Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Lindynette 20

Autor Poruka

Nataša Šemnički, dr. med.

07.06.2012. 11:10

Poštovana,
svakako prekinite piti tablete i javite se svom ginekolgu kako bih ste učinili potrebne pretrage.
S njim razgovarjate o vaginalnom prstenu kako još jedan mogući oblik kontracepcije za vas.

L.P.

larisa123

09.06.2012. 19:05

danas mi je 18 dan ciklusa...pijem pilule i do sad nisam imala nikakvih problema..jučer sam popila pilulu sat vremena kasnije i nakon toga sam imala spolni odnos pri kojem sam krvarila..i danas više ništa..što je tome uzrok? koristim vaginalete daktarin radi upale, je li moguće da su mi nadražile sluznicu pa da je zato došlo do toga ili radi zakašnjele pilule od jedan sat? prije 5 dana sam bila kod ginekologa na ultrazvuku i sve je bilo uredu sa jajnicima i sa svime..stvarno sam zabrinuta

10.06.2012. 20:25

larisa123,

krvarenje je vrlo vjerovatno vezano uz upalu i primjenu vaginaleta.
Tada je i preporučljivo ne imati odose.

L.P.

succi

11.06.2012. 10:20

Postovani,
Prije svega moram naznaciti da pijem yaz kontracepcijske pilule vec godinu i po, bez ikakvih us pojava, redovno. U proslom mjesecu sam imala samo jedan spolni odnos,i to prekinutog snosaja. Spolni odnos se desio 19 tog dana ciklusa. Taj dan sam kasnila s pijenjem tablete 6sati, sto kao sto sam procitala u knjizici sto je dosla uz tabletice je ok, jer se moze kasniti 12 sati od uobicajnog vremena uzimanja. Menustracija je dosla na vrijeme 28 dan, ali je bila oskudnija nego inace. Mozda ce zvucati cudno ali iako ja nemam nekog razloga da vjerujem da sam trudna, ipak je tu neki mali postotak sumnje. Imala sam nezeljenu trudnocu iza sebe, i jedan od simptoma su bile i bolne grudi. Grudi me sada bole, ali vrlo malo. I cak sam pocela umisljati da je ova menustracija koja je dosla na vrijeme lazna menustracija jer sam svjesna da ta pojava postoji.Ja am od prvog dana te menustracije na naovom pakovanju. Moram naglasiti da prosli mjesec sam bila pod iznimnim stresom radi ispita zavrsnih na fakultetu i finansijskih problema. Zanima me i sve ove price, da li je moja sumnja da sam trudna opravdana ili ne?

12.06.2012. 14:20

succi ,

vjerojatnost je vrlo mali ali ju otklonite testom na trudnoću.

L.P.

iva_0109

12.06.2012. 22:45

Poštovana,

Pijem Yaz otprilike godinu dana. U početku uzimanja prvih 2-3 mjueseca sam primjetila dosta promjena u raspoloženju, ali to je prošlo i sad nemam poteškoća i jedina promjena koju sam primjetila jest rast grudi. Zadovoljna sam njima, međutim saznala sam da je pilule Lindynette 20 moguće dobiti znatno jeftinije budući da su na dopunskoj listi HZZO-a. Sljedeći mjesec moram na kontrolu kod ginekologice pa sam ju mislila pitati što misli o prebacivanju na Lindynette 20, ali me zanima i Vaše mišljenje..?
Znam da su Lindynette 20 niskodozirane pilule, ali nisam sigurna jesu li jače ili slabije od Yaza? Hoće li prebacivanje na nove pilule značiti ponovno navikavanje tijela i ponovne promjene u raspoloženju, bujanje grudi i slično? MIslite li da je prebacivanje na Lindynette 20 dobra odluka?

Hvala na pomoći

13.06.2012. 11:15

iva_0109

Ako ste sada zadovoljni s Yaz tbl obično je preporuka zadržati provjerene tablete.
Lindynette 20 jesu niskodozirane pilule, podjednake razine estrogene komponete ali različite gestagene komponente od Yaza.
Zato je moguće nakon prebacivanja na nove pilule ponovno navikavanje tijela i ponovne promjene u raspoloženju, bujanje grudi, ali i nemora.
Razgovarajte s ginekologom.

L.P.

L.A.

18.06.2012. 11:35

Poštovani. Lindynette 20 propisao mi je ginekolog zbog jakih menstrualnih bolova, i stvarno mi pomažu.Tablete pijem već 5 mjeseci, i kod svake pauze sam dobila menstruaciju, dan dva kasnije. Eh sad, zadnju tabletu popila sam 14.6., i još uvijek nisam dobila menstruaciju. Svi simptomi za menstruaciju su prisutni, ali nje nema. Zašto?!Ima li to kakve veze s promjenom vremena?! Što se tiče odnosa, uz tablete uvijek koristimo kondom. Oboje smo počeli paničariti. Molim Vas ohrabrite nas! :/

18.06.2012. 16:20

L.A.

moguće je da uz nisko dozažnu terapiju izostane menstruacija jer je sluznica pretanka da bi se ljuštila.
Ipak je dodatna uputa učinite test na trudnoću.

L.p.

babooshka00

19.06.2012. 11:10

poštovani
radi bolnih menstruacija otišla sam do ginekologice po kont pilule, nakon vađenja krvi preporučila mi je Lindynette 20. Čitajući upute naišla sam na ovo "Lindynette 20 ne smijete uzimati ukoliko imate bilo koje stanje koje vas može izložiti riziku od stvaranja krvnih ugrušaka ili takvo stanje imate u obitelji" meni su mama i baka imale trombozu pa me zanima smijem li ih uzimati ili ipak ne?

