Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Lindynette 20

Autor Poruka

Nataša Šemnički, dr. med.

13.07.2012. 11:30

larisa123 ,

moguće je.

L.p.

larisa123

13.07.2012. 13:05

po takvome ženska nikada ne može znati je li trudna ili ne..jer je moguće da od pilula ima normalne menstruacije..

arima

13.07.2012. 17:35

znaci ako je doslo do ovulacije dali je onda trudna ili nije ako pije kontracecijsek tablete, i nema veze znaci koloko puta u nju svrsim tokom dana

sannya

14.07.2012. 22:05

poštovana doktorice, pijem Lindynette 20 3 mj...prva 2 mj sam počinjala i završavala sa blisterom u srijedu, no s novim to nije slučaj...posljednju tabletu iz prošlog blistera sam popila u srijedu 20.06. nakon toga sam napravila 7 dana pauzu i počela piti opet u srijedu 27.06. ..zanima me da li sam sve dobro napravila jer mi sad zadnja tableta pada u utorak 17.07.??????? nakon pauze ja počnem ponovo piti u utorak??? bez obzira što su mi prijašnje počinjale u srijedu???? molim čim prije odgovor..hvala unaprijed...

14.07.2012. 22:05

poštovana! počela sam piti lindynette 23.6. i nisam imala nikakve nuspojave osim malo bolnijih grudi. sad sam popila sve pilule i očekujem mentruaciju. dečko i ja smo često imali odnose ali nijednom sa snošajem jer se bojim. sve sam popila u isto vrijeme bez preskakanja. jel moguća trudnoća? znam da je pitanje možda glupo ali sve mi je ovo novo. jel ima kakvih utjecaja što mi pilule stoje u novčaniku, a nosim ih svuda sa sobom u torbi a vani bude vruće? hvala vam puno!!!

christinna

17.07.2012. 03:20

Pozdrav.sad ću početi piti tablete Lindynette 20 i zanima me kolko tableta moram popiti da budem 100% zaštićena?

17.07.2012. 15:05

arima ,

ako uz kontracepciju dođe do ovulacije što se događa jako rijetko postoji mogućnost trudnoče.
Kontracepcija spriječava ovulaciju što je njezina zaštitna funkcija, tada je potpuno nebitno koliko puta ejakulairate.

L.p.

sannya ,

uranili se 1 dana zato vam je kutija završila u utorak.
Nastavite piti u srijedu i završit će te ponovno u utorak itd...

L.p.

zita1611,

nema rizika od trudnoće niti utjecaja za tablete ako su u kutiji zaštićene.

L.p.

christinna ,

nika nema 100% zaštite.
sa prvom kutijom se uspostavlja kontraceptivni učinak.

L.p.

larisa123

18.07.2012. 22:05

ovo mi je 6.mjesec što pijem pilule..do sada sam uvijek imala ugruške..i prošli mjesec mi se vidljivo izljuštila sluznica maternice odjednom izgledala je kao malo deblja opna te koža..no ovaj mjesec nema ugruška niti bio kakve najmanje opnice ili djelića tkiva već samo krv..da li se to dogodilo od pilula? da se sluznica maternice stanjila i da ću sada samo tako krvariti bez djelića tkiva i ugrušaka?

19.07.2012. 21:00

dobar dan htjela bih samo pitati kako alkohol utjeće na djelovanje pilula. ako ste to negdje napisali oprostite nisam vidjela. jel problem ako sam popila par čašica i samo me malo uhvatilo? hvala

20.07.2012. 13:30

larisa123

Stanjivanje sluznice je učinak tableta zbog čega sada samo tako krvarite bez djelića tkiva i ugrušaka.

L.p.

20.07.2012. 13:30

zita1611 ,

za par čašica povremneo ne brinite.
Kontinuirano uzimanje ili količinski veče povremeno uzimanje može umanjiti učinak.

L.p.

cooper

20.07.2012. 20:30

Dobar dan!

Prelazim sa Novynetta na Lindynette. Zadnju tabletu Novynette popit ću sljedeći tjedan, u utorak. Kada da počnem piti Lindynette? Odmah u srijedu (tako sam shvatila u uputstvu) ili nakon sedmodnevne pauze?
Osim toga, zanima me mogu li i s Lindynettama preskočiti menstruaciju na način da nakon jednog pakiranja odmah nastavim s drugim, dakle bez pauze?
Hvala unaprijed, LP

larisa123

21.07.2012. 16:55

zašto ponekad kada popijem pilulu sat vremena kasnije krvarim prilikom odnosa? zar nebi trebali hormoni biti dovoljno visoki još tih jedan sat da se to ne desi?

puskinova

21.07.2012. 16:55

Postovanje happy

Prvi put pocinjem koristiti oralnu kontracepciju i doktorka mi je preporucila Lindynette.
Nakon obavljenih labaratorijskih analiza i ginekoloskih pregleda(rezultati su odlicni) prepisala mi je Lindynette 30.

Citala sam da je Lindynette 20 blagotvorniji zbog manjeg broja hormona samim tim i nuspojava.
Imam 20 godina i stvarno mi se ne da zezati sa hormonima i da remetim svoje zdravstveno stanje.Ukoliko Lindynette 20 i 30 podjednako stite od nezeljene trudnoce,jel mogu da se prebacim na lindynette 20?

Ps.znam da se ovo trebala raspraviti sa svojim ginekologom,ali recept sam videla tek po izlasku iz ordinacije,a ona je od ponedeljka na odmoru :/

21.07.2012. 22:55

Postovana, pocela sam piti lindynette 20 prvi dan menstruacije, koja je trajala samo dva dana. Je li to moguce i je li imam razloga za zabrinutost? Hvala happy

simce

23.07.2012. 14:55

Nikada do sada nisam koristila pilule za kontracepciju ali sam od ovog meseca pocela prvog dana ciklusa i uzimam ih svakog dana u isto vreme. Posto sledecu menstruaciju trebam da dobijem na moru pitala sam ginekologa da li je moguce da to nekako odlozim i ona mi je rekla da nastavim sa uzimanjem novog pakovanja bez pravljenja pauze kako bi izbegla menstruaciju. Interesuje me da li cu imati nekih problema zbog toga i da li je takav nacin upotrebe pilula potpuno bezbedan po moje zdravlje? Unapred hvala

vesnaos1

23.07.2012. 20:15

Poštovana,
bila sa kod ginekologa radi odgode menge zbog ljetovanja.
Prepisao mi je Lindy 20. Počela sam ih koristiti 6. dan od početka menge.
Znima me da li nakom potrošenog bilstera samo nastaviti s novim i hoću li tako moći odgoditi jedan ciklus.
( jer sam ih počela koristiti 6. dan )
Hoće li biti kakvih nuspojava?
Hvala!

Nazad
1 ... 7 8 9 10 11 12 ... 77
Naprijed