Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Lindynette 20

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.06.2013. 22:20

Poštovana, normalno je da je menstruacija tako kratka. Probojna krvarenja su posljedica pijenja pilula. Savjetujem ako se u idućim ciklusima nastave promjenu pilula u neke druge.

honey88

13.06.2013. 12:50

Postovani,

pijem yaz vec jedanaesti mjesec, odgovaraju mi dosad savrseno, nikakvih nuspojava od pocetka nisam imala.
Medutim, zbog cijene i rizika od venske tromboze bih htjela prijeci na druge. Koje lindynette bi bilo bolje, 20 ili 30, s obzirom na usporedbu razine hormona s yazom?
I na koji nacin da prijedem na njih?odmah po zavrsetku uzimanja aktivnih yaz pilula, nakon 4 dana pauze, ili na prvi dan menstruacije?

Lijep pozdrav

13.06.2013. 16:40

Lindinete 20, svakako. Nakon 24 aktivne, dakle 25 dan započnite s Lindinetama 20 i pijete ih još 21 dana. Nakon toga 7 dana pauze, pa opet novi blister od 21 tableta.

barbaritos

13.06.2013. 17:35

dobar dan...
koristim redovito lindynette 20 i zanima me smije li dečko svršiti u mene ili ipak da se pazimo i dalje,koliko su sigurne i kolika je mogućnost da ću ostati trudna pri svakom svršavanju ....hvala unaprijed...

13.06.2013. 18:35

Smije. Zato i uzimate pilule. Zaštita je iznad 95%.

alterego2

14.06.2013. 10:05

Poštovani, pijem Lindynette20 6 mjeseci i jako me zabrinuo iscjedak koji sam jutros imala. Danas mi je prvi dan uzimanja tableta nakon sedmodnevne pauze, a jučer navečer (zadnji dan pauze od uzimanja kontracepcije) sam imala nezaštićeni spolni odnos. Jutros kad sam se probudila iscjedak mi je ličio na onaj ovulacijski, bio je rastezljiv i proziran. Je li moguće tako sam u tako kratkom roku ovulirala? Unaprijed hvala

14.06.2013. 10:45

Nije moguće. Uzimajte dalje po istoj shemi.

alterego2

14.06.2013. 10:45

Samo da se još nadovežem, ginekologinja mi danas ne radi pa nju ne mogu dobiti. Mogu li uzeti kontracepciju za dan poslije?

14.06.2013. 12:20

Ne treba vam dodatna zaštita.

barbaritos

14.06.2013. 22:20

tek sam počela koristiti tablete i sada me zanima koliko je bitno da se piju ujutro ili navečer,jer ja sam ih počela piti svakoim danom u 17:00h i dali je to greška,dali bi ih trebala početi piti u neko drugo vrijeme,ovo mi je 2 dan da ih pijem...unaprijed hvala

14.06.2013. 23:05

Svaki dan u isto vrijeme. U 17 h je najidealnije.

larisa123

16.06.2013. 21:20

Poštovani pijem Lindynette 30 već godinu i pol dana..sada bih počela na preporuku uzimati Herbalife shake kao dodatak prehrani jer sam dosta mršava..zanima me da li Herbalife utječe na smanjenje zaštite? Hvala!

poppy91

16.06.2013. 21:25

Poštovani,
Pijem Lindynette pilule vec oko pola godine. Mjesecnica mi treba doci ponedjeljkom, ali mi redovno kasni tri dana tako da je dobijem tek u srijedu.
Ovaj mjesec bi mi mjesecnica trebala doci u vrlo nezgodno vrijeme, zanima me, mogu li kad zavrsim s ovim blisterom, samo nastaviti piti
pilule iz novog bez pauze i tako odgoditi mjesecnicu? Kakve su nuspojave? Postoje li kakve opasnosti? Hocu li biti i dalje zasticena?
Prvi put to radim, cula sam svasta, zanima me strucno misljenje. Inace nisam imala nikakvih nuspojava. Trebala bih mjesecnicu odgoditi barem za tjedan dana...

Hvala Vam

16.06.2013. 21:55

Larisa, multivitamini ne utječu na djelotvornost kontraceptivnih pilula.

16.06.2013. 21:55

Popy, možete tako. Zaštita je sigurna. Nuspojave kao i inače uz pilule.

larisa123

17.06.2013. 13:30

samo da pojasnim u vezi herbalife..nisu multivitamini vec prah koji se rastapa u vodi i popije..sastojci su: bjelancevine,ugljikohidrati,masti,linolna kiselina,pantotenska kiselinavitamini,natrij,minerali(kalcij,zeljezo,fosfor,cink,jod,kalij,bakar,selen,mangan) , izolat proteina soje,fruktoza,emulgator:sojin lecitin,celuloza,guar guma,karagenan,kalcijev citrat,silicijev oksid,dekstroza,kalijev fosfat,magnezijev oksid,L-askorbinska kiselina,zeljezov fumarat,pektin,DL-alfa tokoferil acetat,nikotinamidi,cinkov palmitat,bakrov glukonat,retinil palmitat,kalcijev D-pantonetat,kolekalciferol,DL-alfa-tokoferol,askorbil pamitat,piridoksin hidroklorid,cijanokobalamin,manganov karbonat,riboflavin,tiamin hidroklorid,kalijev jodid,natrijev selenit,D-biotin,pteroilmonoglutaminska kiselina,gluten.
Ja se uistinu ispričavam na dugom postu, napisala sam sastojke praha, jer jako pazim što pijem uz kontracepcijske pilule, jer ne bih željela smanjiti njihovo djelovanje. Hvala!

17.06.2013. 14:40

Larisa ništa od navedenog ne umanjuje učinke kontracepcije.

majall

19.06.2013. 16:20

Poštovani,
pijem Lindynette 9 mjeseci. Zanima me da li ove vrućine djeluju na djelotvnornost pilula pošto na njima piše da se čuvaju na temp do 25 stupnjeva.
Nisam u mogućnosti čuvati ih u frižideru već ih nosim u torbi i pazim da nisu na direktnom suncu, ali pretpostavljam da je temperatura
viša od 25 stupnjeva... Mogu li se na taj način tablete pokvariti i smanjiti djelotvornost?

19.06.2013. 19:55

Ne brinite. Tim načinom nije umanjena djelotvornost pilula.

um1991

22.06.2013. 22:50

Postovani,pocela sam da pijem 2 kutiju Lindinete 20 uredno, i tokom dva odnosa od pocetka druge kutije sam imala obilnije krvarenje,medjutim izmedju odnosa nikakvog krvarenja niti sekreta nije bilo. Zanima me da li je ovo krvarenje posledica kontracepijskih pilula ili je zbog nekog drugog razloga ? Hvala unapred na odgovoru!

Nazad
1 ... 24 25 26 27 28 29 ... 77
Naprijed