Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Lindynette 20

Autor Poruka

domina

05.03.2014. 21:10

Poštovani,
imam 46 god. i nakon desetak godina stanke ginekolog mi je za kontacepciju prepisao tablete lindynette 20. ( nisam ih još počela piti) .
U među vremenu me doktor opće prakse posla na kontrolu hormona štitnjače gdje mi je TSH 2,26, ali su mi Anti- TPO 63. Na UZ štitnjače sam tek naručena u 5 mjesec i dosada nisam pila nikakve tablete za štitnjaču. Isto tako ponekad imam problema i sa hemeroidima, drugin zdrastvenih problema nemam.
S obzirom na godine života, te na gore navedeno da li bih smjela piti navadane kontacepcijske tablete, odnosno bilo koje tablete za kontacepciju, pošto od svoga ginekologa nemogu dobiti nikakve informacije, jer kaže šta ga gnjavim sa tim pitanjima.
Molim Vas malo objašnjene u vezi kontacepcijskih tableta i godina života, odnosno do koje godine života se one mogu koristiti.
Hvala unaprijed na Vašem odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.03.2014. 21:55

Osobno mislim da s obzirom na dob niste za oralnu kontracepciju.
Unutarmaternični uložak je najbolje rješenje za vas.

looney tune

06.03.2014. 23:40

Poštovani,
uzimala sam pilule lindynette 20 samo jedan mjesec (prije nisam koristila niti jedne pilule),ali sam iz određene paranoje odlucila prestati sa njihovim uzimanjem,iako nisam imala nikakvih konkretnih nuspojava. Od tada je proslo dva mjeseca i dobila sam dvije uredne mjesecnice. Sada razmisljam da li mozda opet poceti sa uzimanjem pilula,je li to rizicno jer sam tako naglo prestala i uzimala sam ih samo jedan mjesec,a i pauza je bila relativno kratka? Citala sam da tako kratko uzimanje i prestanak i onda ponovno uzimanje nakon krace pauze povecavaju rizik od tromboze. Hvala Vam na odgovoru.

07.03.2014. 10:50

Konstatacija je istinita premda je rizik jako mali za tako što. Počnite uziamti s prvim danom menstruacije.

ariel989

08.03.2014. 14:10

Poštovani,
prošlog meseca sam prešla sa korišćenja Yaz kontraceptiva na Lindynette, pa nisam sigurna da sam to uradila na pravilan način. Obzirom da se Yaz pilule piju 28 dana, ja sam nakon popijene 28.pilule odmah sutradan počela sa kutijom Lindynetta, a pritom sam menstruaciju VEĆ DOBILA NA 27. piluli Yaz kontraceptiva. Zanimama me da li sam pravilno počela ili sam pak trebala da počnem prvog dana menstruacije, iako nisam završila sa celom kutijim Yaz-a? Ako sam pogrešila, molila bih da mi kazete da li sam u toku ovog meseca bila zaštićena od trudnoće i da li da sledeću kutiju Linynetta započnem čim mi krene menstruacija, ili da napravim pauzu od 7 dana kao što bi trebalo po uputstvu.
Unapred zahvalna!

08.03.2014. 16:05

Niste dobro postupila. Trebali ste početi s logestom 24. Dan. Dakle kad počnu bijele.
No dobro nije ni ovo velika greška. S novim blisterom logesta počnite nakon sedmodnevne pauze.

bika94

08.03.2014. 21:40

Poštovani, je li moguće da kapi Maxitrol koje su inače kapi za oko, međutim meni ih je doktor dao za upalu uha, utječu na djelovanje pilula Lindynetta 20? S obzirom da su kapi kombinacija kortikosteroida i antibiotika.

ariel989

08.03.2014. 21:40

Ok, hvala na odgovoru. Samo još jedno pitanje, čisto da budem sigurna, pošto sam pogrešno krenula da li to znači da će nakon započinjanja nove kutije zaštita biti potpuna?

08.03.2014. 22:40

Bika ne umanjuju učinak pilula.

08.03.2014. 22:40

Ariel tada će biti.

bika94

09.03.2014. 00:35

Hvala Vam na odgovoru. Možete li mi molim Vas još pojasniti ovo što piše u uputi o Lindynette pilulama.
Neki lijekovi mogu oslabiti aktivnost jetrenih enzima. Zbog toga se može povisiti razina sastojaka pilule u krvi. Takvi su lijekovi npr. atorvastatin, indinavir, flukonazol i troleandomicin. Tako mogu djelovati i lijekovi koji utječu na apsorpciju pilula u crijevu (npr. askorbinska kiselina (vitamin C) i paracetamol).
Znači li to da paracetamol ipak utječe na apsorpciju pilule i da može umanjiti učinkovitost zaštite ili sam krivo shvatila?

09.03.2014. 12:05

Utječe svakako. No njega ne uzimate kontinuirano svakodnevno te više puta dnevno da bi umanjio učinak pilula.
Njega uzmete jednom ili dva put na mjesec i takvim povremenim uzimanjem neće umanjiti učinak pilula.

bika94

09.03.2014. 12:40

Sad ste me zbunili. Nekidan sam vas pitala utjece li maxflu na pilule. Rekli ste mi da ne utjece, a i on sadrzi paracetamol. A ja sam u jednom danu popila 3 sumece tablete maxflu-a. I poslije toga vise ne. Je li moguce da je zastita tad bila smanjena? Jer sam bas tad imala odnos s deckom...

bika94

09.03.2014. 13:05

Hocu reci...bas taj dan navecer smo imali nezasticeni odnos, a prije roga u danu sam popila 3-4 sumece tablete.

09.03.2014. 15:40

Ma neće se ništa dogoditi. Ne brinite.

Emily5

13.03.2014. 13:45

Poštovani,

prvi blister lindynette 20 sam popila prošli petak (7.3.), dakle sad bih
trebala početi s novim blisterom u subotu (15.3.) ili dan ranije?
Hvala na odgovoru.

13.03.2014. 20:20

U subotu 15.3.

sigaica

17.03.2014. 18:55

Poštovani!
trebam krenuti piti lindynette 20 ginekolog mi je rekao da pijem jednu na dan isto tako i u ljekarni 1x1, dok u upustvima piše da ih treba piti svakih 12 sati, pa Vas molim za pomoć.
Hvala

17.03.2014. 19:25

Uzima se jednom na dan. U kojim to uputstvima piše da se pije na 12 sati?
Pobrkali ste nešto.

Matkica

19.03.2014. 15:40

Pozdrav, pijem Lindynette 20 vec 6 mjeseci i zadnja dva mjeseca tijekom spolnog odnosa imam pojacani iscjedak i ponekad mi se zna pojavit neugodan miris, a tijekom pauze M mi ima miris po amonijaku, ne znam da li je to normalno s obzirom da koristim pilule? .. kupila sam si Linex Lady jer ginekolog mi je na godisnjem, a moje pitanje je da li moram koristiti dodatnu zastitu? Hvala

Nazad
1 ... 42 43 44 45 46 47 ... 77
Naprijed