19.06.2012. 12:30

babooshka00,

ponovno se javite ginekologu radi opsežnijih pretraga ( veliko koagulogram) pe prema nalazima odlučite o izboru tableta.

L.p.

Jenny_05

20.06.2012. 10:05

Ovako trebam pomoc jer sam jako neodlucna.. vec nekih godinu dana sam pila yaz i zaista sam bila zadovoljna, ali prije nekih 2 mjeseca pocela sam krvariti i to je trajalo mjesec dana i vise. te sam otisla kod ginekologice koja mi je rekla da moram promijeniti tablete jer mi ocito yaz vise ne pase. sad cekam prvu menstruaciju da pocnem piti nove tablete s tim da sam prije toga obavila i vađenje krvi prije nego mi je dala tablete...ali eto sta me zapravo muci..ginekologica me je pitala koje tablete zelim piti, dali bi pila lindynette i novynette,(novamon nesto:P) mislim da se tako zovu te nove.. ja sam rekla da moze lindynette posto za ove druge nisam cula i kad sam dosla doma malo sam prosurfala i vidjela dosta kritika na lindynette, a na ove nove sto su dosle dosta pozitivne reakcije..mislim uopce mi je glupo sto je ona meni to tako rekla kao da biram izmđu cipela..i sad se premisljam da bi radije mozda te novynette.. jer sam cula da ima dosta dobar ucinak na lice, a to mi je jako bitno, s yazom sam bila zadovoljna iako je bila povecana dlakavost (brada) ..uglavnom da ne duljim vise nego sto jesam..koja je razlika između tog dvoje???..znam da netko moze imat neke nuspojave , a netko ne i da smo svi razliciti... ali neznam sta da pocnem pit... mojoj ginekologici je mozda svejedno, ali meni nije blunk

sannya

20.06.2012. 10:20

Poštovani,
pijem Lindynette 20 2 mjeseca...sinoć sam trebala popiti predzadnju tabletu iz blistera no zaboravila sam...pijem oko 22 sata no ja sam se sjetila točno 12 sati nakon toga...u 10 ujutro i sad popila...trebam li popiti još današnju tabletu i napraviti 7 dana pauzu ili nastaviti s novim blisterom bez pauze????? hvala unaprijed

larisa123

20.06.2012. 11:00

utječe li M čaj od SUBANA protiv upale jajnika na učinak kontracepcije?

larisa123

20.06.2012. 12:20

oprostite na smetnji..danas mi je prvi dan menstruacije i inače imam obilne menstruacije, to se malo smanjilo sa pilulama..no prije 15 minuta mi je izašao kao sloj kože, krvavi, rastezljiv..što je to? jako sam se prepala,i zabrinuta sam..prosli mjesec sam bila kog ginekologija i sve je bilo uredu..te sam radi upale koristila vag.daktarin..

Ančica7

20.06.2012. 20:30

poštovana doktorice, imam 20 godina i pijem tablete već 4 godine i to Yasmin , redovito radim nalaze krvi i dosad je sve bilo uredu,nisam se udebljala niti išta slično ali sam u zadnjih pola godina primjetila smećkasti iscjedak već 10 dana prije menstruacije. normalno je da nekoliko dana prije početka menstuacije počne smećkasti iscjedak zbog stanja koje slijedi ali mislim da je ovo malo prerano. inače sam počela piti tablete zbog akni i poremećaja hormona. lice mi je od početka uzimanja tablete skroz čisto , a sad mi je ginekolog preporučio lindynette 30 , zanima me ima li mogućnosti da mi se pojave neke kožne promjene (tako sam pročitala u nuspojavama) i da li se jako razlikuju po razini hormona od yasmina? hvala unaprijed na odgovoru

21.06.2012. 10:30

Ančica7 ,
sastav estrogene komponenete je isti a razlikaje u gestagenoj komponenti što bi trebalo pomoći kod predmenstrualnog iscjedka.
Ne brinite što se tiče akni jer se i Lyndynette koriste u liječenju akni.
U slučaju perzistiranja predmenstrualnog iscjedka javite se ginekologu kako bih provjerio da li je upala uzrok.

L.p.

superflaj

21.06.2012. 14:55

poštovana doktorice, već tjedan dana imam crijevne smetnje, tj mekanu komadićastu stolicu, pročitala sam u uputama da ako u roku od 2sata od popijene pilule ne moram na wc da je sve ok, danaas trebam popiti 12-tu pilulu i i ne koristim drugu zaštitu (osim prekinutog snošaja ali znam da to nije baš pouzdano) pa me zanima da li sam zaštićena i ako nisam što bi trebala učiniti po pitanju uzimanja pilula, pauze, sljedečeg pakovanja.Ovo mi je 6.mjesec uzimanja Lindynette 20 i proljev nije posljedica uzimanja pilula. zahvaljujem unaprijed

larisa123

21.06.2012. 17:35

oprostite na smetnji..danas mi je prvi dan menstruacije i inače imam obilne menstruacije, to se malo smanjilo sa pilulama..no prije 15 minuta mi je izašao kao opna,koža, krvava, te rastezljiva, i vrlo tanka....što je to? jako sam se prepala,i zabrinuta sam..prosli mjesec sam bila kog ginekologija i sve je bilo uredu..te sam radi upale koristila vag.daktarin..

ivanaa92

24.06.2012. 22:55

Poštovana,nikad nisam pila pilule i doktorica mi je predložila triquilar za odgodu menstruacije...rekla mi je da ih pocnem piti par dana prije ocekivane menstruacije...ali,mene zbunjuje to sto ne znam da li da pocem normalno piti od prve tablete i da odmah pocnem piti zanjih deset žutih...hvala !!

Nazad
1 ... 5 6 7 8 9 10 ... 77
Naprijed