Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
19.03.2014. 17:45
Ne treba dodatna zaštita.
|
pticicasaza
|
24.03.2014. 22:25
Postovani, pijem Lindynette 20. Znam da bi sa novom kutijom trebalo da se zapocne petog dana ciklusa, medjutim ja uvek dobijem menstruaciju treceg dana pauze izmedju dve kutije, tako da sa novom kutijom zapocnem sestog dana ciklusa. Da li je to normalno?
|
anonimna7
|
25.03.2014. 09:15
Postovana doktorice, molim Vas za odgovor. Hvala!
prije sam pila novynette dosta dugo (uz par pauza), napravila sam pauzu od 2mj (prekinula sam kutiju, nisam ju popila do kraja) i nakon dva mjeseca pocela sam piti lyndinette, po preporuci moje ginekologice. Pocela sam ih piti drugi dan menstruacije, a ne prvi kao i obicno. Nikad nisam imala problema sa menstruacijom i uvijek bi dosla 3,4 dan od zadnje pilule.
Sad je vec 5 dan nakon zadnje pilule i jos nema menstruacije. Samo lagana sukrvica, jako oskudna, koja se javila 4.dan.
Tablete sam pila svaku vecer u priblizno isto vrijeme, a prvih 14 dana od uzimanja nisam imala spolne odnose. Tokom odnosa uvijek dodatno pazim i prekinem snosaj pri kraju, ali otprilike na 18 tableti nam je pobjeglo.
Da li izostanak/kasnjenje menstruacije moze biti znak trudnoce u mom slucaju? (s obzirom da sam pocela piti pilule drugi dan menstruacije, a ne prvi dan)
Hvala unaprijed!
(izvinjavam se ako je pitanje duze al zabrinuta sam)
|
|
25.03.2014. 17:55
Pticica saza da li vi ćitate upute o lijeku?
Dakle uzimate pilule 21 dan a nakon toga radite sedam dana pauze a osmi dan krenete s novim blisterom ( Drugim rječima ne obazirite se na to kad ste dobili menstruaciju)
Dakle 21-7 pauze -21- 7pauze i tako dalje.
|
|
25.03.2014. 17:55
Anonimna ne radi se o trudnoći. Nastavite dalje uzimanje prema ppopisanoj shemi.
|
Emily5
|
25.03.2014. 21:45
Poštovani,
imam jedno pitanje. Pijem lindynette 20, danas sam popila 11. pilulu iz drugog blistera,
a već 3,4 dana primjećujem sukrvicu ili smeđi iscjedak (uglavnom pri mokrenju nakon
brisanja). Malo sam zabrinuta pošto mi se to nije dogodilo pri uzimanju prvog blistera...imam
redovito odnose i pilule uzimam svakodnevno u isto vrijeme (osim par puta kad sam popila
sa zakašnjenjem od nekih sat vremena). Molim Vas za Vaše mišljenje.
|
|
26.03.2014. 11:35
Radi se o spoting krvarenju. Uzimajte dalje po ustaljenoj shemi.
|
Emily5
|
26.03.2014. 12:50
Hvala na odgovoru, lp!
|
|
26.03.2014. 21:40
Molim.
|
ana361
|
27.03.2014. 09:10
Lijep pozdrav! Ovako, ginekolog mi je propisao Lindynette 20 kao kontracepciju, pila sam ih 10 mjeseci i zatim prestala u kolovozu 2013. (prekinula sa dečkom pa nisam htjela više piti). Od tada menstruaciju sam dobila u 11 mjesecu i u 1 mjesecu (i prije pijenja su mi bile neredovite). I sad, nedavno sam bila na sistematskom pregledu i doktorica mi je rekla da pod hitno odem to riješiti, ali stvar je u tome što sam studentica i moj ginekolog nije u gradu u kojem studiram, a u ovom gradu pronaći novog koji prima pacijente je lutrija. Pa me zanima hoće li mi terapija biti ista jer onda mogu svog ginekologa kontaktirati telefonski da mi samo pošalje kako sam to dosad radila ili da izgubim još mjeseci života zivkajući tko će me primiti. Hvala!
|
larisa123
|
27.03.2014. 09:25
poštovani, pijem lindynette vec 2 godine, menstruaciju sam svaki put dobila 3 dan pauze i pocela bi sa krem iscjetkom te bi nakon 3-4 sata dobila pravu menstruaciju, zadnja 2 mjeseca se to produljilo, 4 dan pauze dobim krem iscjedak svega par kapi a tek drugi dan dobim pravu menstruaciju. zasto dolazi do tolikog odstupanja od krem iscjetka do pocetka menstruacije? i vidim da je to vrijeme sve dulje. bi li trebala prestati piti pilule? hvala!
|
|
27.03.2014. 20:45
Ana , nazovite svog ginekologa i rješite to. Recept možete podići u bilo kojoj apoteci u RH.
|
|
27.03.2014. 20:45
Larisa, mislim da su vam iste preslabe. Sugerirao bih Lindinete 30.
Konzultirajte svog ginekologa.
|
larisa123
|
28.03.2014. 08:00
ja se ispričavam što nisam navela da pijem lindynette 30. Ukoliko bi trebala ići na jače pilule to su diane 35? a to ne bih željela piti. Bi li mogla unatoč ovim tegobama nastaviti piti lindynette 30 ili bi iz zdravstvenih razloga morala ipak početi piti diane 35? Hvala!
|
|
28.03.2014. 10:20
Mislim da vam trebaju trifazični kontraceptivi npr. Triquilar.
|
iva321
|
28.03.2014. 14:55
Poštovani,
ovo je prvi put da pijem pilule i svoju prvu pilulu sam popila 23.3. u 21 sat. Sljedeće jutro sam imala proljev i povraćala sam nekoliko puta sve do 19 sati. Taj dan sam opet popila pilulu u 21 sat i sljedeći dan nisam povraćala al sam imala meku stolicu. Jesam li zaštičena i trebam li uzimati dodatnu zaštitu tijekom spolnog odnosa? Pijem lindynette 20.
|
|
29.03.2014. 00:25
Za svaki slučaj sedam dana dodatne zaštite.
|
ucilica
|
30.03.2014. 12:05
Poštovani, djeluje li antibiotik Azitromicin sandoz 500mg na učinak Lindynetta 20? ako djeluje koliko dugo treba korisiti dodatnu zaštitu? Hvala na odgovoru.
|
|
30.03.2014. 17:25
Ne treba dodatna zaštita.
|
NikaMo
|
30.03.2014. 17:25
Dobar dan.Dobila sam lindynette zbog neredovite menstruacije i trebala bi ih poceti uzimati prilikom prve menstruacije.
to je bilo jucer,krvarila sam i uzela prvu tabletu.Danas krvarenja nema,samo oskudan blago krvav iscjedak.Da nastavim
uzimati tablete ili sto?Hitno,hvala
|