologicom nisam o tome razgovarala, i tek sam naknadno, čitajući upute, doznala da bi trebalo napraviti pauzu.
Unaprijed hvala na dogovoru.
|
|
19.04.2014. 21:05
Morate barem 15 dana pred zahvat.
|
Healy
|
21.04.2014. 16:35
Poštovani,
imam 22 godine, već dvije godine pijem Lindynette 20, prije toga sam 2 godine pila Logest. U početku kad sam počela s Lindynettama sve je bilo super, nikakvih problema, nuspojava, no sad u barem zadnjih pola godine, zapravo već godinu dana ovo što mi se događa nije normalno... Tek sam neki dan posumnjala da su pilule uzrok mog ludog ponašanja, teških promjena raspoloženja, depresivnih stanja, raznih paranoja, sumnje i strahova... Prije je pms počeo tek nakon što sam popila sve pilule i trajao je 3 dana dok nije menstruacija došla, s vremenom se vrijeme pms-a povećavalo toliko da me sad ulovi i tjedan dana prije kraja blistera i ne mogu se kontrolirati kakav mi košmar nastane u glavi. Nikad mi nitko nije rekao da mogu izluditi od pilula... Danas mi je zadnja pilula u ovoj kutiji i ne znam što da radim sad dalje? Što mi Vi kao doktor preporučate? Jer jedno je jasno, više ne budem nikako i nikad pila ove pilule jer su mi zaista uništile psihu toliko da u tim danima pms-a ja samu sebe više ne poznam i ne mogu to izdržati više... Zadnje pretrage krvi koje sam radila bile su sasvim u redu...
|
Healy
|
21.04.2014. 16:35
P. S.
zaboravila sam napisati, zadnjih par mjeseci također sam dobila takve užasne prišteve po licu i leđima, a ja pak imam takav ten da ni tijekom puberteta ni najgorih menstruacija prije nisam dobila ni jedan prišt, a sad samo bujaju bez prestanka...
|
|
21.04.2014. 17:15
Promjenite pilule u dogovoru s vašim ginekologom ili napravite pauzu od uzimanja par mjeseci.
|
Emily5
|
21.04.2014. 23:10
Poštovani,
pijem lindynette 20, jučer sam imala proljev (dijareju) 3 sata nakon što
sam popila pilulu, no nisam uzela dodatnu pa me zanima koliko dugo
se trebam dodatno zaštititi? Pretp.do početka uzimanja novog blistera?
Hvala Vam na odgovoru.
|
|
22.04.2014. 10:20
Kroz sedam dana.
|
sandra.P
|
23.04.2014. 23:50
imala sam odnos 3 dana prije proljeva bez zaštite da li je moguća trudnoća?
|
|
24.04.2014. 11:40
Šansa je mala.
|
sandra.P
|
24.04.2014. 11:45
ispričavam se na postu no nije objavljen u cjelosti pa cu ga ponovno napisati..nakon 18.pilule sam povracala i popila sam 19.pilulu, sljedeci dan sam popila 20.pilulu i imala proljev unutar 2 sata i nisam popila rezervnu sljedeci dan sam popila 21.pilulu i napravila pauzu,menstruacija je dosla normano..zadnji odnos sam imala 3 dana prije proljeva..zanima me mogucnost trudnoce? te koliko se moram dodatno sititi? i da li mi je zastita potpuna u sljedecem blisteru?
|
|
24.04.2014. 23:55
Ne radi se o trudnoći. Ne treba dodatna zaštita sa sljedećim blisterom.
|