Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Lindynette 20

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.02.2014. 17:40

Coco, nije mi poznat taj preparat. Napišite sastojke istog.

HollyV

08.02.2014. 15:10

Poštovani,

06.02. popila sam posljednju tabletu prve kutije Lindynette 20 i sad sam na sedmodnevnoj pauzi...
Zanima me koje vitamine mogu uzimati, a da ne smanjuju djelotvornost kontracepcije?
Kad sam započela s kontracepcijom, prestala sam piti Plivit C i B-complex. Samo sam nastavila piti magnezij.
Možete li mi reći koje vitamine mogu bez bojazni nastaviti uzimati? I koje biste mi preporučili da uzimam s obzirom na to da uzimam kontracepciju?
Hvala na odgovoru.

Lijepi pozdrav!

08.02.2014. 19:00

Sve vitamine možete uzimati.

spomenka027

09.02.2014. 03:40

Postovani,
Zanima me utjece li ketonal na djelovanje pilula?
U uputstvima ketonla pise ovako: ucinak mifepristona (hormonski lijek protiv zaceca) moze biti smanjen ako se koristi istodobno s nesteroidnim antireumaticima. Nesteroidni antireumatici se ne smiju uzimati 8 do 12 dana nakon primjene mifepristona.
Eh sad..meni je 2. Dan pauze, glavobolja je stvatno bila nepodnosljiva i popila sam jedan ketonal (inace ih ne konzumiram bas, samo u ekstremnim situacijama)
I jel' onda ima utjecaja ili ne?
Unaprijed hvala i hvala na razumijevanju! happy

09.02.2014. 15:00

Mifepriston nije kontraceptiv nego abortiv. Nije registriran u Hrvatskoj.

ivana.p

12.02.2014. 10:45

poštovani, jučer sam popila pilulu nakon obilne večere sa 2 i pol sata zakašnjenja. povraćala sam nakon obilne večere u 5 ujutro, od popijene pilule je proslo 6 sati. zanime me da li se pilula apsorbirala pošto sam se bila prenajela da li je uopće preko toliko punog želuca mogla doći do tankog crijeva? Hvala.

12.02.2014. 11:25

Apsorbirala se ne brinite.

minicamini

13.02.2014. 14:35

pijem lindynette vec nekoliko meseci, na trecoj piluli pakovanja za ovaj mesec imala sam odnos bez zastite(ujedno i jedini odnos ovog meseca), a zaboravila sam popiti poslednje dve pilule iz pakovanja i danas dobila menstruaciju. zanima me da li je moguca lazna menstruacija tj mogucnost trudnoce iako je proslo 17 dana od odnosa do zaboravljene pilule?

13.02.2014. 17:10

Nije lažna. prava je . Skratili ste ciklus tim što niste uzeli zadnje dvije.

josipica90

14.02.2014. 15:40

Pozdrav,
molim vas odgovor. Lindynette 20 sam počela nedavno piti, neki dan sam popila zadnju pilulu. Sada mi je 4.dan pauze, još nisam dobila menstruaciju. Odnos sam imala samo jednom i to na 18. piluli s dodatnom zaštitom (kondomom). Kolike su šanse za trudnoću? Valja naglasiti da sam prije ovih pilula pila Novynette 2, 5 godine..hvala vam na odgovoru!

15.02.2014. 03:25

Ne radi se o trudnoći. Doći će.

jelenaj01

15.02.2014. 12:50

poštovani,
jučer sam nakon sedmodnevne pauze počela piti drugu kutiju lindynetta 20.
međutim došli su mi nalazi papa testa koji nisu dobri. u pitanju je cin II i hpv.
u svoj toj strci sam nakon što sam posjetila ginekologa zaboravila pitati smijem li i dalje piti lindynette 20?
bojim se da neće utjecati na daljnju proceduru uzimanja brisa i ostalo što slijedi sljedeći tjedan (i narednih tjedana)...
da nastavim piti lindynette 20 ili da prestanem? (jučer sam uzela prvu tabletu druge kutije.)

15.02.2014. 16:40

Smijete uzimati, no neko vrijeme vam ne treba kao zaštita jer morate rabiti kondom kao metoda zaštite od daljnje propagacije hpv virusa.

jelenaj01

15.02.2014. 20:10

da, toga sam svjesna.
jako su mi skratile trajanje simptome PMS-a, trajanje menstruacije i količinu krvarenja pa mi je drago mi je što ću ih moći nastaviti koristiti prvenstveno zbog toga.
hvala na odgovoru.

16.02.2014. 06:55

Molim.

ucilica

16.02.2014. 22:25

Poštovani,
imam jedno pitanje, pijem lindynette 20, jucer mi je bila 4 tableta iz blistera.
Popila sam tabletu jucer u 12 sati i nakon toga imala spolni odnos. Problem je u tome što sam oko 20h tu vecer imala probavnih tegoba, tj. povracala sam.
Tegobe su jos tu vecer prestale. U uputstvima sam procitala da posto je proslo dovoljno sati da se tableta razgradi,
moram samo normalno nastaviti piti tablete i nije bila potrebna tableta iz rezervne kutije.
Zanima me je li onda zastita bila potpuna za vrijeme tog spolnog odnosa iako je povracanje bilo dosta vremena nakon tog?
i zanima me jos, jesam li ja zasticena iducih dana i ako nisam koliko dugo nisam?
Hvala na odgovoru

17.02.2014. 17:05

Postupite dalje prema uobičajnoj shemi uzimanja. Nikakve dodatne ne treba, te ste zaštićena u potpunosti.

pticicasaza

19.02.2014. 01:45

Postovani, nisam popila poslednju pilulu. Kada treba da pocnem sa narednom kutijom, osmi dan od dana kada sam trebala da uzmem poslednju pilulu ili dan pre i da li sam zasticena?

19.02.2014. 20:35

Nakon sedam dana pauze. Nije nužna dodatna zaštia.

Emily5

22.02.2014. 00:15

Poštovani,

zanima me koji čajevi, osim gospine trave, smanjuju djelovanje
kontracepcijskih tableta? Negdje sam pročitala da čaj od breze
također nije dobar ukoliko se piju pilule? Hvala!

Nazad
1 ... 40 41 42 43 44 45 ... 77
Naprijed