Autor
|
Poruka
|
zoranabre
|
16.07.2013. 15:45
Već oko 5 meseci pijem yasmin tablete za kontracepciju ali bih želela da ih promenim zato što sam čula da su štetne i da bi druge bile jednako delotvorne a i jeftinije. Drugarica je isto tako koristila yasmin pa posle konsultacije se prebacila na Lindinete 20 sa preporukom od doktorke da je on pogodan za mlađe osobe i isto tako delotvoran i za bubuljice i sve ostalo kao yazz. Da li bih ja smela da pređem samo na lindinete bez posete lekaru ili bih morala da se posavetujem? Njoj je doktorka preporučila i jedne i druge tablete bez ikakvih hormonskih testova kao i meni moj doktor. Hvala unapred.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
16.07.2013. 21:45
Svakako savjetujem da se javite svome ginekologu i da se dogovorite s njim.Samoinicijativno nemojte.
|
leonazgb
|
17.07.2013. 17:20
Postovani!
Unaprijed se ispricavam,postavila sam pitanje i na temi plodni dani,medjutim,svrstano je,koliko vidim,medju pitanja iz 2010.god.,pa ne znam da li sam to dobro napravila,a Vas cijenjeni odgovor mi je od velike vaznosti.
Imam relativno uredne menstruacijske cikluse,variraju izmedju 28 i 35 dana.
Sa partnerom sam u stalnoj vezi,kao kontracepciju koristimo Patentex oval vaginalete sa prekinutim snosajem,medjutim,zeljeli bismo u neplodne dane malo 'otpustiti kocnicu',pa Vas molim da mi pomognete u racunanju plodnih i neplodnih dana,obzirom da mjesecnica ne dolazi bas svakih 28 dana.
Zadnje tri mjesecnice bile su: 13.05.,10.06.,14.07.(ta jos uvijek traje), i trajanje im je oko 5,6
dana.Po mojem racunanju,plodni dani ce nastupiti oko 26.,27.,07. I trajati do 31.08.
Racunam li dobro?da li uvijek nastupaju 11,12 dana nakon pocetka mjesecnice,obzirom na male nepravilnosti u ciklusu?
Vrlo me zanima i Vase misljenje o Patentex oval vaginaletama kao kontraceptivnoj metodi u vrijeme neplodnih dana,bez prekinutog snosaja.Na internetu nema puno tema vezanih za Patentex,stoga mi Vase misljenje puno znaci.
Srdacan pozdrav!
|
|
17.07.2013. 17:45
Odgovorio sam vam vrlo detaljno.
|
mialoo
|
19.07.2013. 15:50
Poštovani!
Utječe li Uvin H čaj na djelovanje Lindynetta?
A mazanje mašću Beloderm dva puta dnevno kroz pet dana na maloj površini kože?
Hvala
|
|
20.07.2013. 02:25
Ni jedno ni drugo ne utječe.
|
ivakk1
|
20.07.2013. 10:55
Poštovani,
imam 22 godine i već skoro godinu dana pijem Lindynette 20. U početku mi se povremeno znala javljati bol u lijevom listu i osjećaj poput mravinjanja te sam zbog obiteljske anamneze (baka je preboljela plućnu emboliju) prije 5 mjeseci radila color dopler vena koji je bio uredan te mi je doktor rekao da i dalje smijem uzimati pilule. Bol se s vremenom smanjila te bi se javila samo ponekad, možda jednom u mjesec dana, no ono što me zabrinulo je bol u mišićima listova u obje noge koja mi se danas pojavila. Napominjem da jučer nisam previše opteretila noge pa da bi to bila posljedica i da se bol javila nakon mirovanja, ujutro prilikom buđenja. Prije tjedan dana kontrolirala sam PV i nalaz je bio uredan. Danas bih trebala uzeti 8.tabletu iz blistera i pomalo sam zabrinuta, da li smijem dovršiti blister do kraja te kroz sljedeća dva tjedna odlučiti da li da prekinem s pilulama ukoliko će se bol nastaviti, ili da odmah danas prekinem s uzimanjem?
|
|
20.07.2013. 11:35
Prekinite s uzimanjem. Dalje uzimajte Belaru ili Cerazette zbog obiteljske anamneze.
|
ivakk1
|
20.07.2013. 15:45
Poštovani, hvala Vam na brzom odgovoru.
Kakve nuspojave mogu očekviati prekidanjem pijenja usred ciklusa i koliko je to opasno?
|
ivakk1
|
20.07.2013. 15:50
Poštovani, hvala Vam na brzom odgovoru.
Koje su posljedice prekidanja pijanja pilula usred ciklusa te može li to uzrokovati neke ozbiljnije nuspojave?
|
|
20.07.2013. 18:25
Nema posljedica. Krvarit ćete uobičajno možda koji dan duže.
|
Sunceee951
|
20.07.2013. 18:25
Pijem Lindynette 20 , zadnju sam tbl popila 17.07. a menstruaciju sam dobila 20-07. i sada me zanima kada trebam nastaviti piti tbl, tj uzeti novo pakovanje, jer za sedam dana cu i dalje krvariti..
Hvala
|
|
20.07.2013. 19:35
Nema veze dal ćete krvariti. Ako ste 17.7. Dobili menstruaciju onda napravite sedam dana pauze a osmi dan krenete s novim blisterom.
|
Sunceee951
|
21.07.2013. 13:55
Ali ja sam 17. 07. popila zadnju tbl iz blistera, a 20-og dobilaaaaa...
Znaci tablete trebam početi piti 25.og?
|
|
21.07.2013. 16:30
Tako je.
|
Jejo
|
21.07.2013. 16:55
Poštovani,
pijem Lindynette 20 već godinu i pol i čula sam od dosta cura i žena za namjerno izostavljanje menstruacije pomoću tableta. Vidjela sam da to uglavnom rade radi mora i sličnih stvari. Ja uskoro idem na more i trebala bih dobiti menstruaciju u to vrijeme pa bih željela probati s time s obzirom da ne bih baš mogla koristiti tampon zbog gljivične infekcije pa da se to zbog tampona još više ne pogorša.
Možete li mi reći da li je to potpuno sigurno i zdravo raditi? S obzirom da svi govore kako je to apsolutno normalno i napravila bi samo taj jedini put da si ne upropastim praznike. I kako? Znači, kada bi trebala doći pauza na red, ja samo nastavim piti normalno sljedeći dan drugu turu tableta?
Hvala unaprijed.
|
|
21.07.2013. 17:30
Tako je. Dobro ste konstatirali. Tako uzimajte.
|
anamarija345
|
21.07.2013. 17:30
Postovani, molim vas za pomoc. Je li smanjena ucinkovitost pilula ukoliko su sat I pol stajale u torbi u svojem orginalnom pakiranju I omotane u jos 2 dodatne vrecice u autu koji je bio na suncu? Da li smijem piti te pilule ili time ugrozavam zastitu?
|
|
21.07.2013. 19:40
Možete piti svakako. Ne brinite.
|
anamarija345
|
21.07.2013. 21:15
Hvala vam! Znaci nece mi biti smanjena zastita?
|