Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
31.03.2014. 01:05
Nastavite dalje s uzimanjem.
|
ajneska
|
01.04.2014. 20:50
Poštovani
počela sam uzimati kontracepcijske pilule (lyndinette 20) prvi put prvenstveno radi zaštite. pročitala sam puno različitih mišljenja o nastupanju zaštite kod istih ako se ne počnu uzimati na prvi dan menstruacije. ja sam ih uzela na dan kad sam mislila da sam dobila menstruaciju (tad sam je i trebala dobiti), bili su prisutni svi uobičajeni simptomi te krvarenje i taj dan sam i uzela prvu pilulu. međutim, menstruacija se nije nastavila u uobičajenom tonu nego sam par dana imala vrlo slabo, smeđe krvarenje. tek nakon par dana mi je počelo normalno krvarenje. strah me je da onaj moj prvi dan zapravo nije bio prvi dan menstruacije nego da sam ih popila prije dolaska menstruacije, ako je to slučaj, vrijedi li ono što piše u uputsvima da zaštita nastupa nakon tjedan dana? neki govore da tad zaštita nastupa tek s drugom kutijom pilula, nadam se da nije tako. mislila sam pričekati da prođe 2 tjedna da bi bila sigurna. Molim Vas, uklonite moje strahove
|
|
01.04.2014. 22:25
Odgovorio sam vam.
|
bika94
|
02.04.2014. 23:35
Poštovani,
Pijem Lindynette svaki dan u 20h. Međutim, sad kad se pomicao sat...ja sam nastavila piti u 20h po novom vremenu... imali to kakve veze? Jesam li ipak do kraja kutije trebala piti po starom u 20h odnosno po novom u 19h. Jer ovo sad ispada kao da svaki dan uranim s pilulom sat vremena... moze li zastita biti smanjena?
|
|
03.04.2014. 11:40
Zaštita nije umanjena. Uzimajte kako želite. Sat vremena ništa ne znači.
|
monyb
|
03.04.2014. 11:45
konristim lindynette 20 prvi puta. na 8.sam danu. poćela sam ih piti naravno na prvi dan mjesećnice. ali pošto moje mjesećnice traju po 5 dana danas je 8 dan i ja još uvijek imam lagano krvarenje,tj.više kao neka sukrvica pa me zanima o ćemu se to radi? da li bih trebala proći do svog ginekologa?
|
|
03.04.2014. 18:00
Ne trebate nigdje. To je početno privikavanje na pilule.
Dalje uzimat po shemi i ne obazirite se na to.
|
KETY2303
|
04.04.2014. 12:50
Postovani!
Koristim kontracepciju lindynette 20. Imala sam problem s otkucajima I tlakom te sam imala tesku stresnu situaciju. Doktorica mi je pripisala Kordobis za srce te Luxetu antidepresiv I po potrebi normabel. Nije mi mogla odgovorit da li ti lijekovi smanjuju ucinkovitost pilula. Moj ginekolog je na godisnjem I nemogu stuoiti u kontakt sa njim. Zanima me da li mogu popiti te tablete I da li ce mi smanjiti ucinkovitost kontracepcije. ? Takodjer me zanima za moju sestru koja isto pije lyndinette 20 da li antibiotik minociklin smanjuje ucinkovitost kontracepcije?
Zahvaljujem na odgovoru..
|
|
04.04.2014. 23:10
Minociklin umanjuje učinak pilula. Navedeni lijekovi ne umanjuju učinak pilula, ali bih vam savjetovao dok uzimate navedene lijekove ne uzimate pilule dok se stanje malo ne popravi.
|
zita1116
|
06.04.2014. 12:05
Poštovani,
pijem Lindynette 20 dvije godine. Prije otprilike godinu dana sam prvu put imala gljivičnu infekciju uzrokovanu Candidom. Otada mi se nakon svakih par mjeseci zna pojaviti tjedan dana prije menstruacije. Čitala sam da pilule mogu biti uzrok tome. Zanima me:
1.) može li se bolest trajno ukloniti odnosno da se više ne pojavljuje?
2.) možete li mi preporučiti neku kremu koja ne umanjuje djelovanje pilula?
3.) trebam li promijeniti pilule ili bi se to događalo s bilo kojim pilulama budući da sam sklona tome?
Hvala Vam na odgovorima, LP!
|
|
06.04.2014. 13:15
1. Ne možete
2. Canesten krema
3. Promjenom pilula nećete ništa dobiti. Savjetujem terapiju vaginaletama i kremom kod vas a partnera kremom.
|
monyb
|
07.04.2014. 14:25
Poštovani,
koristim lindynette 20,da li Rinolan ili Escontral tablete umanjuju ućinak kontracepcije
|
|
07.04.2014. 17:30
Umanjuju.
|
monyb
|
07.04.2014. 18:45
znaći potrebna je dodatna zaštita iako sam popila samo jednu tabletu
|
mucki
|
07.04.2014. 18:45
Doktorica mi je propisala tablete radi neredovitih menstruacija i kontracepcijske zastite. Menstruacija nije dosla na vijeme, ali se pojavio smedi iscjedak koji je trajao par dana i nakon toga se poceo pojavljivati tamniji iscjedak s malo krvi (potreban samo mali ulozak) pa sam uzela prvu tabletu par dana nako toga . Nakon prve tablete je nestao smedi iscjedak. Zanima me kolko su tablete sigurna kontracepcija u slucaju da se ovaj iscjedak ne broji kao menstruacija?
|
|
07.04.2014. 22:00
Mucki pitanje je da li se radilo o menstruaciji!
|
|
07.04.2014. 22:00
Monyb dalje imajte odnose sa zaštitom.
|
mucki
|
08.04.2014. 11:25
Dakle, potrebna je dodatna zastita, koliko dugo? Tablete pijem vec deset dana.
Hvala na odgovoru
|
|
08.04.2014. 12:50
Ne treba ako redovito uzimate pilule.
|
spomenka027
|
09.04.2014. 00:00
Postovani,
Koristim lindynette 20 i prvenstveno sam pocela koristiti zbog neredovitih, ali uzasno bolih M.
Koristim ih 3 mj. Ali i dalje imam vrlo bolne i obilne M.
Postoji li neko rjesenje da se bolovi konacno smanje?
Unaprijed hvala,
LP!
|